Facebook & Mobile

 

ככל שהזמן עובר מתקבל יותר ויותר הרושם שFacebook מחפשת את עצמה בסצנה של המובייל. כמו גוגל ואחרות נוספות – ברור לכולם שאנחנו הגולשים, הצרכנים, הלקוחות – עוברים תמורה בהתנהלות הצרכנית – עושים יותר פעולות, אוספים מידע, מחפשים – כשאנו משתמשים בכלי הסלולארי או בטאבלט ולמעשה ניזונים מהם. כמעט מחצית מהגולשים ברשת החברתית הגדולה בעולם נכנסים מדי יום לFacebook דרך מכשירי המובייל – והנהירה הגוברת הזו מכריחה את כולם ובפרט את בעלי הפלטפורמה לחשֵב מחדש את צעדיהם : איך למעשה מנצלים נכון את ההזדמנות ואיך מייצרים כלים תומכים שמאפשרים את המשך העסקים כרגיל – או אולי אף הקמת עסקים חדשים.

אין ספק שזו משימה לא פשוטה עבור Facebook. גם משום שהאפליקציה שלה עצמה למובייל אינה הכלי המועדף ביותר על הגולשים בשל חווית גלישה שאינה איכותית די הצורך, גם בשל העובדה שהדרך ממנה Facebook משתכרת מהזירה הינה – פרסום מודעות והיא עדיין לא מצאה את המודל האמיתי שיאפשר לה להניב את הפירות כשם שהיא מצליחה לקצור את היבול בסביבת הווב. אם ניקח בחשבון שבזירת הWEB ישנה אפשרות לחשיפת כחמש שש מודעות בנקודת זמן אחת. הרי שבמובייל הטווח הקצר,האינטימיות של סביבת העבודה בידיו של הגולש מאפשרת למעשה לחשוף הרבה פחות מודעות, מצב שמפחית את הנדל”ן הנמכר.

Facebook עושה מאמצים גדולים להמציא מוצרי פרסום חדשים וחזקים שעלותם גבוהה ונוכחותם מתקבלת גם במובייל כגון : Facebook Offers. כמו כן, היא מנכיחה מודעות לפי הדגם של הספונסרד סטוריז בפיד ושוקדת על ניסיונות חדשים שיפגשו את הגולש בסביבת התוכן “הנקייה” ובכך למעשה מסתגלת לארכיטקטורת הנדל”ן החדשה.

לצד הניסיונות הללו – היא עושה עושה מאמצים אדירים להתאים את הזירה לכלל הצרכים של הגולשים ושל יצרני התוכן. מבניית סביבת אפליקציות – ועד חנות של אפליקציות שמחברת בין Facebook ליוטיליטיז אחרים, רשתות חברתיות אחרות ועוד.

בנוסף לכך, הצעדים שלה בעולם המובייל ניכרים ברכישות האחרונות, או אולי יותר נכון בניסיונותיה לרכוש נותני שירותים חזקים במובייל. בראשן עומדת הרשת החברתית מבוססת התמונה – אינסטגרם. אשר ממנה אנשי Facebook לומדים ומשתדלים לייצר אינטגרציה חכמה על פי ההיגיון המנחה של זירת אינסטגרם במובייל. אחד הפיתוחים האחרונים מבין המדוברים כיום הינו הגדלת הנוכחות של התמונות באפליקציית המובייל של Facebook בפיד של הגולש – תובנה שיושבת על העיקרון של חווית הגלישה באינסטגרם, לפיו נוכחות גדולה של תמונות גורמת לגולשים להיות מחוברים יותר ומאפשרת חווית גלישה טובה ומעניינת יותר. כמו כן, מיד לאחר ההנפקה רכשה Facebook את Karma אפליקציית סחר אלקטרוני המחברת בין המעגלים החברתיים שלנו לקניות במובייל – על כך כתבתי עבורכם פוסט נפרד שיתפרסם בקרוב.

החידוש האחרון אפליקציה לאדמינים בעמודי מותג – יוטיליטי למנהלים ואדמינים של עמודי חברה. אפליקציה שפעילה בכמה מקומות בעולם – ארה”ב, ניו זילנד, ומאפשרת למעשה לאדמינים לנהל את העמודים שלהם on the go ממכשיר האיפון או מהאיפוד טאץ’. שם האפליקציה Facebook Manager והיא נותנת לאדמינים את הכוח להפעיל כמה פונקציות : להעלות תכנים, להיחשף אל הדאשבורד של הפעילות בקהילה ואפילו להיות חשופים אל האינסייט ובכך למעשה לשלוט על ההתרחשות של המתחם. הגישה של Facebook מאז ומתמיד היתה לעזור לגולשים לייצר חוויה כמה שיותר טובה ובכך להבטיח את הנוחות של הגולשים ומכאן את גדילתה של הפלטפורמה. אשר למעמדה כפלטפורמה גישת הכלים השונים המתחשבים בהתפתחות הדיגיטלית ובצרכים המשתנים – הינה גישה נכונה שכולנו יכולים ללמוד ממנה והרבה.

אני מוסיפה לכם צילומי מסך מהאפסטור על האפליקציה :

אמנם יש המון ביקורות על Facebook בכל הקשור אל סביבת המובייל, לטעמי יש ללמוד מהדברים הטובים (בצד הגרועים), וכמו כן יש להפיק לקחים ממגמת העשייה הבלתי פוסקת והמחקר הבלתי מתפשר בהבנת החוקים החדשים. המובייל משנה את אורחות החיים של כולנו וכשם שFacebook רואה לנגד עיניה את ההזדמנות ואינה מרפה כך גם כולנו צריכים להבין שישנם כללי משחק חדשים שבהם אנו חייבים לקחת חלק .

הCTO של Facebook –  ברט טיילור אמר בוועידת המובייל הגדולה בברצלונה הGSMA “אילו צוקרברג היה ממציא את Facebook היום – הוא היה ממציא אותה במובייל, כי Facebook – היא מובייל !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.