Total Package

55544

הפוסט הנוכחי עושה היילייט לחלק מתוך מחקר מקיף של– CB Insights המדברים על שינויים ומגמות בעולם המזון ובחיבור לאון ליין קומרס. הנקודה המשמעותית ברשומה מתעכבת על החשיבות של הצגת מוצרים און ליין, וההבנה העמוקה שמה שמוצג במדף כמוצר עצמו- לעומת המוצרים הוירטואלים יכול להיות אחר לגמרי ולייצר הזדמנות מדהימה. לטעמי, און ליין קומרס נמצא על הגבול של שיווק ומכירות ומוטה באופן דרמטי לצד של השיווק- מדפי הקמעונאות הדיגיטלים מהווים בעיני פלייסמנט פרסומי שיווקי לכל דבר ועניין, ומותגים חכמים שרוצים לעבוד בכך צריכים להתחיל ולנסח אסטרטגיות של איקומרס מרקטינג.

ככל ששוק המזון והמכירות שלו מוסטים לאון ליין, התפקיד של האריזות מתפתח ומשתנה- ומותגי- CPG צריכים להסתכל אחרת על הדרך שבה הם מעצבים אריזות, ולא להשען על תפיסת האריזה בחנויות האוף ליין. במציאות האון ליינית- הדרישות הויזואליות גדולות מאוד, באיקומרס יש מעברים של חנות אין סופיים-Endless Aisle, ולא מספיק להנכיח את המוצר ברמת הטקסט נדרשת עבודה חזקה בתמונה, ויזיואלית שיכולה לעצור את הצרכנים בזמן שהם עושים סקרולינג על מוצרים.

מותגים לא צריכים להצמד יותר לתפיסת המידע שיש על המוצר– פלטפורמות האיקומרס מאפשרות להנכיח את המוצרים בצורה אחרת, למשל– להראות את המוצר בסביבה הטבעית שבה הצרכן צורך בפועל את המוצר וזה למעשה מעצים את היכולות לעשות אינטגרציה לתוך החיים של האנשים ולהראות פיצ’רים יותר חזקים מבחינת המכירתיות והאימפקט.

למרות האפשרויות הגדולות, הרבה פלטפורמות של איקומרס עדיין תקועות בסטאטוס קוו, למשל תראו את הדוגמא הזו של אמזון לוולנטייס די- כמה זה יכול היה להיות יותר מגרה לראות את התותים עצמם במקום את אריזת הפלסטיק.

אבל שחקני CPG חדשים הם הרבה יותר אינוווטיבים- ומחפשים אחר דרכים חדשות לעשות דיספלי למוצרים שלהם און ליין, למשל הסטארטאפ הזה- Daily Harvest, שגייס 44 מיליון דולר בדצמבר-2017 והצליח להגדיל את הנוכחות שלו ואת העסק הדיגיטלי באמצעות היילייט של מוצרים במקום להראות את הקופסא. המיזם הזה של דירקט ללקוח של מוצרי מזון קופאים לא מציג את הקופסאות של המוצרים און ליין- במקום זאת הוא משתמש בתמונות שמראות את התכולה של המוצרים.

הויזואליזציה של מוצרים און ליין יכולה להשתנות מקצה לקצה, למשל היא יכולה לכלול סטוריטלינג של “פתיחת הקופסא”- Unboxing בבית או את ההכנה עצמה, האפשרויות הן אין סופיות וצריך להתחיל לחשוב על הפלייסמנט של הקומרס הדיגיטלי בצורה שונה ולייצר עבורו תוכן “טיילור מייד” שעושה מה שאני קוראת לו- Value Beyond Product.

3344

למי שרוצה לקרוא עוד מהמחקר הסופר מעניין הזה של- CB Insights, ועל כך אני ממליצה מאוד, רצ”ב לינק- Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.