Web 2 Social

 

דיברתי בעבר על נושא האינטגרטיביות. על תפישת המרחב הדיגיטלי ועל העובדה שעולם חברתי זה על סך פעולותיו ומכלול ההזדמנויות שהוא פותח יכול להשביח עצמו ואף להפוך לגורם משפיע בחברה הכללית. הוא יכול להתוות את הטון המוביל ככל שייעשה מגובש כמקשה אחת על ידי דיבור משורשר בFlow אשר יוצר תנועה מעגלית בין הפעילויות השונות. בפוסט זה בכוונתי לחדד את המסר ולתת לדוגמאות לעשות את שלהן, על מנת להמחיש בפניכם עד לאן העולמות של הדיגיטל יכולים לקחת אותנו ולהרחיב את אופק ההסתכלות אל מעבר לברור ולמוכר.

התפישה שאני מדברת עליה נקראת : Web to Social והיא מניחה על שולחן הדיונים צורת שיח חדשה וגישה חדשה המקשרת ומתכללת בין פעילויות הרשת שלנו בשלושה שלבים : בראשיתו המהלך נובע מתוך מקום של שיתוף, עובר לשלב הפיזור ולבסוף שב חזרה למקור, דהיינו לבית שהוא האתר. התפישה הזו אינה מפחדת מאיבוד הפוטנציאל או התעבורה ואינה מאוימת מכך שהאתר למעשה יהיה חשוף לכרסום בשוליו על ידי פעילות נוספת ברשת. זוהי תפישה שמעריכה מלכתחילה כי מכלול הפעילויות במיקומים השונים דומה לשליחת זרועות תמנוניות אשר יוצרות את ההקשרים הרצויים. שלוחות אלה תעזורנה בפועל למנף ולשרשר את הפעילות המרכזית על הדרך הטובה ביותר, כך שאכן יתקבל סוג של מודל שמתניע את הVibe הויראלי.

לפני שאכנס לדוגמאות אשר מציגות לדעתי את התכולה הנכונה של מרכיב ההצלחה ברצוני לשתף אתכם בטבלה בה נתקלתי ברשת שלקוחה ממחקר שנעשה בארה”ב. בכוונתי לכתוב על המחקר הזה פוסט שלם, ובינתיים אחלץ לכם מתוכו תובנה משמעותית אשר התפרסמה בeMarketer : כפי שאתם שמים לב החברה אשר ערכה את המחקר חילקה את טבלת ההתרחשות למסלולי התנהלות שונים בקרב חברות מובילות באספקט של נוכחות ועשייה במרחב הדיגיטלי. וכמו שתוכלו לראות בחלוקה המצורפת בטבלה אכן החברות אשר נטלו חלק במחקר נותחו וקוטלגו לפי מיקוד ציר הזמן במהלך העשייה שלהן. רק 10% מהחברות סומנו כחברות אשר יוצרות אינטגרציה מלאה בעשייה שלהן במדיה החברתית ואילו החלק המשמעותי בטבלה מתייחס לאינטגרציה שמצטברת דרך הטמעת כלי המדיה החברתית בכל הפלטפורמות אשר מציגות ומשווקות את המותג ואת החברה במרחב הדיגיטלי.

Social Media Room – H&M | ללא ספק זוהי דוגמא מקורית לעשייה שונה ולשימוש בכוח של ההמון לצורך חיזוק השיחה ברשת

 

לטעמי אחת הדוגמאות המבריקות של שימוש בכוחה של השיחה ברשת. החברה קבעה חדר מצב, חדר עיתונות אשר מאגד בתוכו בשיטת הקוֹנְסוֹלִידַצְיָה את כל השיחה כולה המתקבלת ברשת. האזכורים מגיעים מכל הפלטפורמות השונות ויוצרים סגנון, אקטיביות והרגשה ממשית של כוח ההמון השותף לשיחה עם המותג.

PepsiCo | אחת החברות המובילות בשיטת אימוץ כלי המדיה החדשים

אין ספק כי זו חברה שחשוב מאוד ללמוד ממנה ומהדרך בה היא צועדת. עצם העובדה שהיא משקיעה שוב ושוב בפלטפורמות החברתיות מקנה הרגשה של ביסוס מעמדה החברתי ואמון במדיה. אחד העקרונות הטובים ביותר בעשייה של חברה זו הוא השימוש האינטגרטיבי בכלים השונים והדגש על הנראות של הפעילות באתר הבית של החברה. לכל הדעות אתר החברה יכול היה להיות אתר ממלכתי, מיושב של קבוצה גדולה של מותגים, אבל, כאן סוד הקסם : החברה בחרה להעמיד את האתר כמרכז תקשורת חי, נושם ובועט שמאגד בתוכו את האינטגרטיביות ברשת ומאפשר לנו להיות נגישים לפרויקטים השונים המתעדכנים על בסיס חודשי.

Ford | הטמעת פרויקטים של Social אינטגראלי כחלק מאתר הבית

עוד דוגמא מצוינת לשימוש באתר החברה כבית לפרויקטים המתרחשים ברשת, וכמוקד תמנוני לפעילות החברתית הענפה. זוהי חברה אשר למדה להשתמש נכון וחכם בכלי המדיה החברתית ומעצם העובדה הזו היא צוברת לה כוח בעזרת שילוב הפרויקטים באתר הבית עצמו תוך מתן אפשרות לגישה ישירה לפלטפורמות החברתיות – המבליטות את חשיבות התגובותיות, השיתוף וההשתלבות כחלק אינטגראלי מהתוכן.

Whole Foods Market | דוגמא למעוף בגישה ולשימוש נכון בשיח

אחת הדוגמאות המרשימות ביותר לפעילות אשר סופחה במלואה לאתר החברה. האתר לא “זורק” אותנו למתחמי המדיה החברתית אלא מפעיל מעורבות, שכן הוא הטמיע במסגרתו את הפעילות ואת הStreaming המתרחש בפלטפורמות השונות. צירפתי לכם את דוגמת הFacebook שלהם וגם את דוגמת הTwitter של החברה. שווה בהחלט לצפות ולאמץ את הגישה.

Starbucks | עוד חברה שמהווה מעוז לעשייה וCase Stusy מצוין ממנו ניתן ללמוד

גם Starbucks נחשבת לאחת מפורצות הדרך בתחום הדיגיטל ובפרט בהיבטים השונים של שימוש בכלי המדיה החברתית (אם לא פורצת הדרך מספר אחת של עולם זה). ונתנו לכך אין סוף דוגמאות המצביעות על פעילות החברה ועל הדרך המיוחדת שלה להשתמש בכלי המדיה החדשה. אין ספק שפעילות זו מקבלת ביטוי גם ברמת הקישור לאתר הבית של החברה ונראות העשייה הענפה. בצילום המסך צירפתי לכם דוגמא לדף התפריט של החברה אשר מאפשר שיתוף, Like כתגובתיות שמופעלת ישירות מהאתר. הLook & Feel של העשייה כולה מוטמע באופן מלא ומושלם ומאפשר לצרכן להרגיש כי המתחם הזה מדבר באופן חי ושוטף, שבו היחיד משתלב בדומה לשאר מתחמי המדיה החברתית. כל אלו כאמור יוצרים הרגשת השתייכות של “אני בבית”.

Levi’s | שימוש מופלא בכוח העסקי החדש – ההון החברתי !

השארתי לסוף הפוסט את הדוגמא המנצחת בעיני אשר משתמשת בכוחו של הצרכן להביע דעה ובכך למעשה להשפיע על מעגלי ההכרות שלו – קרי : חבריו. החברה יצרה מציאות built in בתוך האתר, שמתבטאת בפלטפורמה של חנות חברתית אשר מאפשרת לנו לראות הלכה למעשה אילו דגמים החברים שלנו מFacebook אהבו ובכך למעשה לחבר אותנו לכוח השיווקי הגדול ביותר בעולם – והוא “חבר מביא חבר”. השימוש בהון החברתי ככלי מכריע, מכירתי ווראלי מספק חוזק וחוסן ממשי למוצרי החברה ומותגיה, ובד בבד מחזק את השיח סביב המוצר עצמו.

לסיום | הרשת הזו טומנת בתוכה עולמות שלמים, חלקם גלויים לעינינו וחלקם עדיין לא, ולכן צריך לקחת בחשבון שבמכלול האפשרויות הנפרשות אין שמיים ואין גבול. הכול תלוי ביכולת שלנו לחשוב רחוק, אחר ומאתגר.

אני מצרפת לכם את הסרט המצוין שLevi’s יצרו עבור קידום מהלך החנות החברתית שלהם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.