Actions for Impact By Adam Grant

אני רוצה לשתף אתכם בחלק מהספר של אדם גרנט, שמדבר על “איך מייצרים רעיונות מקוריים”, הוא אחד הסופרים המדהימים ביותר שיצא לי להכיר לאחרונה וכל מי שעוסק בחדשנות, יצירתיות וקריאטיביות חייב להכיר אותו – Link. בספרו אדם מכניס בסוף חוקים לאיך אנחנו הופכים את הרעיונות המקוריים שלנו למשהו שאפשר לעשות איתו בפועל דברים. החלטתי לקחת את מה שאדם אמר ולהנגיש לכם לכאן. אם אתם רוצים לשחרר את היכולת שלכם ליצירתיות, לעשות אימפקט באמצעות הרעיונות שלכם, לאדם גרנט יש מספר המלצות חשובות אותן ארשום כאן. על חלקן אוסיף תובנות ומחשבות משלי:

כיצד מייצרים רעיונות חדשים, מקוריים? צריך תמיד לשים סימן שאלה על הדיפולט, במקום לקחת את ה”סטטוס קוו” כמובן מאליו- תשאלו שאלות. כשאתם מבינים שהדברים שקיימים בעולם נוצרו על ידי אנשים, זה מובן שהם לא חקוקים בסלע. אז, ניתן להתחיל לחשוב כיצד ניתן להשביח אותם.

תשלשו את מספר הרעיונות שאתם מייצרים, ממש כמו שחקני בייסבול נהדרים שלא מצליחים בכל פעם להיות בטופ, ונדרשים להרבה ניסיונות- כך גם בחדשנות, נדרשים הרבה רעיונות בשביל להגיע לרעיון הטוב ביותר. הדרך הטובה ביותר ולייצר חדשנות ורעיונות מקוריים היא- לייצר יותר רעיונות.

תכניסו את עצמכם למרחבים חדשים, רעיונות מקוריים מגיעים מכך שאתם מותחים את עצמכם ומרחיבים את העולמות בהם אתם עוסקים. למשל- ללמוד על תרבות חדשה, או לנסות פרקטיקה שונה בעבודה שבה אתם לא מתמחים, או ללמוד יכולת חדשה כמו ציור…

תחשבו על דחיינות בצורה אסטרטגית- כשאתם חושבים על רעיונות חדשים, תתחילו “להתמזמז” איתם, תתחילו לחשוב עליהם, אפילו תפתחו מסמך של רעיונות משלכם. ואז, תניחו את זה בצד, ותחזרו שוב בשלב מאוחר יותר. בזמן הזה שדחיתם את המשימה בעצם הבשלתם בראש את הרעיון, עשיתם איטרציות והעמקה. דחיינות כשהיא אסטרטגית והופכת לחלק מתהליך עבודה יכולה להשביח מאוד את הרעיונות המקורים שלכם. בכוונה תעצרו, תעשו הפסקה, על ידי כך שתעשו את ההפסקה היזומה סביר להניח שתוכלו לפתור את הרעיונות שלכם ולהכניס בהם עוד עומק.

תחפשו באופן קבוע פידבק מהעמיתים שלכם, אסור לנו לסמוך רק על הדיעות שלנו על עצמנו, נדרש חיכוך עם אחרים ולהבין מה הם חושבים. גם קשה על פי אדם גרנט לסמוך על המנהלים שלכם שהם בדרך כלל ביקורתיים מדי. על מנת לקבל באמת פידבק חשוב לבחון את הרעיונות שלנו מול עמיתים ובעיקר- להקשיב.

תהיו חכמים בפורטפוליו היזמויות שלכם– חלק מהן צריכות להיות קיצוניות וחלק מאוזנות, כך נוצרת לכם קרקע בטוחה ויציבה עליה תוכלו להישען ומצד שני מקומות עליהם אתם מהמרים בקיצוניות- לא נכון ולא טוב לקחת באופן מלא אף אחד מהצדדים באופן מוחלט- יציבות יתר או סיכון יתר מהווים אי מאוזנות.

כשאתם חושבים על רעיון תנסו לחשוב על הדברים שלא תומכים אותו, כשאתם ניצבים מול אנשים שצריכים לשמוע את הרעיון שלכם דווקא היכולת להראות מה לא טוב ברעיון תכניס אמינות ואותנטיות לסיפור ותשפיע על כך שהרעיון מובן במלואו- תזכרו שבכל רעיון יש גם חולשות ובעיות.

תהפכו את הרעיונות שלכם למוכרים, מה שאומר שאתם צריכים לחזור על עצמכם ולגרום למסר לחלחל לאחרים. כשאנשים מבינים משהו ושומעים רעיון עד שהוא הופך למוכר זה הופך ליותר קל ונוח עבורם לעכל רעיון שהוא לא קונבנציונאלי ושונה. התגובה לרעיונות חדשים הופכת ליותר טובה אחרי שאמרתם וסיפרתם את הרעיון כעשר פעמים בצורה קצרה – וברווח של כמה ימים מכל פעם.

דברו אל קהל אחר, כזה שלא מחזיק את אותם ערכים וידע שלכם. חשוב לפנות לקהלים אחרים שרואים את הדברים מפרספקטיבה שונה.

אל תהיו לבד ברעיון שלכם, אפילו אדם אחד שמאמין בכם זה חזק מאוד- תמצאו מישהו שיכול לתמוך ברעיון וביוזמה שלכם ותשתמשו בכו הזה בשביל לקדם את הדברים.


חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.

 

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.