Curiosity & Leadership

בטח שמתם לב שאני ממקדת חלק מהשיחה שלי על נושא הסקרנות, וחשיבותה של נקודת מבט חוקרת ומתעניינת כחלק מהמפתחות להצלחה עסקית. בשקט בשקט אני כותבת ספר, שהמטרה שלו להוות סוג של מדריך עבור חברות לנושא של שינוי בעידן הנוכחי. פרק משמעותי מהספר שלי שנמצא “בבישול” עוסק בנושא של- Curiosity המהווה בעיני עוגן משמעותי והכרחי לצמיחה וכפועל יוצא לכך שחברות נשארות מצליחות לעד.

אחת הטעויות הגדולות ביותר הינה לחשוב שבארגון שאנחנו מנהלים ישנו את כל המידע, ונדרש אם כך לפתח סקייל סט ויכולות שמביאות מבחוץ את הידע ומתקשרות אותו היטב לתוך הארגון פנימה. בפוסט הנוכחי אני רוצה להתעכב על שתי דוגמאות המציגות לכם כיצד כלי סקרנות יכולים לעשות מהפך עסקי הלכה למעשה- בתפיסת המנהיגות וביכולת להשפיע על העסק :

מנכ”ל בחברה איטלקית גדולה אשר מייצרת מכונות כתיבה בשם- Olivetti, קיבל ברגע נתון הרבה דיווחים וסיפורים על עובד שגנב- כשכל מי שהלשין עליו המליץ לפטר אותו כמה שיותר מהר, בניגוד לכל מה שאמרו לו החליט המנכ”ל לפעול אחרת- ולנהוג בסקרנות ובעיקר באנושיות.

הוא קרא לעובד וביקש להבין את הצד שלו בסיפור, ואז גילה שאותו עובד לוקח הביתה את חומר הגלם של החברה (ברזל ומתכות) כי הוא כל כך סקרן מה ניתן לעשות ברמה הרעיונית וכיצד אפשר לפתח אותן (את המתכות) אבל אין לו מספיק זמן בעבודה- בבית הוא מְרַתֵּךְ את הדברים ומגלה מה ניתן לעשות וכיצד אפשר לחלום על חדשנות בתחום.

המנהיג של החברה התנהג הלכה למעשה ככזה, והחליט לעשות הפוך ממה שהמליצו לו העובדים האחרים- לא רק שהוא ישב והקשיב לעובד וגילה מציאות חדשה, אלא בעקבות כך החליט לקדם אותו ולתת לו משרה ניהולית אשר תאפשר לו להגשים את החלומות שלו בפועל. לאחר כמה שנים- אחד המוצרים הנמכרים ביותר של החברה היה פיתוח שאותו עובד החליט לחקור לבד בבית ולקדם- זאת בזכות הסקרנות הגדולה שלו, והאנושיות של המנכ”ל.

אותו מנכ”ל הנחיל בחברה גישה שונה לתנאים שהוא מייצר לאנשים, זאת לטובת למידה וסקרנות- הוא החליט להרחיב את ארוחת הצהריים לשעתיים במקום לשעה אחת ! בשעה הראשונה אנשים היו אוכלים את הארוחה, ובשעה השנייה אנשים היו אוכלים מזון למחשבה-food for the brain, בחדר אוכל של החברה היה משלב- הרצאות, הופעות מוזיקה ותכנים שונים זאת על מנת שאנשים יוכלו להרחיב את הידע שלהם ולהיות- By Design סקרנים. התפיסה של אותו מנהיג אמרה שאנשים חייבים לקבל בסטרים יומיומי את העולם לתוך הבועה בה הם נמצאים, רק כך ידעו להתפתח, לגדול ולייצר חוכמה פיתוחית עסקית לאורך זמן.

אם מישהו צריך הסבר לכוח של שני הסיפורים הללו, אסביר- למרות שנראה לי שהם מספרים את עצמם בעצמם ומחדדים את הכוח העסקי של הסקרנות. מה שמדהים בחברת- Olivetti הוא שכפי הנראה התרבות הכל כך עמוקה הזו חילחלה בחברה והצילה אותה מהמהפכה הדיגיטלית, שכן במקום שהיא תחדול מלהיות קיימת (מי כיום משתמש במכונות כתיבה ידניות ?) היא הצליחה לשנות את הדרך שלה ולהכנס אל תוך המהפכה כחלק אינטגרלי ממנה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.