אני אוהבת לראות מספרים סטטיסטיים ומחקרים שתומכים בעניינים שהרגשתי “מהבטן”. כתבתי לא מזמן פוסט מעט פילוסופי על נקודת המבט שלי לגבי עולם הסושייל מדיה ב2014, ולמי שרוצה לקרוא, רצ”ב- Link. והנה מאז לא זרמו יותר מדי מים בנהר – ומצאתי מחקר שמדבר על עולם השיווק ב2014, וסוקר את המגמות האקטואליות, ואת כוונותיהם המובהקות של אנשי השיווק להשקיע במקומות שונים ועוד כיוצא באלה ! אין ספק שדרך ממצאי המחקר שמְגוּבֶּה במספרים אפשר אכן להיווכח עד כמה הנחת היסוד שלי הייתה נכונה, כלומר- זוהי שנת ההתבגרות של הסושייל מדיה. אני רוצה לקחת אתכם לסיור קטן בממצאים הסטטיסטיים ובתובנות העיקריות של המחקר הזה, אבל מחובתי לציין שהמסמך השלם משקף עוד הרבה נושאים אחרים שיכולים לעניין אתכם, לכן צירפתי לכם את הקובץ המקורי בסוף הרשומה על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם.
על פי המספרים שמוצגים במחקר – מתברר כי סדר גודל של שליש מאנשי השיווק בעולם כולו כבר יודעים איך להבטיח החזר השקעה על הכסף שהם מתקצבים לסושייל מדיה. זאת על פי מחקר שסקר 2,000 אנשי שיווק באמצעות חברת המחקר- ExactTarget. מחציתם של הנסקרים במחקר ענו כי הם מאמינים שהפניית משאבים הולמים לסושייל מדיה תייצר להם החזר השקעה בעתיד. בעוד שרק 23 אחוז עונים כי ההשקעות שלהם בפרסום בסושייל מדיה נכון לרגע זה אינן אפקטיביות כלומר אינן מחזירות את ההשקעה. הממצאים מחדדים את הפעילות של אנשי שיווק בסושייל מדיה ומכוונים לכך שהם צריכים להשקיע יותר ויותר בקידום ממומן בסושייל מדיה, שהרי זה מה שיביא למכירות בפועל– זאת בהשוואה לשיטות האסטרטגיות הקודמות עליהן נהגנו לשמוע ולפיהן ה“ארנד מדיה” מבוסס על מהלכי תוכן.
אנשי שיווק שמים דגש על שימוש בתכנים מקדמי סחר– “קונטנט מרקטינג” כתכולת מידע שיכולה להיות רלוונטית עבור הלקוחות, לעורר עניין ולספק אוצרות חכמה של נתונים בפלטפורמות אחדוֹת ובערוצים השונים של הסושייל מדיה. המחקר גם משקף את נטיות המשווקים לאמץ זירות סושייל חדשות כמו גוגל פלוס עוד השנה. מבחינת הנסקרים גוגל פלוס הופך להיות לכלי חזק ופלטפורמה משמעותית בכל הקשור לקונטנט מרקטינג, וזאת אם נוקטים בחשיבה אינטגרטיבית להשגת תוצאת החיפוש איכותית בגוגל שתייצר ויזיביליות של התוכן שעולה ברשתות החברתיות- כתוצאת חיפוש אורגנית וטבעית בגוגל.
בשקף שמופיע לכם מעל לפסקה זו– תוכלו להיחשף לנתונים שמאשרים את הכתוב לעיל- כמו כן ממחישים את הפרספקטיבה של הארגונים שהיתעָרו יפה בתחום הסושייל מדיה לגבי סוגיית הגיוסים של מומחים אל תוך החברה. למעשה, 40 אחוז מהארגונים שנשאלו ענו כי הם מתכוונים- או שכבר יישמו את כוונתם, לגייס בין שניים לשלושה אנשי מקצוע לטובת הטיפול בטכניקות של עולם הסושייל מדיה בתוך הבית.
גם בגזרת התקציב ניתן לראות בבירור את המגמות האקטואליות על אנשי השיווק – בשקף המצורף למטה- בנקודה הרביעית, נמצא כי 57 אחוז מאנשי השיווק מתכוונים להעלות את התקציבים המושקעים בסושייל מדיה. ובאותה נשימה 57 אחוז מתכוונים להשקיע יותר בקונטנט מרקטינג שמתבסס למעשה על התכנים של עולם המדיה החברתית.
למעלה מארבעים וששה אחוז מבין אנשי השיווק מסכימים כי שיטת השיווק בסושייל מדיה תופסת מקום מרכזי בהצלחת העסקים שלהם. וכדי לסבר את האוזן לגבי המשמעות של הסושייל מדיה עבורם מוצגת כך החלוקה של הנסקרים: 66 אחוז מעידים כי השימוש בסושייל מדיה משפיע באופן עקיף על פיתוח עסקים טובים יותר, כפי שהדבר מתבטא בלידים ובמכירות. 25 אחוז מגדירים את הסושייל מדיה כציר הקריטי בעשייה וזאת בעיקר בקרב חברות שמוגדרות כנותנות שירותים. רק תשעה אחוז מעידים כי סושייל מדיה היא הפלטפורמה המרכזית שמנוצלת ליצירת עסקים מצליחים.
הרשתות החברתיות שבהן אנשי השיווק מתכוונים להשקיע במהלך שנת 2014- אם Facebook, טוויטר ולינקדאין היו הרשתות החברתיות הפופולאריות ביותר לשנת 2013, הרי לקראת שנת 2014 הן עדיין נמצאות בראש הרשימה, אבל מסתמנת בבירור פריחה של שמות חדשים שנמצאים בעלייה מתמדת- רשתות חברתיות בהן אנשי שיווק מתכוונים לשים את יהבם ולהשקיע בצורה רצינית : 18 אחוז מהנסקרים ענו כי הם מתכוונים להשקיע בגוגל פלוס. 17 אחוז מתכוונים לפתח נוכחות בסליידשייר (אין ספק שהחיבור ללינקדאין עושה את שלו). 17 אחוז מצהירים כי בכוונתם לפתח יכולות במגרש הבלוגים. ו16 אחוז מתכוונים להשקיע בפינטרסט.
ומה מומלץ לעסקים בנושא של הסושייל מדיה במחקר הזה ? איך למעשה צריך לנהוג כדי לבסס את המשך הפעילות על פלטפורמות הסושייל בצורה נכונה כך שתתחבר היטב אל הביזנס ? ההמלצה היא להתחיל “בקטן”, ובהדרגה לבנות את היכולות המתבקשות. חשוב להתקדם בצעדים מדודים וחכמים, להעריך מראש את הפלוסים והמינוסים שבבניית הנוכחות בסושייל מדיה. היתרון בעריכת רשימה כזו הוא שכך ניתן להתמודד בגלוי עם הקשיים ומצד שני להעצים את הפתרונות הטובים, שנמצאים בהישג יד. חשוב להיצמד לפחות בהתחלה על ערוץ אחד או שניים שהכי טבעי לבעלי העסק לנהל- והכי קל לעשות עליהם סקיילינג.
בנקודה זו אוסיף ואעיר– שחשוב מאוד להתחיל בערוצים שבהם קהלי היעד שלכם נמצאים ושבוודאות תוכלו לייצר עבורם תוכן עם ערך משמעותי. חשוב ביותר להגדיר מראש מטרות ברורות, לקבוע מה ואיך מודדים ומיהם קהלי היעד על מנת שתימָנעו מהרגשת כישלון בהמשך. כך תרגישו בפועל שקיבלתם החזר הולם על ההשקעה, וכמו כן זה מה שיקבע את מפת הדרכים שלכם שעל בסיסה תמדדו את רמת הצלחתכם תוך כדי תנועה. כמובן אין לשקוט על השמרים אלא להמשיך ולהוסיף עוד אתגרים שייכללו ברשימת הפלוסים והמינוסים באופן מתמשך, שהרי המדיה החברתית הינה בגדר תהליך דינאמי כשלעצמו. המסע שנערך תוך כדי עבודה מאפשר ללמוד לעומק את מכלול הבעיות הקשורות לנושא. צירפתי לכם את המסמך המקורי שכפי שאמרתי הוא גדוש במידע מועיל ואני ממליצה לכם מאוד לקחת ממנו מלוא חופניים. בהצלחה !