לכבוד 2024 החלטתי לצאת בסדרת פוסטים שיעזרו לכם לעשות בחירות נכונות. רשומות שעוסקות בטיפים/ פלטפורמות שכדאי לעבוד איתן בעולם של בינה מלאכותית גנרטיבית. זה יהיה הראשון בסדרה, ויעסוק ב20 פלטפורמות שאני חושבת שנכון להתמקד בהן! הרבה פעמים תשמעו אותי אומרת שממש לא צריך להכיר את כל הכלים! חשוב לעבוד עם הנכונים וללמוד אותם לעומק.
ChatGPT- מעל לכל הפלטפורמות הקיימות, הפלטפורמה שפתחה את הפער ביצירת הערך המוסף בכל כך הרבה מובנים היא GPT שמאחוריה עומדת חברת OpenAI עם כמובן הגרסה בתשלום. זה המקום בו יש לכם בOne Focal Point את הכל! משימות, תובנות, פלאגאינים שמהווים שכבת ערך מוסף (גם אפליקציות בקרוב) ויצירת תמונות. בעיניים שלי זו הפלטפורמה החשובה ביותר להכיר! –Link.
DALL-E- בתוך פלטפורמת GPT במודל בתשלום, תוכלו למעשה לקבל גם את מחולל התמונות של החברה בגרסה המעודכנת והאחרונה, זה הכלי עבורכם לייצר תמונות אמנותיות וריאליסטית ולחבר בין עולמות הטקסט שאתם יוצרים לעולמות המאוירים. זה לא מחולל התמונות הטוב ביותר בעיני, אבל ללא ספק הוא עשה קפיצת מדרגה גדולה והנוחות שבחיבור בין כל היישומים במקום אחד מהווה ללא ספק סיבה לעבוד בו- Link.
Lexica- אחת הפלטפורמות הכייפיות ביותר של תמונות היא לקסיקה שמאפשרת לכם לייצר ויזאולים מעט שונים מהשחקנים האחרים. שימו לב שיש פה תקופת התנסות קצרה ולאחר מכן כמו רוב היישומים בשלב מסויים השימוש עובר למודל תשלום- Link.
Venturus-AI- אם אתם עובדים כמוני על מסמכים אסטרטגיים, ניתוחים ומחקרים שכוללים הבנת מודלים עסקיים וזיהוי מגמות זו פלטפורמה נהדרת עבורכם! שמייצרת ומחוללת מסמכים שלמים לכל משימה שתבחרו! –Link.
Kaiber.AI– אני לא בטוחה שעולם הוידיאו עדיין מספיק “התבשל” ולדעתי בחודשים הקרובים נראה ישומים הרבה יותר מפותחים (כי העולם הזה מתפתח במהירות שיא)! אבל זו פלטפורמה שממש כדאי לכם להכיר שמייצרת וידיאו למשימות שונות. תוכלו ממש ליצור בה סטורי בורד לרעיונות שלכם ועוד- Link.
DI-D- זו פלטפורמה נהדרת לייצר סרטים שהם “ראש מדבר”, היא פשוטה ומאפשרת לכל אחד פשוט לצלול לתוכה ולהפוך לייצרן בשניה. חשוב גם להגיד שמדובר בסטארטאפ ישראלי- Link.
Claude.AI– הוא זירה מתחרה בGPT ועד לאחרונה הייתה זמינה רק בארה”ב ובאנגליה, יש לו מודל בחינם שמאפשר לכם לשאול שאלות ולקבל תשובות מאוד חכמות. אני תמיד אומרת ששווה לנסות סוג של “מכרז” בין שתי פלטפורמות בשביל לוודא את התוכן שתוכלו לקבל ולכן אני מעודדת אתכם להשתמש גם בפלטפורמה הזו- Link.
Bearly.AI– זה יישום שאתם צריכים להוריד ולהתקין על המחשב ומאפשר ניתוח של מחקרים, מסמכי PDF, מאמרים ומסמכי וורד ויוצר עבורכם סיכומים ותאכלס לחומר שאתם צורכים, תנסו זה אחלה כלי! Link.
Gamma– זו פלטפורמה נהדרת לייצור של מצגות, היא מאפשרת לספק בריף קצר וממש באפס זמן יוצרת עבורכם שקפים בפועל! Link.
Ellie.AI- גילוי נאות, אני אישית לא השתמשתי בפלטפורמה הזו אבל קיבלתי המלצות חמות לכל מי שצריך להבין את העסק, את המוצרים שאתם יוצרים באמצעות “וורקפלואו” של הדטה שווה לנסות! –Link.
Simplified.AI- זה יישום ממש קל ונהדר לטובת יצירת תכנים שיווקים עם כל מיני טאמפלטים של כתיבת פוסטים לבלוג, מודעות ועוד! ממש שווה לנסות- Link.
Vitra.AI- זו פלטפורמה שפשוט תפיל לכם את הלסת! אתם יכולים להעלות תמונות, וידיאו, פודקאסטים וכל מה שתרצו ולתרגם את התוכן ל75 שפות+ נוספות! כמובן שאפשר גם לעברית! מפיל ממש וסופר מועיל! Link.
Stability.AI– מגה פלטפורמה שמאפשרת כל מיני מודלים של: וידיאו, אודיו, תמונה ו3D- היא גם מהווה תשתית עבור יישומים אחרים שאולי אתם מכירים- Link. חשוב לקחת בחשבון שישנם ישומים שבעבר היו חינמים אבל כיום בשביל להשתמש בהם נדרש בדמי מנוי ולכן תפעילו שיקול דעת מה רלוונטי עבורכם ומשמעותי יותר.
AskYourPDF– זו אפליקציה מדהימה שגם יושבת בתוך הפלאגאינים של GPT, ומאפשר לכם להכניס קובץ PDF ולמעשה לתחקר אותו ולהוציא ממנו מידע ספציפי אותו אתם צריכים-Link.
ResumeWorder– פלטפורמת AI שמאפשר לכם לקבל פידבק מקצועי על קורות החיים שלכם ועל הפרופילים בלינקדאין- Link.
Midjourney– אין ישום של AI לתמונות טוב יותר ממידג’רני לעניות דעתי! זה פשוט המקום המתקדם והמשמעותי ביותר שקיים וכל הזמן מתפתח כשלאחרונה הכניסו בו את עדכון 6.0 שממש מקפיץ את הכוח של התמונה! שווה כל גרוש ועוד- Link.
Pika– תוכנה חמודה וקטנה שמייצרת וידיאו קצרים ויכולה לעזור לכם להקפיץ את הקריאטיביות שלכם, תנסו, זה בעיקר כייף- Like.
SlidesAI.io– לכל מי שמחובר לשקפים בגוגל זה אחלה תוסף מבוסס AI שמאפשר לכם ליצור שקפים בגוגל סליידס בצורה מהירה- Link.
Decktopus.AI– זו ללא ספק הפלטפורמה הטובה ביותר לייצור מצגות חכמות, זה אשכרה מייצר לכם מצגת מלאה על בסיס בריף שאתם מספקים, על השקפים שאתם תייצרו תוכלו להמשיך ולבנות את הפיץ שלכם! Link.
ZaaS– יש לי חברה שהמציאה את המושג הזה: Zohar as a Service- אז זו ההמלצה האחרונה שלי ברצף הזה של 20 הפלטפורמות, אותי כפלטפורמה 🙂 זו ההמלצה אחרונה אבל הכי חשובה, אם אתם רוצים להבין איך להשתמש בכלים החדשים הללו ולייצר מהם ערך אמיתי ומשמעות אני מזמינה אתכם למפגש של יעוץ אחד על אחד ותוכלו בה לקצר את הדרך ולסגור פערים באופן משמעותי- Link.
שירות שנועד לכל מי שרוצה ללמוד טוב יותר על היתרונות של בינה מלאכותית גנרטיבית בתהליכי חדשנות! למי שרוצה פגישה 1:1 און ליין שבה אני מסבירה על המתודלוגיה ומאפשרת גם לכם להבין את הקסם שיש בשימוש בכלים החדשים תוכלו להרשם ישירות מכאן- Link.