Amazon Go | The Future of Grocery Commerce ?

what-amazon-go-grocery-store-locations-how-does-it-work-seattle_0

קשה לי להאמין שמישהו פיספס את ההשקה של-Amazon Go, חנות של אמזון למוצרי צריכה אשר אמורה להפתח בסיאטל ועונה לשם ולקונספט-Amazon Go, רצפת מכירה שב-Core של הרעיון מחזיקה תפיסת עולם של-No Friction אפס נקודות חיכוך. אנשים יכולים להכנס אליה, לקחת מוצרים, להכניס לסל ולצאת ממנה מבלי לשלם, הכל יעשה אוטומאטית וצרכנים יחויבו מבלי שיצטרכו לשלוף את הארנק ולהגיע לתור שבקופה.

כיום, זו תמונה שמזכירה לנו יותר- גנב בחנות המנסה “לשתול” דברים בתיק מבלי שישימו לב, אבל אמזון מצידה מנסה לשנות את הרעיון הבסיסי של קניות ולהכניס בתוכו חוויה שמחסירה את כל הדברים שאנחנו פחות אוהבים לעשות- ומאפשרת ללקוחות להגיע, לרכוש מהר ולוותר על נקודות החיכוך- זאת מתוך מחשבה שהאינגייג’מנט הנמוך במקומות הפחות אהובים ייצר מעורבות גבוהה והגדלת נתח ארנק במקומות בהם אנחנו כן מעריכים ורוצים מגע עם המותג.

161205100413-amazon-go-store-780x439

כמו כן, אמזון יוצאת במהלך הזה בהצהרה ברורה- המימד הפיזי משחק תפקיד מבחינתה והיא הולכת להשקיע בו בצורה שונה ומפתיעה, החברה יכולה להפוך ולהיות רשת הסופרמרקטים הגדולה ביותר עם תכנון ל-2,000 חנויות על כך יש תקופה ארוכה שמועות- Link.

במבנה של הרעיון, הקונים יכולים לעשות Skip לצ’ק אאוט ולתור– זאת בזכות שימוש בסנסורים ובינה מלאכותית הכלולים באלגוריתם ייחודי שאמזון פיתחה, טכנולוגיה שמסוגלת לנטר אחר חפצים ואנשים ולראות מה הם עושים בפועל (ויזואליזציה של המקום בו הם נמצאים, כמו מפת חום בעולם פיזי)- ומה הם בוחרים כמוצרים ושמים בתוך התיק בזמן שהם בחנות. המוצרים נשמרים באפליקציה יעודית- Amazon Go app, ולקוחות יכולים “להזמין” ולשלם בחשבון האמזון כשהם יוצאים מהחנות.

maxresdefault

החנות הראשונה שאמורה להיות מושקת בסיאטל תיפתח לקהל הלקוחות הרחב ב2017– בנתיים החברה בוחנת את הרעיון כפיילוט וכטסט על העובדים אשר יוכלו לחוות את החוויה ראשונים, והיא תפתח לקהל הרחב בתחילת שנת הפעילות 2017.

חשוב רק לציין כי התוכניות של החברה לא מתחילות ונגמרות בזה ! Amazon עובדת על שני פורמאטים נוספים של חנויות למוצרי צריכה :

הפורמאט השני לא כולל קניה בחנות עצמה על ידי לקוחות, במקום חנות פיזית אמזון מפתחת תפיסה של- Drive Thru אשר מאפשר ללקוחות לעשות פיק אפ של המוצרים אותם הם הזמינו באון ליין. בשלב הזה, אמזון מסיימת את העיצוב והמיקום של החנויות הראשונות ומתכוונת להגדיל את התפוצה במקומות שונים בארה”ב.

הפורמאט השלישי- מיועד להיות מודל של חנויות הרבה יותר גדולות משני הפורמאטים הקודמים, מדובר בלפחות 30,000 מטר של חנויות בהן ניתן יהיה לרכוש גם מוצרים טריים, בפורמאט זה מתוכננים גם מסכי מגע איתם לקוחות יוכלו להזמין את המוצרים שלהם כמו גם- Drive Thru Lanes ויוכלו לעשות פיק אפ למוצרים שרכשו.

החנויות הפיזיות של אמזון יהוו מקפצה משמעותית עבור האמביציות של אמזון בכל הקשור לפיתוח דריסת הרגדל שלה בעולם של מוצרי צריכה, אשר נשען כרגע על היצע מצומצם של נוחות וסקייל עם השירותים המוכרים -AmazonFresh Grocery Delivery Service. חשוב להגיד מילה על הההיקפים של צריכת מוצרי מזון באון ליין, מדובר על חלק יחסי מאוד קטן אל מול הפעילות הצרכנית בחנויות אוף ליין, ההערכות מדברות על כך שכיום בארה”ב הקניות און ליין עומדות על בין 2-3 אחוז מסך המכירות של מוצרי צריכה יומיומיים בעוד ששוק זה בארה”ב לבד עומד על 700 מיליארד דולר- וזו הזדמנות מדהימה שאמזון מתכוונת להשקיע בה.

picture1

גם צרכנים שרוכשים באון ליין, או רכשו בעבר מעידים כי הם מעדיפים לראות את המוצרים שהם רוכשים ומדובר ביותר מ-59 אחוז, מה שהופך את הנוחות של-Grocery Supermarkets כמקום חכם וחלון שמהווה Entryway עבור חברה כמו אמזון להתרחב אל עולם ה-Brick and Mortar בעסקי הקמעונאות- תחשבו על כך כאל משפך חדש של השפעות ויצירת הרגלים חדשים, שכן אמזון יכולה להשתמש בחנויות האוף ליין “כחלון הראווה”- והמקום בו משפיעים ויוצרים את השינוי על הצרכנים ולאחר מכן לנהל מולם קשר המשכי מבוסס הנגיעה הדיגיטלית.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.