Ignition 2017 | The Future of eCommerce

ignition

הרשומה הזו מובאת לכם כחלק מסדרת תכנים,  אשר אני מזניקה ישירות מהועידה אליה נסעתי בניו יורק- IGNITION Business Insider 2016, הפעם, חשוב לי לדבר על איקומרס והדברים אותם לקחתי. אנסה לכוון את נקודת המבט למרחבים המחוללים והמשמעותיים, על מנת שהפוסט יעזור ממש כמו כלי- למקד את הפוקוס על האזורים עם האימפקט.

amazongo-e1480951426599

Frictionless– די מדהים בעיני שבאותו שבוע בו התקיימה הוועידה אמזון החליטו להשיק את החדשנות החדשה שלהם- Amazon Go מה שבהחלט מספק יריית פתיחה למחשבה על העתיד של ה-Commerce בכלל והעתיד של האיקומרס בפרט. ישנם הרבה שמלינים על החדשנות הזו בטענה שהיא מסרסת את הדרך בה אנחנו עושים דברים, גורמת לכך שלאנשים לא תהיה עבודה ומביאה אותנו אל פתח העולם הרובוטי, חסר הרגשות ומלא באוטומיזציה של פעולות ודברים שאנחנו רגילים לעשות באמצעות אנשים.

אפשר להלין, וגם אפשר להבין שהמציאות שלנו אכן משתנה וכפי הנראה בחמש השנים הקרובות לא תהיה כפי שהתרגלנו לה עשרות בשנים. Amazon Go זו הדוגמא המוכחת לכך שעולמות ה-On Line וה-Off מתמזגים והיגיון של סחר חכם עובר מכאן לכאן- ומעצים את הדרך בה אנחנו עושים דברים.

אין ספק שבהינתן בכך שאמזון הופכת לגוף חזק מאוד עם סיכויים לא קטנים להיות החברה הראשונה בעולם בשווי טריליון דולר, אנחנו צריכים להקשיב לרחש שהיא מביאה ולהתייחס אליו כאל משהו ממנו צריך ללמוד ואותו משמעותי להבין. (חשוב לי להדגיש שאני מכינה פוסט רחב על Amazon Go- ובו אפרט ואדאג להעמיק בנושא).

screenshot_20160309-115101-800x450

Experience to Commerce– סמנכ”ל השיווק של MasterCard דיבר בכנס על כך שטכנולוגיות מתחילות להתכנס יחד, וניתן לייצר חוויות חדשות שלא היו כאן קודם לכן באמצעותן, מאסטרקארד למשל מנסה לייצר חוויה מועצמת עבור אנשים שמתעניינים בגולף באמצעות וירטואל ריאלטי- הרעיון הוא שאתם חווים את החוויה, ודרכה אתם יכולים בקלות לעבור למוד של תשלום ישירות מתוך הסיור הוירטואלי שערכתם. תחשבו על כך שבעולם של חוויות שמחוברות לקומרס, ניתן למעשה לקצר את המשפך משלב של השראה לקינוורט ולפרפורמנס בפועל –Link.

ignition-100-slides-plus

Seamless Funnel– בפאנל שעסק באסטרטגיה של פייסבוק יחד עם סמנכ”ל הפרסום של החברה- Andrew Bosworth דובר על היכולת של Facebook להפוך למשפך דרכו ניתן לחוות את כל הפאנל. פיסבוק רוצים להיות המקום שמחבר בין כל הדברים הקטנים שאנחנו עושים, שיהיה לנו פוקל פוינט אחד ללכת אליו- למשל כשאנחנו מזמינים מסעדה או רוצים לראות מידע על קמעונאי מסויים- נוכל לעבור בפלטפורמה את כל הפאנל מ-Discoverability ל-תוכן למידע רלוונטי שיוגש לנו- 1:1 וביצוע הזמנה בפועל, פייסבוק רוצה למעשה “לשתות אותנו“ ושנצרוך הכל ישירות ממנה.

bi-ecom

Contextual eCommerce– ויש כמובן את עולם הBots, שמשנה לגמרי את האינטראקציה בין אנשים למחשב, והופך את הכוח של האוטומיזציה לכזה שיכול להשפיע על הרעיון של האיקומרס שכן נוכל כצרכנים לפנות אל ה”מכונה” ולבקש ממנה שתעזור לנו לבצע פעולות עבורנו, ולחפש מידע שממנו נקבל החלטות ונעשה בפועל טרנזקציות.

bi-com-1

קוראים לעולם הזה ה”איקומרס השיחתי” או ה”קומרס הקונטקסטואלי”- והוא מאפשר לנו כצרכנים להתנסות בפלטפורמות שעוזרות לעשות את הדברים יותר מהר, בפחות חיכוכים ובהרבה יותר נוחות. תחשבו על כך שבעולם כזה הרעיון של האפליקציות משתנה מקצה לקצה- שכן אנחנו כבר לא צריכים לרדוף אחרי המידע, למעשה- המידע הרלוונטי אלינו יחפש אותנו. Bots מהווים פתרון טוב לאנשים כי הם עושים דברים עבורם ויוצרים נוחות וקלות בשימוש כמו כן- כשעשוי טוב, חוסכים זמן !

picture1

Amazon– ואם צריך לסכם את עולם האיקומרס ועתידו, אפשר אולי לעצב זאת במילה אחת : Amazon שכן באופן מובהק זו החברה שעושה לכולם בית ספר הלכה למעשה.

העתיד של אמזון מורכב מאתגרים שישנו וישפיעו על התעשייה כולה בשני מיקודים משמעותיים הראשון : נושא הלוגיסטיקה והשילוח שהופך להיות למפתח הכרחי בניהול הקשר מול צרכנים וביצירת העדפה ברורה, אמזון גורמת לכל השוק להשתנות שכן היא מכתיבה חוקי משחק ברורים בכל הקשור לנוחות עבור הלקוחות, אם בעבר הצרכנים לא חשבו שזה משמעותי לקבל את הסחורה אחרי יום, או אחרי שעה- שכן אמזון פריים לימדה אותם נוחות מהי- וכיום זו ממש הציפייה, זה הסטנדרט- וככזה הוא הפך למוצר לכל דבר ועניין.

picture2

והאזור השני בו אמזון מתכוונת להשקיע בצורה מובהקת כפי שראינו בתחילת הרשומה הינו עולם מוצרי הצריכה, שוק שעומד על-700 מיליארד דולר רק בארה”ב, אמזון מתכוונת להפוך את הקנייה שלנו למשהו הרבה יותר חוויתי, שאינו מצריך מאיתנו חיכוכים מיותרים במקומות בהם אנחנו לא רוצים להתחכך- ומצד שני משאיר את החוויה ואת החיכוך במקומות בהם אנשים תופסים זאת כחוויה וכייף- Link.

מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה הזו הצליחה להמחיש את הדברים אשר יכתיבו את סביבת הסחר בעתיד הקרוב והבינוני, ואת הפיתוחים אשר יגרמו לכך שאנשים ישנו את ההתנהגות שלהם ויעשו דברים- אחרת. מצידי, מבטיחה להמשיך ולהציף תובנות ונקודות משמעותיות אותן יבאתי מהכנס בניו יורק על מנת שיהוו עבורכם מפתחות ויוטיליטי לעבודה בארגז הכלים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.