Ten Digital Trends 2013 | One

 

לקראת 2013 אני מתחילה בסדרת פוסטים שימקדו אתכם במגמות עליהן אתם צריכים לתת את הדעת :  מגמות שיכולות להוות עבורכם – אבני דרך תכנונים לתוכניות העבודה שלכם, ותובנות מעולם הדיגיטל שתעזורנה לכם לעשות את הבחירות הנכונות. הפוסט הראשון בסדרה זו יעסוק בעשר מגמות דיגיטליות משמעותיות שכדאי לכם להיות עירניים לגביהן ולראות איך והאם לתכלל אותן במפת הדרכים העסקית- הדיגיטלית שלכם. אסקור בפניכם כל מגמה במספר משפטים ואת המרכזיות והמשמעיות ארחיב לפוסטים רווּיִים ועשירים יותר במהלך השבועות הקרובים.

להלן עשר מגמות חשובות :

מגמה ראשונה – מעט פילוסופית אך מכתיבה את הבון טון לגבי ההתנהגות שלנו : חדשנות ויזמות אנחנו נראה יותר ויותר תכונה של יזמות וחדשנות עסקית-דיגיטלית בצורת רעיונות, כיווּנֵי יצירתיות, פרויקטים ומהלכים שמגיעים ממותגים מסחריים. חשוב להתייחס לאמירה הזו ולשקול איך היא תשתלב בDNA של החברה שלכם ואיך תוכלו לגרום לכך שהיא תקבל בוסט עם תאוצה.

מגמה שנייה – עולם התשלומים במובייל ועולם הסחר המקוון במובייל – Mobile payments & mCommerce :  מגמה שתזנק משמעותית, ותתפתח בשלוש השנים הקרובות כחלק משמעותי בפעילות של המרחב הדיגיטלי העסקי. הגידול יגיע מכל מיני כיוונים ובעיקר יקבל תיקוף מהצד של הארגונים הרגולטוריים ברגע שיבינו כי הם חייבים לשתף פעולה עם הרעיון ולעזור בקידומה. זה יקרה לאחר שמותגים מסחריים, חברות תקשורת וחברות אינטרנט גדולות יפַתחו את מיתחמיהן במגמה זו וידחפו למצב שבו כל השחקנים בתעשייה ירצו לחבר את הרעיון כתרחיש רציף אחד.

מגמה שלישית – האינטרנט במובייל ! גולשים יפנו לאינטרנט יותר ויותר דרך מכשירי הסלולר שלהם או ממכשירי מוביל אחרים כמו טאבלטים – המגמה המסתמנת של השימוש באינטרנט דרך המובייל תשנה את ההתייחסות של המותגים המסחריים למובייל ולצורך בהתאמה בין הפעילויות האינטרנטיות לבין מדיות אלו. אפליקציות פופולאריות במובייל יַכווינו את הגישה שלנו לשימוש רבוד בתוכן שיגיע מכמה מיקומים – המותגים ייאלצו להתאים את עצמם לשתי המציאויות הללו ולתת מענה גם באפליקציות וגם בתוצאת חיפוש וובית המופנית לדפי האינטרנט שהם יוצרים.

מגמה רביעית – החיבור בין הסושייל לקומרס –  תמשיך לעורר התעניינות בסושייל מדיה – יותר ויותר חברות ומותגים ישקיעו בטכנולוגיית החיבור בין הסושייל לקומרס וישלבו מנגנוני מכירה שמתחברים לשכבה חברתית גם באתרי הקומרס של החברה וגם בפעילות הסושייל שלהם. קומסקור מסמנת עלייה משמעותית בתכיפות השימוש של גולשים באותם אתרי סחר אלקטרוני אשר משלבים חברתיוּת כחלק מתהליך הקניה. מותגים שילמדו להשתמש במדיה באופן מתוחכם ישלבו יותר ויותר הצעות ערך רלוונטיות לקהילות הסושייל שלהם וייצרו מועדוני לקוחות חברתיים שמאפשרים להם לבוא במגע עם הקהל הזה באופן קבוע ולהגדיל על ידי כך את נתח הארנק.

מגמה חמישית – טלקומוניקציה במובייל בפס רחב –  חברות התקשורת תתחלנה לייצר מוניטיזציה על חבילות אינטרנט גדולות יותר במובייל, יותר ויותר אנשים יגלשו במובייל. החדירה של הסמארטפונים לא תיפסק – ולכן הסלולר יקבל משמעות רבה יותר בצריכת אינטרנט והדרישה לחבילות גדולות יותר וחזקות תבוא מלמטה. עובדה זו צריכה להשפיע עמוקות על נקודת המבט של המשווקים באשר לקהלי היעד שלהם, שכן המסך הקטן מתחזק ועובר מיום ליום לידיים של הצרכן.

מגמה שישית – הִתְפָּרְצוּת הסחר המקוּוָן וצמיחת האיקומרס – קניות און ליין נמצאות איתנו כבר זמן רב , אבל הכניסה של המובייל למשחק, השיחה על הארנק הדיגיטלי, שכלול הכלים שמאפשרים לנו לרכוש בeWallet יגרמו לכך שתחום המסחר האלקטרוני יגדל ויפרח בצורה ניכרת בשנה הקרובה. הדבר יקרה לבטח, מכֵּיווָן שזה נוח יותר רכישת כרטיסי נסיעה ברכבת, בטיסות – דילים שנקבל בשל רכישות און לייניות ועוד.

מגמה שביעית – פניה ישירה לקהלים רלוונטיים אנשי שיווק יצטרכו לשנות את הגישה שלהם ולייצר טירגוט יותר קולע ומוכוון קהל יעד רלוונטי. ההצלחה למשל של גוגל כל כולה תלויה באפשרות שניתנת למפרסם לנהל את הפניה לקהל טיפוסי בהקשר מדויק ורלוונטי. גישה זו צריכה לחלחל למוחם של אנשי השיווק – יש צורך באיפיון קהלי הדיגיטל איתם אנחנו באים במגע ולדעת עליהם מספיק על מנת שנוכל לפנות אליהם בפניה ישירה ומותאמת על פי מידה. בשנים הקרובות צפוייה עלייה ניכרת בשינויי גישה מצד מפרסמים שישאפו לסנטז את קהלי היעד שלהם וליצור פניות ישירות ומותאמות – תופענה יותר ויותר שיטות לפילוח הקהלים על ידי משתנים שונים דמוגרפיים וקונטקסטואליים שיאפשרו למשווקים לדייק בסגנון הפניה שלהם. חברות המובייל בראש ובראשונה ייצרו ערך משמעותי, הודות להזדמנות זו שמספרת לנו למעשה הרבה יותר ממה שידענו אי פעם על נתוניו הרלוונטיים של הצרכן איתו אנחנו באים במגע.

מגמה שמינית צְרִיכָה של מדיה עשירה – ככל שהמהירות של האינטרנט גוברת, יוזרים נוטים להשתמש במדיה עשירה יותר. הטרנד כבר קיים ומפותח מאוד באתרים שונים, ובראשם YouTube . חוץ מוידיאו, יתפשט יותר ויותר השימוש בשירותי סטרימינג של סרטים באון ליין או ההאזנה למוזיקה דרך האינרטנט. מגמה זו תשפיע על סוג התוכן שהלקוחות שלנו צורכים ולאור זאת ברור כי תובנה זו תוכל להכתיב לכם דרך פעולה עדכנית, שונה לחלוטין ממה שיצרתם עד כה.

מגמה תשיעית – אסטרטגיית Cross-Platform. לא קל להבין זאת כלכלית אבל הלקוחות שלנו לא מוכנים לקבל מידע שמסופק אך ורק ממקור אחד, ממסך אחד או מערוץ בלעדִי. הם רוצים לקבל שירות, תוכן והצעות מכל המקומות בהם הם פעילים במרחב הדיגיטלי. חברות שמתקדמות בתפישתן תעשינה מאמץ גדול יותר על מנת שתיווצר חווית לקוח דיגיטלית סימלסית שמסתכלת על “הטיול הצרכני של הלקוח” ולפיו מתאימה את החוויה לצורך ממשי. התפישה של קרוס פלטפורמס תשתרשר הלאה עוד ועוד, עם חיבורים מעשיים בין נכסים דיגיטליים שונים של החברה כך שלקוח שמתחיל פעולה באתר של החברה וממשיך אותה במובייל – יקבל למעשה שירות שממשיך את הפעולה מהמקום בו עצר. חברות כמו גוגל מנווטות אותנו במסלול הטכנולוגי ככוכב הצפון ומראות לנו הלכה למעשה איך יש לתכנן בְּיֶתֶר יעילות את הנגיעה שלנו בלקוחות הדיגיטליים השונים מבחינה איכותית שגם כרוכה בעיצוב מוקפד יותר.

מגמה עשירית – כריית מידע מהסושייל ויצירת הזדמנויות הרשת מסַפקת שפע של מידע שמאפשר לחברות ולמותגים מסחריים לנתח את מכלול הנתונים ולעשות בכך שימוש מועיל. מושג הביג דטה חודר לחיינו יותר ויותר ולתוכו נכנסות תתי קטגוריות : CRM סושייל ,Data Mining ועוד. חברות שהפנימו את הפוטנציאל הטמון בכך תתחלנה להשתמש באמצעים דיגיטליים למינוף ההזדמנות : מדובר ביצירת לידים דרך השיחה בסושייל, בחיבור חכם בין מסדי נתונים במובייל ובווב ובפיתוח אסטרטגיות הקשבה לרחשי השטח. הדינאמיקה הזאת מגלגלת לפתחֵנו את התובנות הרלוונטיות לגבי הצרכים של הלקוחות ומספרת במפורש מהן מגמות השוק שהם עצמם קבע.

מילת סיכום . היופי בחיבור פוסט כזה ובכתיבת השורות הללו מתבטא בכך ש”איך שהוא נסגר” צצות להן במפתיע עוד מינימום חמש מגמות חדשות. לכן, אני בפירוש מגדירה את הרשומה הזו כטעימה של מה שצפוי לנו בשנה הבאה . קחו בחשבון שחלק גדול מהמתואר כבר התחיל לפעול, ומבחינתי בשנים הקרובות העקומה של ההתפתחות רק תגדל בכל אחת ואחת מהמגמות שצינתי. אבל חשוב להיות כְּרוּי אוזן, לקרוא ולהתעדכן בהתמדה כי העולם הדיגיטלי הוא עולם לא רגוע וכל הזמן מתגלים בתוכו תרחישים חדשים !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.