Blockchain Transform the Music Industry

BL1

טוב, החלטתי לצלול למים העמוקים של-Blockchain ולהתחיל לדבר על הנושא בבלוג שלי, כמה זמן אפשר לשמור את המחשבות והגילויים לעצמי ? חתכתי לכם את התפלגות החיפושים אחר המושג בלוקציין בשנתיים האחרונות בכל העולם- בחיפוש ספציפי של חדשות ואתם יכולים לראות בצורה ברורה את גרף הצמיחה של העניין, ובמיוחד פיק גדול ומשמעותי שהתחיל מתחילת נובמבר 2017.

b1

חשוב לי ברשומה הראשונה דווקא לדבר על בלוקציין מזווית שונה מהמקובל בדרך כלל- לרוב, בלוקציין משוייך לעולם של קריפטו קרנסי- מטבעות דיגיטליים חלופיים לכסף שלנו-או יותר נכון מערכת בנקאית פיננסית שונה ממה שאנחנו מכירים כיום, אבל למעשה מדובר בתשתית ובטכנולוגיה שיש בה כוח לשנות תעשיות שלמות מן היסוד ! הפעם, אתחיל מלדבר על הפוטנציאל הגלום בשינוי דווקא בתעשיית המוסיקה.

בלוקציין יכול לשנות ולעשות טרנספורמציה בתעשיית המוזיקה, עשרים שנים אחרי השינוי הרובסטי הראשון שהתעשיה הזו עברה באמצעות היכולת להעביר קבצי מוזיקה P2P- בלוקציין יכול להיות הטכנולוגיה החדשה שתעורר ותקדם שינוי משמעותי נוסף ולמעשה יגרום לה להשתנות מן הקצה אל הקצה. הפעם, זו אמורה להיות רבולוציה שונה- מודל מבוסס בלוקציין יכול לבטח ולהבטיח ליוצרים שהם אכן יזכו לקבל תמלוגים אמיתים עבור שימוש בחומרים שלהם, בפוטנציאל השימוש בפלטפורמה יכול להוריד את המתווך וליצור מצב בו כל יצירה מקבלת טביעת אצבע דיגיטלית שמאפשרת לנטר את הפעולה ובכך להבטיח את התמורה.

ישנם שחקנים כיום שמפתחים אקו-סיסטם של אפליקציות מבוסס בלוקציין, פלטפורמת מחשוב חכמה שעוזרת להשיק אפליקציות של אמנים ודרך האפליקציות ניתן להעצים אותם ולהכתיב את החוקים לגבי המוזיקה והזכויות שלה בתעשיה אחד מהפתרונות עונה לשם-SingularDTV. האפשרות שהפלטפורמה כוללת את הדברים הבאים :

יצירת כלכלה מבוססת טוקנים- המאפשרת לייוצרים לקבל תמורה מוכחת על היצירות שלהם, טוקנים הם הנכסים והקרנסי שנוצרים בתוך אפליקציות בלוקציין. הם למעשה מונעים באמצעות חוזים חכמים (הסכמים פיננסים מבוססי קוד) ומתוכנתים על -Ethereum- את’ריום או איתריום היא פלטפורמת קוד-פתוח מבוססת בלוקצ’יין המאפשרת יצירה ושימוש בחוזים חכמים, המקלים על סגירת עסקאות והסכמים דרך האינטרנט בצורה מרובדת, קרי ללא ישות מרכזית המנהלת אותם. כשאמנים מייצרים “טוקניזציה” הם מפיקים למעשה- IP לנכס וליצירה שלהם- אבל בצורה של נכס פיננסי, הטוקן של האמן משקף את הערך של היצירה והאאוטפוט שלה. אלו שרוכשים מהאמן רוכשים את הטוקן- וככל שיותר אנשים ירכשו מהאמן את הטוקנים שלו כך הערך יעלה.

האפשרות שנפתחת לאמנים ולצרכנים לקנות ולמכור טוקנים– מאפשרת לאמנים לגייס כסף דרך השקות של טוקנים, דומה ל- ICO, הפרשנות לקיצור- Initial Coin Offering. הרעיון הוא שפלטפורמות המתווכים כמו- SingularDTV ירוויחו עמלה (סבירה) מכך שאפשרו לאמנים ולצרכנים לסחור אחד מול השני ומכך שעשו דיפלוימנט מותאם לטכנולוגיה.

התפיסה הזו משנה לחלוטין את המידלמן, המתווך– ויוצרת דרך חדשה לגמרי להשפעה על התעשיה ועל שומרי הסף שלה. טוקניזציה מאפשרת לאמנים לגייס כסף מראש מבלי שהם עוד הוציאו הוצאה. הם יכולים לעשות הפצה של התוכן שלהם באמצעות הבלוקציין שיאפשר להם להסטרים את עצמם בפלטפורמה כמו- Spotify ובכך יוכלו להרוויח תמלוגים בשליטה שלהם. חשוב לקחת בחשבון שההצלחה של המודל הזה תלויה בכך שהאמן צריך להשיג יוזרים שיעקבו אחריו.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.