Innovation Tools | Summary Post

החלטתי לארוז לכם ברשומה אחת את סדרת הפוסטים שפרסמתי לאחרונה על כלי חדשנות, זאת על מנת שיהיה פליליסט מרכז ונגיש אליו תוכלו ללכת כשאתם צריכים יוטילטי של חדשנות שונים. הרשומה תכלול כמה משפטים מקדימים מכל פוסט, ולינק לקריאת התוכן המלא.

Business Model Canvas | כלי כזה עוזר לנו לקבל הבנה יותר עמוקה על השוק שבו אנחנו חיים, וכיצד אנחנו יכולים לקבוע את המשאבים שנדרשים. הוא ויזואלי, פשוט ומנכיח לנו את האבנים הגדולות שצריך על מנת להתייחס למכלול של הפרויקט בעסק וכל זאת בדף אחד. אם אתם רוצים, אתם יכולים להדפיס לכם את הקנבס מכאן : Link. שימו לב שתוכלו לשחק עם הפרמטרים בתוך הלייאאוט באופן אשר מותאם לצרכים ולפתרונות שאתם מחפשים, אם למשל אתם מפוקסים יותר בתשתיות, תוכלו לשנות את הפרמטרים על מנת שיתאימו לאתגר שלכם- Link.

Innovation Tool | Empathy Map | יוטיליטי קטן וחכם ! מפת אמתפיה אשר עוזרת להגדיר טוב יותר את הבנת הקהילה שבה אתם רוצים לגעת, ולוודא שאכן אתם מבינים את הצרכים !  מפת אמפתיה של אנשים אחרים, עוזרת “לשים את הנעליים שלהם”– על הרגל שלנו, ולהסתכל על הדברים דרך נקודת מבטם- Link.

Internal Press Release | Amazon Innovation | באמזון יש גישה שקוראים לה ” לעבוד הפוך”, הרעיון הוא להסתכל על הלקוח ולהתחיל ממנו, במקום מה שנהוג יותר להתחיל רעיון או מוצר מפרספקטיבת ההסתכלות של העסק ולנסות להביא את הלקוחות לשם. התפיסה הזו, אשר מושרשת עמוק בתוך התרבות האמזונית של “Working Backwards” מאפשרת להסתכל על כל רעיון ולבנות את החשיבה מהצרכים של מי שאמור להשתמש בחדשנות שלכם-Link.

Innovation Tools | Crazy 8’s | הרעיון ביוטיליטי הזה הוא לייצר כמה רעיונות מיוחדים שאתם יכולים בזמן קצר, וככל שהזמן מתקצר כך אכן זה נהיה יותר “קרייזי”. מדובר במתודה בפרקטיקות של- Design Thinking ובגלל שהאתגר הוא לעשות את הדברים מהר- 8 רעיונות בשמונה דקות בכל שלב רעיון אחד- אשר בסופו של דבר יוצרים פאזל של מגוון רעיונות. המטרה היא לדחוף אותנו לחשוב מעבר לרעיונות הראשונים שבאים לנו לראש ולשחרר את המוח שלנו- Link.

Innovation Tools | Journey Mapping | הדבר הראשון שצריך לעשות, הוא להגדיר את הדרך שבה המשתמש עובר ממש מההתחלה ועד לסופה, צריך לזכור שמדובר במיפוי הג’רני של הלקוח- ולכן זה לא יתחיל במוצר, וההתחלה של המסע לא תתחיל בפרודקט עצמו או בפתרון של השירות או המוצר שלכם- אלא בכלל במקום של המודעות או בצורך אשר מתעוררים ! זאת הסיבה שאני תמיד אוהבת להגיד שהאתר הכי גדול שלכם הוא בעצם- מנוע החיפוש של גוגל, בו אנשים מתחילים את המסע שלהם ויכולים להתקל בכם כפתרון-Link.

Innovation Tools | In House Service | הפעם, אתמקד בכלי חיוני אשר מעט מתכתב עם אחר עליו דיברתי-Journey Mapping, אבל- יש לו טוויסט בעלילה. מדובר ביוטיליטי קצת פחות מוכר, לגמרי שווה ! הוא מציג את החוויה ההוליסטית של המשתמש צעד אחר צעד, אבל,  בניגוד לג’רני מאפינג מתעכב על מה שהארגון צריך לעשות פנימה על מנת לספק את התשובות והמענה לכל רעיון שלכם. מדובר ביוטיליטי נהדר עבור חברות אשר מספקות שירותים, ומתעסקות הרבה בתהליכים- וגם במקרה הזה, ההסתכלות היא על מצבים ותהליכים קיימים, ולא על יוזמות חדשות- Link.

Mash Up Ideation Method | Innovation Tools | תרגיל המאשאפ, עושה דרכו חשיבה אשר מחברת בין שני דברים יחד, שלולא התרגיל אולי לעולם לא היינו מחברים. ונדרש מכם להבין שדווקא המשחקיות הזו היא מה שחסר במקומות העבודה ובדרך שבה אתם עורכים חשיבה על הדברים בתוך הצצות, המשחקיות מהווה כלי מרכזי של חדשנות, והבאתה אל מרכז החדר של העבודה אומרת שהצוות שלכם ימצא דרכים אחרות להתמודד עם בעיות או אתגרים- Link.

Design Sprint Kit | כלי נהדר של גוגל כחלק מסדרת הרשומות המתמקדות ביוטיליטי לחדשנות, מדובר בקיט שלם שגוגל מנגישים ברשת עבור כל מי שרוצה לעשות בעצמו ספרינט של חדשנות ועיצובה. למי שרוצה את החומר המקורי ש-Google מפיצים רצ”ב – Link, מצידי אדאג להשאר חלקית נאמנה למקור ואביא לכאן את השיטה בתוספת מחשבות, תובנות וחידודים משלי- Link.

The Futures Wheel | Innovation Tool | יש סיבה שהתאהבתי במבט ראשון בכלי החדשנות הזה, שהוא הרבה יותר מיוטיליטי לחשיבה- בעיני, מדובר ממש בשיטה לחזות בצורה חכמה את מה שעתיד לקרות כמה צעדים קדימה ומשם לתכנן את הדרך שלכם. הסיבה ? כי גיליתי תוך כדי שימוש בכלי, שככה המוח שלי חושב- זו האלגוריתמיקה הטבעית שלי מזה שנים, ופתאום לראות אותה ממוסדת בשיטה ומתודלוגיה שכל אחד יכול לעשות בה שימוש היה נראה מדהים לרגע… וגם קצת מפחיד שכן עכשיו כשאני מגישה לכם אותו תוכלו להכנס למוח שלי ולראות כיצד הוא פועל-Link.

Debate the Future | Now | לנהל דיונים קשים על נושאים משמעותיים, מבטיח שאתם רואים את התמונה הגדולה- אבל לא בטוח שהדרך הנכונה היא פשוט לערוך דיון ! ישנם תרגילים ושיטות אשר תובלנה אתכם לתוצאה טובה יותר, אם רק תתעכבו ללמוד אותן ולהטמיע חזרה בתוך השיחה הארגונית. אני רוצה להביא לכאן ניחוחות ותבלינים מדברים שחוויתי בתוכנית המנהלים הבכירים באוניברסיטת הסינגולרטי, והפעם- חשוב לי לשתף בכלי דיבייט ששימש אותנו לחשוב מהי למשל המשמעות של הכנסת בינה מלאכותית לחדר המשפט- ככלי שעוזר לשופטים, או אף יותר מכך מכריע עבורם את גזר הדין-Link.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.