Work Plan 2015 | The Workforce & Management 3.0

wrplqn

נראה לי שזה אחד הפוסטים החשובים ביותר בסדרת תוכניות העבודה ל-2015,  שאני מפרסמת עבורכם. ואולי יהיה מדויק יותר לומר שזה אחד הפוסטים החשובים ביותר שכתבתי בתקופה האחרונה בבלוג שלי. אני דנה איתכם לא מעט בנושא השינויים, המגמות, תהליך ההשתנות של הצרכן וצורות התנהגות חדשות שהוא מגלה. ולצד השיחה הזו אני מצביעה לכם על מכלול רחב של כלים, שיטות ויכולות חדשות שצריך להפעיל במסגרת העסק על מנת לסגור את הפער ואף לייצר פער משלכם אל מול האחרים (הצרכן והמתחרים) במסע שלכם קדימה. אבל במבט מפוכח על המציאות, כל זה לא יקרה בלי האנשים הנכונים ובלי הפעלת שיטות ניהול מתאימות שיהיו ריספונסיביוֹת לדינאמיקה של השנים הללו. הפוסט הזה ידבר בדיוק על כך: על אנשים ועל ניהול, מתוך השאיפה לפתח כלי עבודה נכונים בתוכניות העבודה שלכם לשנת הפעילות הבאה, ואף הלאה.

חלק לא מבוטל בשרטוט תוכניות העבודה שלכם ל2015 וקדימה צריך להישען על החשיבה הזו– כלומר יש לברר מי הם האנשים שאמורים לעמוד במשימות הגדולות אותן אתם מכוננים, והאם התמהיל של האנשים בחברה יוכל לעמוד בכל המשימות. נכון, ניתן בהחלט להכשיר עובדים קיימים לבצע משימות חדשות אבל אין ספק שנקודת המבט לגבי היכולות המתבקשות מול מבחר האנשים- צריכה להתבהר מתוך השיקולים, האם הכל כבר נמצא במערך הקיים או שיש צורך לייבא סוג חדש של עובדים ולהזרים דם חדש לחברה.

wor1

האישיות של הארגון. אישיות החברה נגזרת מטיפוח תרבותשפה, הרגלים וכמובן אנשים. והם, העובדים של העתיד צריכים להיות בעלי יכולות חדשות, אנשים שיודעים לחבר בין נקודות שונות שבמבט ראשון לא נראות טריוויאליות לחיבור- ומעצם מציאת הזיקה בין הנקודות לייצר היגיון שמקדם את החברה לְעֵבֶר עסקים חדשים ולהזדמנויות חדשות. עליהם להסתגל לעבודה מרחוק שכן כידוע העולם הגלובאלי של ימינו נעשה משוטח, וישנה חשיבות רבה לעבודה בקולבורציה וירטואלית. העובדים הללו אמורים לדעת איך לעצב את הפתרונות ואת השירותים מתוך חשיבה שמתמקדת בלקוח, פונה אל הלקוח ומייצרת עבור הלקוח. הם חייבים לאמץ ללא הרף את השינויים התזזיתיים של השוק, ללמוד במהירות ולסגור פערים. עליהם להיחשף לכלי הניו מדיה כי לשם נולדים כיום צרכני המחר, שיהיו דה-פקטו הלקוחות של החברה. והם חייבים להיות מסוגלים לנהל בזמן קצר את המידע העצום שמתקבל ברשת ולתעדף בחוכמה את הפידים הרבים שרצים אל מול עינינו.

ועיקר העיקרים – הם חייבים לגלות הבנה לנטיות ולהתנהגויות של אנשים, במקביל הבנת האינטרסים המשתנים של המרחב הצרכני, כי דור הZ למשל מגיע עם מניעים חדשים לגמרי והוא יעצב את שוק העבודה, ושוק הצרכנים של המחר: הערכים שלו שונים והוא פועל ממניעים אחרים מאלה שהורגלנו אליהם. אי לזאת- הרצפה התעסוקתית, וכמו כן האישיות של הארגון חייבים לשנות את פניהן ולהקים תשתית שתהיה מוכנה לקלוט סוג חדש של עובדים.

ברק אובמהלבטח אתם שואלים את עצמכם כעת מה לאובמה ולפוסט הזה, ובכן אסביר מיד: לאחרונה פורסמה הודעה שאובמה צרף לשורות הניהול של המערך המדיני של ארה”ב דמות בכירה שמגיעה מגוגל- שתופקד על כל תחום הטכנולוגיות של המשרד- Link. מדובר במינוי משמעותי ! בכירה בגוגל בשם Megan Smith שהייתה חלק מפרויקט גוגל איקס, אותה חטיבה בגוגל שאחראית על פרויקטים עתידניים. בין היתר היחידה הזו אחראית על המכונית החכמה של גוגל, הבלונים הפורחים, המשקפיים ועוד. בעינַי גיוס נועז כזה מסמל מגמה שראוי שתתייחסו אליה כמודל לצורת ניהול מודרנית, שלפיה התמהיל של העובדים בחברה משתנה בהתאם לשינוי הצרכים של החברות. בין אם אתם מתבקשים לנהל גוף ענק כמו מדינת ארה”ב, ובין אם מדובר בעסק קמעונאי, יצרני, נותן שירותים או כל פורמאט עסקי אחר- הכוח המנהל את החברות כיום ניזון מצרכים חדשים- ולתוך המערכת הזאת צריך ליצוק יכולות חדשות שתתאפשרנה רק על ידי גיוס האנשים הנכונים- או הסבת היכולות של האנשים הקיימים בחברה באופן שמתכתב עם השינוי.

הטאלנט. העשור הנוכחי מתאפיין ללא ספק ברדיפה אחר הטאלנט. ארגונים שרוצים להצליח קלטו שהם צריכים להכניס לשורותיהם דם חדש, בדמות צוות מוכשר, זריז, עם חשיבה שונה- ולכך יש מחיר! הטאלנט מגיע מכל מיני דיסציפלינות- והוא אינו מופעל כשטנץ אוטומטי שעונה לאינטרס כפי שנהגנו לחשוב עליו בעבר. ארגונים בעלי גישה חדשנית שמצרפים לתוכם טאלנט צריכים לטרוח ולדאוג לגיוס של האנשים הנכונים לשורותיהם, אך בד בבד הם צריכים להקים מבנה מערכתי הולם שניצב על רצפה איכותית, עליה ניתן לטפח את צוותי העובדים וכמו כן- הודות לתשתית החכמה לאפשר את החיבור ההרמוני בין הזן החדש של העובדים לבין צוותי העובדים המסורתיים של הארגון.

כפי שנוכחתם בדוגמא של ברק אובמה, עסק מתקדם בראשו כיום צריך לחשוב אחרת: ממי הוא יבחר לגייס, ולאילו אופקים מחשבתיים פונים אנשים המגויסים. איש טכנולוגיה שמגיע מגוגל ועסק רבות בפרויקטים עתידניים יכול להכניס זוויות מבט שונות לחלוטין לחבילת הצרכים של מדינה שלמה ברמת התשתיות הטכנולוגיות. אין ספק שזו שנבחרה לכך תסתכל על הדברים בצורה שמכינה את התשתית לעתיד- ותדע להצביע על הצעדים שהמדינה צריכה לנקוט לאור האבולוציה הדוהרת והווית החדשנות שמחלחלת לתוך חיינו השוטפים..

מילה על ניהול וסיכום : כל הדברים שציינתי אינם ברי ביצוע ללא טיפוח יכולת ניהול שיוצאת מתפיסה חדשה: ניהול שדוחף לנסינות, לעבודה שכוללת בתוכה באופן טבעי טעויות, שיח פתוח, שיירינג, וחשיבה יצירתית ששוברת פרדיגמה בִמְכוּוָן. ניהול ציוותי האנשים שמעצבים את העתיד הוא כלי עבודה שמאפשר פעילות שבה המסר הפונה לכיוון אנושי אכן יצליח לדלוור חומר איכותי. ניהול 3.0 מאמץ מגמות חדשות, סקרן לגבי שינויים, ומעודד את העובדים לרצות לשנות את דפוס הפעולה ולעבוד במוד של תכנון גמיש וחכם. מקווה שהפוסט הזה “פתח לכם את הראש”, והבהיר לכם הלכה למעשה שמה שבונה בפועל תוכניות עבודה וגם מבטיח שיתממשו הוא מבחר האנשים, שמרכיבים את התשתית של החברה. האנשים הנכונים שפועלים בתוך החברה והאנשים החיצוניים שעובדים יחד עם עובדי החברה- הם אלו שיעצבו את תדמיתה ויסללו את הדרך לביצוע המשימה. לכן יש להכיר בחשיבות הנושא ולהשקיע בדיוק בנקודה הזו

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.