How The Google Car Will Change The World

GC2

חדשנות אשר תופסת תאוצה וגורמת לכותרות מרכזיות בתקופה האחרונה- התחבורה האוטונומית, ובמיקוד אף יותר ספציפי- הרכב האוטונומי של Google. הרשומה מתבססת על אינפוגרפיקה נהדרת שמצאתי ברשת אשר סוקרת את הרעיון ושוטחת את השאלה אילו דברים מדהימים יקרו בעולם שלנו בעקבות ה-Google Car ? כיצד זה ישנה את חיינו ומה תהינה ההשפעות השונות ?

גוגל החליטה לעשות Launch לפרויקט באפריל 2014– כשהרעיון בבסיסו בודק היפותזה מעשית- מציאות של רכבים אוטונומים היודעים להתנייד ולקחת אותנו ממקום למקום ללא נהג.

האינפוגרפיקה מספקת לנו טעימה ותמונה על העתיד שלנו כיצד הוא עשוי להראות, מכוניות אוטונומיות- Self Driving Cars כפי הנראה תהינה חלק מהתמהיל אשר יעצב את העתיד שלנו- ואין ספק שזה ישנה לחלוטין את המציאות יש שאומרים שאף ישנה אותה ממש לטובה. ההתפתחות תעזור לנו להגיע ממקום למקום בצורה קלה יותר, יהיו פחות תאונות, תעשיית הדלק והאנרגיה תנוהל בצורה אחראית יותר מתוך איפוק בשימוש במשאבים באופן המיטבי ועוד ועוד יתרונות אותם אפרט ברשומה.

Google התחילה לחלום את החלום הזה כבר מזמן- ב2008 (איך לא ?)- ועשתה לו- Launching בקול תרועה באמצע 2014, המכונית עצמה כוללת סנסורים שמסוגלים לראות ראיית 360o, יש לה ראדר המסוגל לעזור ולהבין מהי המהירות המומלצת ומה יש מקדימה, המראה הקדמית שלה עשויה מפלסטיק ולא מזכוכית, סנסורים בגלגלים שמאפשרים לאבחן אם יש בעיות בכביש ולהגדיר את מיקומו של הרכב.

מה המכונית יכולה לעשות כיום ? העיצוב הנוכחי מאפשר לקחת לנסיעה שני אנשים, הרכב נוסע באופן אוטונומי באמצעות מחשב וסנסורים. אין הגה, ואין בלמים- כמו כן אין הילוכים. המהירות של המכונית כרגע מוגבלת לארבעים קילומטר לשעה.

איך המכונית עובדת ? היא מונעת כולה באמצעות בטרייה עם כפתור של נסיעה ועצירה. יש לה סנסורים המאפשרים לה להתגבר על שטחים מתים ולמנוע באמצעות אותה ראיה תלת מימדית תאונות, עם האפשרות לראות ב-360המכונית יכולה לאבחן בעצמים קרוב ל-180 מטר קדימה.

איך המכונית תשנה ערים לטובה ? יהיה לה אימפקט אדיר על תאונות והיא תדע לייצר פרדיקציה למצבים מורכבים ועל ידי כך להוריד באופן משמעותי את התאונות. Google גם רוצה להשביח את השימוש במשאבי אנרגיה כמו דלק- ובאמצעות המכונית להוריד את הצורך בחניה הרעיון הוא לחלק את המשאב התחבורתי בצורה חכמה ולהשתמש בו רק כשבאמת צריך.

ישנם כמובן חסרונות לרעיון של הרכב האוטונומי- הוא יכול להרוס תשתיות תחבורתיות ציבוריות אחרות שנבנו למשל כמו רכבות תחתיות (מעניין, בהינתן שבונים אחת כזו עכשיו בישראל)- ערים יכולות להפוך לצפופות יותר, וישנה כמובן בעיה שעולה שוב ושוב כמדברים על האינטרנט של הדברים והיא בעיית הפרטיות ואבטחת המידע.

אין ספק שגוגל יכולה באמצעות פיתוח כזה להפוך את העולם למוגן יותר– וחשוב לאמר שגוגל אינה השחקנית היחידה במגרש משחקים זה, ישנו-Elon Musk אשר מפתח את הרכב האוטונומי בחברה שלו-Tesla, וגם אפל לאחרונה הכריזה שהיא רוצה להכנס למגרש משחקים זה. חשוב להבין את המספרים, המספר הכללי למוות מתאונות רכב בכל העולם עומד על-1.2 מיליארד אנשים- גוגל מאמינה כי התשתית של הרכב האוטונומי תמנע את האחוז המטורף הזה מלהתקיים עד כדי-90 אחוז מהבעיה !

מדובר בעולם מופלא אשר ייצר לנו תשתיות חדשות לחיים ההופכות את הכל לשונה והרבה יותר איכותי, חברה כמו Google חושבת רחוק ומחזיקה אמירה מאוד משמעותית לגבי הפיתוח העתידי של העולמות בהן היא עוסקת-החזון של גוגל כחברה : אל תשביחו את איכות החיים של האנשים-שנו אותם. זו לגמרי אמירה מעוררת השראה והמכונית מתקפלת לתוכה בצורה מדהימה. אישית, אני מבטיחה להמשיך ולחקור עבורכם את הנושא ולהביא לכם לכאן- תובנות, קייסים ומחקרים מעניינים אשר יראו לכם כיצד העולם שלנו משתנה ומי הם הקטליזטורים שעובדים בכך.

How The Google Car Will Change The World | Infographic

Source: Design911

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.