How VR Will Affect The Entire Digital Landscape

VR1

הרשומה הזו עוסקת בנושא מרתק- עולם הוירטואל ריאלטי וכיצד הוא משפיע על העתיד של הדיגיטל. הפוסט מתבסס על מחקר מדהים של הביזניס אינסיידר אותו אני מייבאת לכם לכאן, המחקר מלא בפרטים ועמוס במידע ומצידי אכניס את הדברים העיקריים אל תוך הרשומה, אבל על מנת שלא אחסוך אינפורמציה שיכולה לשרת אתכם אוסיף בתחתית הרשומה את המחקר המקורי במלואו.

VR3

תעשיית הוירטואל ריאלטי עדיין נמצאת במצב של יַנְקוּת– אבל על פי התחזיות של הביזניס אינסיידר היא הולכת לגדול ולצמוח בצורה מהירה מאוד. התחזיות מדברות על כך שישנו ווליום גדול מאוד בכל הקשור לVR Headsets- כיום מדובר במספרים קטנים של משקפות שנמכרו 175,000 בשנת 2014 לשם דיוק, אבל ההערכות משקפות שינוי משמעותי ומדברות על כך שעד- 2020 ימכרו 26 מיליון יחידות. הרעיון שעומד מאחורי הערכות אלו מציג תמונה מעניינת ומכוון לכך שמשקפות וירטואל ריאלטי יכולות לשנות ולהשפיע על הרבה מאוד דברים שאנחנו עושים כיום בדיגיטל החל מ-איקומרס, Gaming ועד לתקשורת כמובן.

הנה כמה מהנקודות החשובות ביותר במסמך המעניין הזה :

הדרישה למשקפות VR תתודלק על ידי תעשיית הGaming  וגם באמצעות קונסולות ומעבר חד של גיימרים למובייל. ישנם בעולם 1.2 מיליארד גימריים, כולל כמעט מיליארד גיימרים שמשחקים במובייל, עובדה זו יוצרת שוק מיידי עבור VR headsets, גיימינג יהיה לפחות בשלב הראשון השימוש הפופולארי ביותר עבור טכנולוגיות וירטואל ריאלטי כשמסתכלים על מפת הדרכים ועל העתיד הקרוב, בינוני.

VR2

מעבר לגיימינג, טכנולוגית VR תהפוך לפלטפורמה חשובה ביותר לתוכן בסטרימינג- המפתחים של Oculus משקפת הוירטואל ריאלטי של פייסבוק- בודקים ומתנסים עם בתי סטודיו של קונספטים אשר עובדים איתם יחד במטרה לבנות פלטפורמה ליצירת וידיאו מתוך תפיסת VR. ישנה נקודה נוספת משמעותית- הרבה מאוד צרכנים מביעים עניין בחווית הVR וניכר כי החוויות הללו יובילו אותם לקנות יותר באון ליין במקום בחנות עצמה שכן וירטואל ריאלטי עוזר לדמות את המציאות- ומאפשר להפוך את ההדמייה לחווית צריכה אולטימטיבית שמייתרת במקרים מסויימים את הצורך ברצפת המכירה.

התחזיות הן שההפצה והמשלוח של משקפות VR– ייצרו שוק של 2.8 מיליארד דולר עד 2020, וזאת גדילה וצמיחה מ38 מיליון בשנה זאת. האימפקט הרב צדדי יבוא לידי מימוש באמצעות כמה שחקניות פופולאריות מעולם של VR- כמו : Oculus rift שנרכשה על ידי פייסבוק בשנה שעברה, או כמו Samsung Gear שהושקה כציר חדש עסקי על ידי סמסונג בסוף 2014. ישנו אזור נוסף באמצעותו העולם הזה יכול להתפתח והוא באמצעות שחקניות כמו סוני שמגיעות עם תפיסת Mixed- של משקפות VR וקונסולות משחקים.

עדיין לא ראינו את כל התשובות שתזרומנה לשוק– תוכלו לראות בגוף המחקר שהצמדתי לכם לרשומה את שורת השחקנים שמככבים בעולם זה, חשוב לאמר כי מדובר בכך שככל שהמגמה תגבר ותהיינה יותר שחקניות כך גם יושפע המחיר, מדובר על כך שהמשקפות תהפוכנה למאוד מאוד אטרקטיביות ברמת המחיר- סדרי הגודל עליהם מדברים עומד על 107 דולר עד לשנת 2020 בעבור סט משקפת אחד.

VRshipmentsbycategory

הרעיון של וירטואל ריאלטי יגדל ויצמח אל מעבר לגיימינג ווידיאו– המכשירים מסוגלים להוות שחקן משמעותי ואימפקט על הדרך בה אנשים צורכים, VR יכול לעזור להרבה מאוד פעולות שאנחנו עושים באינטרנט כולל למשל חיפוש. היכולת של טכנולוגיות וירטואל ריאלטי עשויה להשפיע על הצרכנות האיקומרסית- כבר היום מחקרים מראים כי אחד מתוך שלושה צרכנים בארה”ב מעידים כי יהיו פתוחים לקניה און ליינית במידה ווירטואל ריאלטי יאפשר להם לראות ולהרגיש תחושה יותר ריאליסטית של המוצר אותו הם קונים מרחוק, תוכלו להחשף לפרטים נוספים על כך במחקר שנערך השנה באמצעות- Walker Sands.

ישנה גם השפעה של וירטואל ריאלטי על רצפת המכירה– אחד מתוך חמישה צרכנים בארה”ב עונים כי הם יבקרו בחנות הפיזית של הקמעונאי אם תוטמע טכנולוגיות וירטואל ריאלטי בחנות עצמה כחלק מהחוויה, כתבתי עבורכם פוסט בעבר על המהלך של TopShop אשר אמצו את ה-Oculus rift של פייסבוק לטובת ייצירת חווית צרכנות מועצמת בתצוגות אופנה, למי שלא קרא את הפוסט רצ”ב- Link.

bii vr purchase drivers 1

קמעונאים צריכים לחשוב בחוכמה על היתרונות של וירטואל ריאלטי וכיצד הם יכולים לשפר את חווית הלקוח כשהלקוחות נמצאים ברצפת המכירה- כפי שאתם מבינים ההשלכות של וירטואל ריאלטי כטכנולוגיה מוטמעת יכולות להיות אדירות בכל הקשור לצרכנות- גם אם מדובר במימד הפיזי וגם במימד הדיגיטלי.

מילת סיכום, כפי שהבטחתי לכם אני מצרפת את המחקר המלא לתחתית הרשומה על מנת שתוכלו לקחת ממנו מידע בעצמכם, כדאי להיות עירנים כלפי המגמה ולהתחיל להבין את ההשלכות שלה שכן היא הולכת ללא ספק לשנות חלק גדול מהדברים שאנחנו עושים און ליין והלכה למעשה לייצר עבורנו- מציאות חדשה. 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.