GAFA | Redefining Value Creation

GAF1

הרשומה הנוכחית מהווה חלק מסקירה של מצגת מעולה  אותה ניתחתי עבורכם בפוסט מקיף תוכלו להחשף למידע בלינק הבא-Link. כפי שהבטחתי החלטתי לפרק את המסמך לחתיכות ולייבא מתוכו חלקים נבחרים ומשמעותיים בהם אנחנו צריכים להתעמק.

הפעם– אתמקד בנושא משמעותי אשר מגדיר את כל השינוי- כיצד  מעצבים את המשמעות של יצירת ערך בעידן הנוכחי, בטח ובטח כשמדובר בארבעת החברות הללו-Google, Facebook, Apple ו-Amazon חברות שלמעשה מטלטלות את הדרך בה מתנהלים עסקים ומשנות את נקודת המבט.

המודל עליו מדברים במצגת קרוי– Utility Value Model ואני חייבת להודות שכשראיתי את המילים הללו יחד התגבשה לי תובנה משמעותית באשר להבדל בין גוגל פייסבוק, אפל ואמזון ושאר החברות המסורתיות בעולם ! אז איפה למעשה נח השוני ? באופן חד משמעי ההגדרה של Utility Value מביאה לנו בשורה ברורה וחשובה, עסקים במציאות הנוכחית צריכים להיות – כלים ! כלי לאיכות החיים של האנשים וחשוב שתדעו שהחברות הללו הוכיחו מעל לכל ספק שאם הערך מגיע דרך כלים איכותיים, אין ספק שנוצרת נאמנות אשר באופן ישיר מאפשרת לייצר מוניטיזציה.

U1

על פי יוצרי המסמך ישנם שלושה מפתחות אשר מובילים לקונספט של-GAFA, אעבור אתכם כחלק מהרשומה המעמיקה הזו אחד אחד :

הדבר הראשון– תייצרו פיתוחים, דברים חכמים ומשמעותיים, ארבעת החברות מחפשות לייצר מוצרים ושירותים אשר עוזרים לאנשים לחסוך בזמן ובמאמץ- במהלך החיים העמוסים שלהם ועל בסיס יומיומי. השירותים והמוצרים בעלי משמעות גדולה למשתמשים וזאת במיוחד בשל הקלות של השימוש והאינטואטיביות, העובדה שהחברות הללו מורידות את ה-Friction מהתעסקות עם השירותים והמוצרים כמו כן את הקושי בהבנתם- וזאת על מנת שהמשתמשים יוכלו לאמץ את הכלים במהירות הינה עובדה משמעותית וחשובה, מדובר למעשה במפתח מרכזי אשר מבטיח כניסה לחיים של קהילות גדולות ואימוץ גבוה בקרב שכבות שונות של גיל.

U2

תוכלו לראות למשל בדוגמא של Amazon– השיטה של אמזון בקניה מהאתר, בנוסף לשירותים המשלימים כמו משלוחים משנה לחלוטין את הClient Journey ומגדירה אותו כמהיר פי 3,000 מכל שיטת קניה אחרת. הורדת החיכוך בדרך והעובדה שבכל יום ויום כפתור הקניה מתקרב אל הצרכן ומאפשר רכישה בקלות- שמה את הצעת הערך של חברה כמו אמזון במקום חדש לגמרי כי השאלה אינה מה מחירו של המוצר ומי הם מתחריו- אלא כמה זמן אמזון חוסכת לנו בקניה וכיצד הזמן שהיא מפנה לנו הופך להיות ל- קומודטי בפני עצמו.

U3

ישנה אמירת על אשר מרחפת סביב כל דבר שארבעת החברות הללו עושות- והיא : אל תשביחו את איכות החיים של האנשים, שנו אותם לטובה וזו כמובן אמירה מאוד מאוד חזקה.

U4

הדבר השני – שבעיני משנה מקצה לקצה את התפיסה הכלכלית של החברה והדרך דרכה היא נבנית– ארבעת החברות הללו (GAFA) מאמינות ביצירת ערך הרבה יותר מיצירת Revenue- הרעיון שעומד מאחורי הרעיון אומר שעדיף לפגוש את הצרכים של הלקוחות ולענות להם לאורך זמן- מחלופה של רווחים המבוססים על ערך קצר טווח כזה שמבטיח שהחברה לא יכולה לייצר נאמנות אמיתית.

אלו חברות אשר משחררות את עצמן מהלחץ של יצירת רווחים בטווחים הקצרים, ובגישה זו הן משיגות מצוינות על ידי כך שהן מדלוורות את החוויה הטובה ביותר ומאפשרות בצורה משמעותית ללקוחות להפוך ולהיות לנאמנים לאורך זמן.

U5

ההשקעה הטובה ביותר על מנת שחברה תוכל לייצר נאמנות- קשורה באופן ישיר במוצרים ובשירותים הניתנים בחינם, והרעיון אשר עומד מאחורי כך הינו שכל מה שבחינם מבטיח את ההשקעה היציבה ביותר.

אמירה כזו חייבת להיות נתמכת בכך שהחוויה שניתנת תהיה עשירה ומעולה, היא מבטיחה שצרכנים יכנסו פנימה אל תוך האקו סיסטם המוצע להם ויקחו חלק, ובכך למעשה נוצרת פלטפורמה המאפשרת Cross-Selling של כל המוצרים והשירותים.

מעל הכל אלו חברות שמנהלות את ההזדמנות באמצעות הData, היכולת של חברות אלו דרך הפלטפורמות החינמיות ואלו שבתשלום לכרות את הדטה של הלקוחות ולהפוך אותה לזהב מהווה מפתח מרכזי בהצלחה של אסטרטגיה זו.

U7

הדבר השלישי– נח על הגישה של מה שמגדיר עסקי ליבה, הרעיון של GAFA הינו להתחיל מהצרכים של האנשים, מהבעיות שלהם ומהרצונות, ולבנות את המוצרים והשירותים סביב תפיסה זו- עובדה זו מגדירה סוג שונה לגמרי של יכולות והבנה של מהי מהות עסקי הליבה של העסק, למעשה – בגישה זו GAFA יכולות לפעול בכל סוג של עסק כל עוד הן שומרות על הרעיון הבסיסי אשר יוצא מהצרכים של האנשים ונוגע הלכה למעשה בקהילות- הקסם נח בדיוק על מקום זה אשר עונה על השאיפות של הצרכנים ומגיב ל-Demands מתוך הבנה שחשוב לחסוך לאנשים בזמן ולהפוך להם את הכל להרבה יותר קל.

U8

מדובר בשינוי הדרך שבה אנחנו רושמים את המרשם להצלחה- מוצרים ושירותים מצויינים + חוויה מדהימה- מייצרים מותגים חזקים ביותר.

U9

המודל החדש אומר ש-Utility Value מהווה את ההשקעה החדשה במותג וחברות כמו גוגל ואפל הפכו להיות למותגים עם שווי השוק הגבוה ביותר כשהן נבנות בדיוק על התפיסה הזו.

U10

מילת סיכום, צירפתי עבורכם את המסמך המקןרי, ולמרות שעשיתי עבורכם חריש וירדתי לעומקם של הדברים אני משוכנעת שתוכלו למצוא בתוכו דברים נוספים, מצידי אני מבטיחה להמשיך ולחקור עבורכם בכיוונים אלו על מנת שתקבלו כלים חדשים ומעודכנים שמאפשרים לכם להיות ריספונסיבים לצרכים המשתנים ולרוח התקופה והתחרות העסקית החדשה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.