Cannes Lions 2012 | Facebook

מבחינתי אחת ההרצאות המדהימות ביותר בכנס הייתה ההרצאה של Facebook . לא היו בהרצאה הזו אמירות על חידושים בFacebook , על מוצרים או שירותים חדשים – הכל התרכז יותר סביב אמירות על הדרכים הנכונות לייצר קריאטיב מנצח בזירה עבור מותג שמתעדכן כראוי. אני רוצה להציג לפניכם את הנושאים המרכזיים שאני לקחתי מהסשן הזה ולחבר אתכם אל התובנות של : Paul Adams – Global Head of Brand Design – Facebook. איש מעניין, צנוע וחכם שהשאיר אותי עם הרבה מחשבות על הזירה הדיגיטלית הזאת, ובמקביל גם על ההתנהלות העסקית שלנו באופן כללי.

פול מתחיל את הרצאתו באמירה חזקה שדורשת מאיתנו כולנו לחשוב לעומק. הוא טוען שרובנו מסתכלים על המדיה הקיימת וממנה משליכים על המדיה החדשה. Facebook לתפישת עולמו היא משהו חדש, לא מדיה במובן שאנחנו מכיכים – כי אם פלטפורמה שמייצגת סוג חדש של תקשורת,  ובדיפולט כמפרסמים, כמשווקים מוטב להבין כי כאן הפלטפורמה אינה אמורה להפריע לאנשים אלא לשמש כמדיה בה המותג צריך להעביר ערך ולהיטמע בזירה ובאקו סיסטם שלה. זוהי זירה שעיקר הפעילות שלה נע סביב סושייל ואינטראקציות של גולשים ועל כן, מותג חכם שמעוניין לקחת חלק חייב להתאים את עצמו למוּד הזה.

פול מוסיף ומשלב בהרצאתו עוד אמירות חזקות. לטעמו, המושג סושייל ילך וייעלם מִפה :  הסושייל web יהיה פשוט הWeb – סושייל ביזנס יהיה פשוט ביזנס – והסושייל קמפיין יהיה בפשטות קמפיין.

אשר לתפישת העולם הרווחת לגבי המידע והדטה הוא טוען כי כל המידע והדטה שאנחנו מגדירים כסושייל דרך המובייל ייעשה במהרה לחלק מהטבע שלנו זה בכיס שלנו וזה חלק מהמרקם של היומיום שלנו ובעצם חלק מאתנו. נוכל לדעת פרטים על אנשים ועל עסקים לפני שאנחנו בכלל נפגשים – זה אומר שינוי המשמעות של מערכות היחסים וזה מייצר הזדמנות מובהקת לקריאטיביות בדרך בה אנחנו עושים עסקים.

אם אנחנו רוצים לקחת חלק אמיתי בכל אלו עלינו לחזק את הכלים המועילים לנו ולחדד תפישות עולם מקובעות כגון סושייל ונטוורק.

הגידול באינפורמציה מתחרה על יכולת הקיבול שלנו בנסיון לקלוט את שפע הנתונים. המבנה של העברת האינפורמציה משתנה, והגישה שלנו לאינפורמציה מתפתחת וגדלה אקספוזיציונאלית, כמות האינפורמציה גדלה אבל היכולת שלנו לזכור ולאחסן במוח נשארת זהה. לכן, לדעת פול אנחנו מוצאים את עצמנו עם הנחיצות למצוא דרכים חדשות לצרוך את התוכן ולברור את מה שמעניין אותנו. על כן האגריגציה של כל התוכן היא הזדמנות חדשה ומאוד מעניינת. רבים סבורים שאנחנו נפנה לטכנולוגיה – אבל לדבריו אין זה נכון, כי יש דבר אחד שכולנו רגילים לעשות כבר עשרות שנים והוא לפנות אל החברים שלנו, ולכן לצריכת המידע האגריגטור הטוב ביותר הוא המעגל שנמצא סביבנו. האגריגציה יכולה לספק הזדמנות לעסקים ולהפוך את ההצעות לרלוונטיות על פי האגריגציה החברתית שלי, ובכך לדייק את הצעת הערך – דהיינו לִבְרוֹר את מה שמעניין אותי את החברים שלי.

המדיה החברתית למעשה מפגישה מעגלים ומקרבת אנשים שבשום דרך אחרת לא ממש נפגשים אנחנו חיים בשבטים – שמתבטאים בקהילות ובקבוצות, והרשת החברתית למעשה מפגישה בין קהילות שונות שבדרך אחרת לא היו מתחככות וכך היא חושפת אותנו להזדמנויות חדשות.

ארבע תובנות שהן בבחינת עצות שפול נותן לנו בסוף ההרצאה ככלים לעבודה נכונה בFacebook

כלי השיתוף – למה אנחנו משתפים ?  אנחנו לא משתפים לשם השיתוף כשלעצמו, אלא בכדי שנוכל לבנות תשתית לרעיונות יחד עם אחרים.

אסטרטגיה של אימבוד הסושייל – תאמבדו את הסושייל כחלק מהבריף ואל תוסיפו את זה רק בדיעבד. כשם שאי אפשר לערוך מסיבה ורק אז לחפש את צד הסושייל שלה, אלא יש לתכנן אותה מראש כמסיבת סושייל, כך גם תנהגו כאן: בססו את הרעיונות שלכם ברוח הקריאטיב על תשתית מעשית, דהיינו על אינסייטים אמיתיים שעלו מתוך אינטראקציות של סושייל וכך האסטרטגיות שלכם והרעײַונות הקריאטיבים שלכם יהיו מוצלחים יותר.

פלטפורמה – ולא מדיה. חישבו על Facebook כעל משהו שונה, חדש, כלומר : כפלטפורמה שאינה מדיה במובן המקובל, כפי שאנחנו רגילים משימוש בכלים אחרים שמוכרים לנו – היא לא בבחינת טלויזיה ולא שלט חו׳צות ! היא גם לא אינטרנט אלא היא משהו חדש. יש לחשוב על הפלטפורמה כשלעַצְמָה’ .

עיצוב הסיפור – הסטוריטֶלינג – צריך להתחיל על פי פול בעיצוב הניוז פיד כצעד ראשון, ורק אחר כך תתפנו לפַתִחַ את כל השאר.  צריך לתכנן את הניוז פיד קודם  ואחר כך את האפליקציות את הקנבס. תחשבו קודם כל על השיחה, תחברו מראש את מסגרת הסיפור, כצעד הראשון שאיתו תעצבו את הקו המובִיל של העלילה המתפתחת.

לטעימה קטנה מההרצאה :

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.