MWC 2018 | The Fourth Industrial Revolution

MWC1

תעשיה מחוברת , המהפכה התעשייתית הרביעית. יש סיבה שמדברים על רגע אקספוננציאלי – בדיוק בנקודה הזו כמה טכנולוגיות במקביל מתפתחות בפיק של שיא, והעובדה שהן כולן ביחד משתנות במהירות גורמת להאצה של הדברים ול-Convergence. העובדה הזו מביאה אותנו לפתחו של עידן בו אנחנו נצפה במהפכה התעשייתית הרביעית- Revolution 4.0, ואני רוצה ברשומה הנוכחית להסביר את הדברים באמצעות אינסייטים מעניינים עליהם דיברו בכנס המובייל בברצלונה. מהי המשמעות לכך ? ואיך אנחנו יכולים להתייחס ולקחת חלק בשינוי.

411

כשמסתכלים על מפת השינוי האקספוננציאלי דרך המספרים מתחילים להבין את הקצב, כמו גם את העובדה שאנחנו לא יכולים להתעלם מכך :

412
Sue Siegel מג’נרל אלקטריק דיברה רבות על הנושא, ושיטחה תובנות משמעותיות ש-GE הגיעו אליהן לאורך השנים : זו למעשה החתונה בין העולם התעשייתי, לעולם הדיגיטלי שמתפתח במהירות- המהפכה הדיגיטלית משפיעה על כל תעשייה, אף אחד לא יכול להתחמק ממנה וממה שקורה- ככל שזה מתפתח וככל שזה קורה יותר מהר, חברות צריכות להפוך ולהיות ליותר בנוחות עם הרעיון.

413

ישנם שלושה טרנדים מעצבים שקובעים את העובדה שכיום ללקוחות של חברות שונות בעולם יש גישה אחרת- וזה מרכיב, קומפוננט מרכזי של השינוי :

הטרנד הראשון, מעבר מריכוזיות לביזור- מ- Centralized ל- Distributed, היכולת שלנו כצרכנים כקונים להיות נגישים למידע, שירותים, פתרונות ומוצרים במגוון מקומות שונים, האיוורור של המגבלה הזו משפיע בצורה דרמטית על כל העסקים.

הטרנד השני– מ- Capex ל-Opex, במקום שנצטרך לרכוש נכס שלם שמגיע עם עלויות ותחזוקה, אנחנו יכולים לקנות יוניט, יחידה- למשל במקרה של Uber, אנחנו רוכשים את הנסיעה בניגוד לרכישת הרכב כולו.

והטרנד השלישי המעבר ממכשירים טיפשים למכשירים מחוברים עם שכבת-Smart, הכל יהפוך להיות למחובר, וזה אומר דטה בכל מקום עליה צריך לבצע אנליזה וללמוד מה אפשר לעשות איתה בפועל.

414

וכשחושבים על זה, כיצד אנחנו יכולים להזיז ולייצר ערך מכל השינויים הללו- כשהכל קורה במקביל, יש התכנסות וטשטוש של גבולות שמגדיר אחרת את העולם העסקי- נגיד עולם הטכנולוגיה והפיננסים, המדיה וחברות התקשורת, עולם הפלטפורמה והמדיה. בשביל שנוכל בכלל לעמוד בשינוי חייבים לחבור ולעשות שיתופי פעולה, וגם להבין שאנחנו חלקים מאקו סיסטם וצריך לחשוב איך משתפים כוחות בשביל להצליח להתקדם- משמעותי גם להבין שהקצב של השינוי, אף פעם לא יהיה איטי כמו היום- תחשבו על כך אנחנו חיים במציאות אקספוננציאלית שתקבע הלכה למעשה שתמיד נחיה בשינוי בתוך שינוי.

_56A3058

בשביל לעשות את השינוי- צריך להתייחס לטכנולוגיה, מודלים עסקיים חדשים וסוג חדש של עובדים, טאלנטים שמגיעים מהגיג אקונומי ויודעים איך להתייחס אל השינוי החוצה ופנימה בצורה יותר נכונה. לייצר חדשנות בחברה תעשייתית אומר לחבר בין הדברים הללו- טאלנטים, מודלים חדשים וטכנולוגיה ובאמצעותם לבנות שריר חדש לגמרי לחברה שמאפשר להיות ריספונסיבי לשינויים הגדולים. צריכה להיות הבנה מעמיקה של חברות תעשיתיות שהרבה מהחדשנות נמצאת בחוץ בקרב יזמים, סטארטאפים – והעובדה שחברות משקיעות ביזמים מאפשרת לארגון לסגור פערים וגם להכניס את התרבות החדשה או חלקים ממנה פנימה.

_E5A1550

חשוב גם לקחת בחשבון שחברה גדולה- רואה הרבה פעמים את החיבור בין הדברים, את רוחב הפס של הבעיות ומכך היא יודעת לקחת טכנולוגיות של יזמים, חוכמה חיצונית ולעשות לה דיפלוימנט במקומות הנכונים.

מילת סיכום. מבטיחה להמשיך להציף בתובנות חשובות מהכנס, על מנת שתוכלו לקחת את המידע ולהפוך איתו לכלי שעוזר לקבל החלטות מעצבות עסקיות חכמות. התגית של סדרת הפוסטים המלאה- Creating a Better Future.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.