Work Plan 2014 | Marketing & Storytelling

344548

עולם השיווק, עולם המותג תמיד היו קשורים לסיפור, תמיד נעו סביב מספר הסיפורים שידע איך לדלוור את הרעיון של המוצר ואיך לספק את התוכן. מטרת האקו סיסטם שהתפתח סביבו הייתה למצוא מה יבדל אותו ויקיף אותו בהילה שמציגה אותו  כ”אקסטרא”, כתוסף ייחודי שמעניק למותג את הזכות לְפַתח מערכת יחסים עם הצרכנים. אבל כידוע לכול עולם הסחר שלנו השתנה, צורת התקשורת השתנתה, וכיום מאזן הכוחות וסוגי המדיות המשמשות אותנו ומהן אנו שואבים את המידע הנחוץ, התרחבו לאין ערוך והתעשרו בשפע מסכים חדשים שלא היו כאן בעבר.

מאז ומעולם נזקקנו לדמותו של מספר הסיפורים, תמיד היינו צריכים להעביר סיפור- אבל כיום העלילה היא כבר אחרת, הטון והסגנון התחלפו, אורכו של הסיפור גדל בצורה משמעותית והתרחב עד לכ365 ימים בשנה. הכל נהיה יותר אותנטי ! בעבר- המותג דיבר אל הקהל כיום- ישנה סיטואציה חדשה של דו כיווניות והצד השני מעוניין לקבל מסרים בגובה העיניים על מנת שיוכל לתקשר עם המסר. האימפקט של הסיפור הינו שונה, הוא מגיע במנות קטנות ותכופות עם נפח וטבעת השפעה אחרת.

דיברתי בעבר- על כך שכל ארגון צריך “לגדל” איש מדיה חברתית, מי שינהל בתוך החברה עצמה את עמודי הFacebook, הטוויטר ועוד- Link. עברו שלוש שנים מאז שהצפתי את הרעיון שנשמע אז קצת פנטזיונרי, והנה כעבור פרק הזמן הזה הדבר מתקבל כעובדה בשטח. יש ארגונים גדולים שבהם מטפחים מחלקות שלמות של מדיה חברתית וממנים אנשים מוכשרים במסגרת החברה שאמונים על המשימה. בעיני- זו אכן הוכחה חותכת להצלחת החזון, כלומר שעובד פנימי בחברה מופקד על הפקת הסיפור תוך שמירה על קולו המקורי של הארגון. בפוסט הזה אציג קווי מתאר נוספים למשימת שכלול היכולת שארגונים צריכים להטמיע בפרספקטיבת עולם התוכן מעבר למה שכבר ברור ומובן לכל העוסק בתחום.

הכול תלוי בנקודת המבטאם בעבר נקודת ההסתכלות נקבעה לפי התיזה שהמותג מספר סיפור שמופנה כלפי קהל הצרכנים והם רק מקשיבים, הרי במציאות העסקית של ימינו נידרש לנהל סיפור דו כיווני ומוטב לשמור על רצף העלילה על בסיס יומיומי. נקודת מבט זו פירושה הפניית הפוקוס פנימה, כלומר שמספר הסיפורים יהיה בהכרח מישהו שניבחר מתוך צוותי החברה ויודע איך לתכנן את קו העלילה בצורה שתקרום עור וגידים ואז לפזר את פרקי הסיפור כמו “פירורים דיגיטלים” בכל המקומות בהם המותג מנהל שיח יומיומי. בנקודה זו חשוב להבין שלא די בשאיפה לתחזק את הנוכחות שלכם כנותני שירות, כמגיבים, אלא חשוב לקחת את ההזדמנות של שליטה בנכסים שבבעלותכם ולהתנהל בתוכם ממש כמו העיתונאים של המותג.

מספר הסיפורים של שנות האלפיים צריך להיות בעל יכולת שמכוונת למטרה : לקחת את עולם התוכן של המותג, את הסיפור המתמשך ולהגיש אותו בצורה חכמה במופעים השונים שמתקיימים על ציר השנה. נכון, ניתן בהחלט להישען על יכולות חיצוניות מצד ספקים שיעשו זאת עבורכם, אך הסיפור האותנטי, הכנה, המתעדכן בכל הקורה בשטח, שמכיר את הרגישויות הכוללות של החברה- צריך להתבסס על יכולת שרק אתם מסוגלים לנהל אותה ולהפיק ממנה את מלוא התועלת. 

לטענתי, השנים הבאות יכתיבו שינוי דראסטי באופן הפעולה ובסוג האנשים אותם אנו מגייסים. משרות חדשות שלא הכרנו בעבר ייכָללו בתמהיל האנושי של החברה. מספר הסיפורים הפנים ארגוני הוא זה שיהיה אחראי על הצבע של הסיפור בשוטף. בין שאר התפקידים החדשניים הללו- אנחנו נזדקק לאנשי מקצוע, וכן לטאלנטים שיוזמנו ממגוון תחומים שנוגעים ליכולתה של החברה לתקשר בצורה פומבית את המסרים שלה כשהכוונה היא להגיש אותם באופן עצמאי. המשרות יכללו מספר צוותים : מומחי מובייל, מומחים להפצה של המסר, מומחים להרחבת הפלטפורמות ומומחים לטיפול חכם ומעמיק בדטה. השוני הזה במהלך הכללי מכתיב לכם התארגנות מחודשת אליה אתם צריכים להֵיעָרֵך מבעוד מועד. מספר הסיפורים ימונה למשרה משמעותית שתכתיב את הנחיצויות המתבקשות לכל שאר המשרות אותן מניתי, שכן בסופו של דבר לָבֶטַח תרצו להפוך את הסיפור של החברה לעמוד התָוֶך שמייצר חגורת חוסן למותג שלכם- וכתוצאה גם הכנסה.

אם תעבדו נכון תוכלו לחבר בין הסיפורים שבהם תשקיעו לבין הביזנס ולהפיק מן השילוב, הלכה למעשה- רווח כספי ניכבד. מי שיופקד על המשימה יצטרך לחלוש על כמות הדטה שמתקבלת מהרשת, ומישהו אחר יצטרך לגרום לכך שיהיה סקייל רחב לסיפור שלכם. עוד מישהו יצטרך להגיש את הסיפור שלכם בצורה חכמה שתופיע בכל המסכים החדשים. את המיומנויות הללו רצוי לבנות כבר מעכשיו כי במציאות החדשה אתם יכולים “בהינף קסם” להפוך לבעלי המסר ולהפוך את המסר עצמו (דרך הסיפור) לשיטת השיוק החדשה שלכם הלכה למעשה ! 

מילת סיכום. אני מודעת לכך שלעתים קשה לצפות את העתיד, קשה להסתגל לשינויים והדבר נכון במיוחד לגבי ארגונים גדולים. ולכן, לדעתי עליכם לראות את התמונה הגדולה אבל במקביל לנקוט בצעדים קטנים וזהירים כבר מעכשיו כדי להסתגל בבוא הזמן לשינויים הגדולים הצפויים. תתחילו מטיפוח הפונקציה של מספר הסיפורים, במעמד של מִשְׂרָה חדשה שתיחשב כמובילה בחברה שלכם וסביבו תייצרו אקו סיסטם חדש של כישורים ממוקצעים שיגרמו לכם פשוט לפעול אחרת במגרש התוסס של השיווק- ובעצם להמציא את עצמכם מחדש !  ולמי שרוצה לקרוא את כל סדרת הפוסטים העוסקת בתוכניות עבודה 2014, תוכלו להתעדכן בלינק הבא- Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.