Apps 4 iPad

החלטתי להגיש לכם רשומה שעוסקת באחת השאלות הנפוצות ביותר בהן אני נתקלת – איזה אפליקציות שָׁווֹת יש לאיפד ? כמו כן מה בכלל אפשר לעשות באיפד ? ברשומה הזו אציג בפניכם את האפליקציות המרכזיות (שאישית משמשות לי כאוויר לנשימה). חשוב לי רק לציין – שהשימוש באפליקציות מאוד משתנה מאדם לאדם, בשל ההתמקדות בתחומי עניין שונים ובכפוף להרגלי הצריכה האופייניים לכל תחום. מה שכן, שמתי לב לשלושה אלמנטים שחוזרים על עצמם בחוויה שלנו בטאבלט ובאופן השימוש שלנו באפליקציות: יוטיליטיס – אפליקציות שעונות לנו על צורך. תוכן – כולל מידע, אפליקציות שמעשירות אותנו במידע ובנתונים שחשוב לנו לקבל באופן עדכני. ולבסוף פאן – אפליקציות שמעבירות לנו את הזמן ותומכות במימד הבידורי של חיינו. אציג כאן את מבחר האפליקציות המועדפות עלי, כל אחת עם הדגש שאופייני לה ואתאר כל אפליקציה במשפטים ספורים על מנת שתחליטו באם היא מתאימה גם לכם.

Gmail | אפליקציה חדשה יחסית, שגוגל הוציאו לפני כמה שבועות, ולמי מכם שמתחבר לג’ימייל באופן קבוע אני ממליצה מאוד ! אפליקציה זו מאפשרת ביצוע פעולות באופן אינטואיטיבי – חווית גלישה כיפית שבה הכל מסודר בצורה נוחה ובולטת לעין. ניתן לראות את מסך ההודעות שהתקבלו וממנו לרדת לקריאת הודעה אחת ועדיין להישאר חשופים באותו מסך לכל שאר המידע. עושה רושם שגוגל מעט נלחצים מהפתרון של מייקרוסופט ומביאים לכאן חוויה בגישה טיפה שונה מאשר בדרך כלל – כך שקל לראות בה מספר רב של ממשקים על מסך אחד ולפיהם לעצב את הסביבה שלי.

Chrome | למי שמתעקש לסבול ולהישאר “בכוח” בדפדפן הטבעי של האיפד, הסאפרי – יאללה, לכו על זה ! לא אפריע לכם… אולם למי שרוצה לקבל חווית גלישה שונה, אני ממליצה בחום לעבור לכרום (אפילו יצא לי חרוז). אין ספק שמה שגוגל מצליחה לעשות בממשקי iOS מרשים מבחינת הנוכחות. כדאי לכם ושווה בהחלט את הבדיקה.

Keynote  | לקח לי זמן אבל התאהבתי. אין ספק שזו האפליקציה הכי טובה שמצאתי עד היום בכל מה שקשור למצגות. קחו בחשבון שלוקח קצת זמן להבין איך בונים מצגת  עם היישום הזה – אבל תוכלו בקלות גם להכניס לכאן מצגות שהכנתם במחשב ולמעשה להקרין אותן בפגישות שלכם ישירות מהאיפד. לנחושים ביניכם שיתעקשו ללמוד ולהבין את רזי האפליקציה צפויה חוויה נעימה במיוחד כי המבנה שלה הוא רקע מצויין לעיצוב מצגות יפות ונעימות מאוד להצגה.

Evernote | זו האפליקציה הטובה ביותר שאני מכירה לניהול מסמכים ולכתיבת מסמכים באיפד. הכוח שלה הוא בכך שאתם יכולים לייבא לכאן מסמך שמיקמתם בענן : דרופבוקס או בוקס נט ולנהל למעשה את כל מכלול המסמכים שלכם במקום מסודר אחד. כמו כן, אתם יכולים גם לפתוח כאן מסמכים שנועדו לרַאֲוָוה כשהעוצמה שלהם נובעת מכך שהם לגמרי רב מימדיים. קל לשלב בתוך המסמך אמצעי המחשה – סרט, תמונה, אודיו ועוד. בסופו של דבר תוכלו לייצא את מה שיצרתם בחזרה דרך המייל למקום אחר או להציג ישירות מכאן. אצלי אני מקפידה לשמור ספרייה שלמה של רעיונות וטיוטות לחשיבה נוספת, ומשלבת בתוכם את מכלול הסגולות הטכנולוגיות של האיפד – התמונות שלי, הציורים שלי, וכן סרטים ולינקים טובים שאני מוצאת “על הדרך” ועוד כיוצא באלה.

Flipboard | אמנם כבר דיברתי לא פעם על האפליקציה הזו בעבר אך ראוי להזכיר אותה שוב. אין ספק שזו חווית המשתמש הטובה ביותר שיצרו אי פעם באיפד. למי שלא מכיר מדובר במאגזין וירטואלי שאתם בונים לעצמכם שמתחקה אחר חווית הגלישה של מאגזין איכותי שיוצא בדפוס – ועם זאת מכיל בתוכו את מכלול ההקשרים שהופכים את הדיגיטל למה שהוא מקישוריות לרשתות החברתיות ועד האפשרות שניתנת לכם לראות מי שיתף את המאמרים שאתם קוראים, בנוסף לאפשרות להתחבר דרך האפליקציה למיגוון תכנים מתחומים שונים ולייבא לכאן תכנים “תפורים על פי מידה”. המאגזין לטעמכם, מכל מה שאתם אוצרים ואשר מוזן בסוג התוכן בו בחרתם – חובה  !

Paper | זוהי אפליקציה מקסימה שאני משתמשת בה באופן תדיר. האפליקציה היא חינמית בבסיסה ומאפשרת לכם להוסיף ולרכוש in app יוטיליטיס שמשלימים אותה כך שהיא הופכת לקנבס כיפי עליו ניתן לצייר עשרות ציורים שחולפים בדמיונכם ולמעשה לתפוס כל מחשבה שעולה “על הדרך” ולתת לה ביטוי ציורי. אישית לקחתי את היישום צעד אחד קדימה בעזרת עט מיוחד לאיפד וכמו כן מברשת חדישה שמאפשרים לי לצייר ציורים מורכבים ולשכלל את מיומנותי בתחום !

TechCrunch | למי ביניכם שמתעניין בעולם הדיגיטל, ושמתמצא בטכנולוגיות, במובייל ובסושייל הבלוג הזה לבטח מוכר. בעבר נהגתי לקרוא את טק-קראנץ’ באופן קבוע דרך RSS שהיה שולח לי התראות למייל, או דרך החשיפה בפיד שלי בFacebook .אך מאז שהם הוציאו את אפליקציית האיפד שלהם זה המקום העיקרי בו אני מקפידה לקרוא אותם. היישום נוח לקריאה, וכן הוא מדמה סטרימינג של מידע שבו ניתן לאתר בקלות את התוכן המעניין לפי הטעם האישי– מומלץ.

Dropbox & iBook | הקומבינציה של דרופבוקס כמחסן דיגיטלי של כל המסמכים שברצוני לראות באיפד – יחד עם הiBook האפליקציה המובנֵית של אפל למסמכים ולקריאת ספרים – היא קלף המנצח. ה”וואסאבי” של הצירוף הזה מסתכם במנה נהדרת שכוללת את חווית הגלישה, הנוחות והקריאה של מסמכי PPT או PDF אותם אתם רוצים לקרוא באיפד. אני מאוד ממליצה לכם להֵירשם לשירות של דרופבוקס במידה שעדיין אין לכם חשבון. שטח האיחסון החינמי גדול למדי, ומרגע שהעלֵיתם קובץ לאפליקציה ניתן להעביר אותה לאי בוק ולקרוא משם את התכנים – אישית אני מחזיקה ספרייה שלמה של מחקרים אותם אני שומרת באפליקציה שגם מאפשרת לי גישה ישירה לתוכן רלוונטי בכל זמן ובכל מקום.

Vimeo | וימאו היא זירה מדהימה, למי שלא מכיר זה למעשה “היוטיוב לעשירים”. עקרונית כולם יכולים לפתוח חשבון בזירה זו ולהעלות סרטים, בהבדל אחד – יש כאן פאקטור די מרכזי והוא שזה לא בחינם. עובדה זו עושה לזירה שירות טוב למַפְרֵעַ, כי למעשה עולים כאן תכנים מוקפדים יותר, איכותיים יותר ומקצועיים. זו האפליקציה שלהם לאיפד, ולכל מי שאוהב תוכן וידיאו ומחפש חומר מקצועי היא מעניקה חוויה וכייף.

Ted |  על המוניטין של טד מן הסתם אין צורך להסביר, ואני מניחה שבשלב הזה הם הצליחו לשווק את עצמם ולעשות להם שם שלבטח מוכר לכול. טד מחזיקים מספר אפליקציות שונות וזו אחת מהם – היא למעשה מאגדת את ההרצאות המופיעות במלואן ומאפשרת גישה לתוכן ישירות מהמסך של האיפד. נוח מאוד לשימוש ולחיפוש וכן בנוסף לחוויה, גם מרַגֵשׁ לראות את התוכן על המסך הספציפי הזה שכה מתאים לצפייה בתוכן שמועבר בוידיאו.

לסיכום, כפי שוודאי נוכחתם אני מאלה שמתחברים יותר לאפליקציות שמהוות עבורם יוטיליטי ואישית אני מתחברת במיוחד לאפליקציות שמהוות עבורי – מוקד להשגת מידע ותוכן איכותי. מטבעי אני פחות נמשכת לאפליקציות משחקיות ובידוריות. זה כמובן נתון להבדל בין אדם לאדם ואין כללֵי נכון או לא נכון. היה לי חשוב לתת לכם את הריוויו הזה על מנת שלאחר שתכירו את הבחירות האישיות שלי אולי תקחו מהן אחת או שתיים. כמו כו, כדאי שתשימו לב לאבחנה בין סוגי האפליקציות השונות. דבר נוסף שאני רוצה לחדד – מכיוון שאנחנו מחזיקים מסכים שונים – איפון, איפד – הם לא בהכרח מחזיקים בתוכם את אותם סוגי תכנים ואותם שימושים . באיפון למשל האפליקציות המככבות שלי הן לתכליות אחרות – Waze, פורסקאוור, פייסבוק, אפליקצית הבנק שלי, אינסטגרם ועוד. גם זו הבחנה שאתם צריכים לתת עליה את הדעת – יש סוג מסויים של תכנים שנעדיף לצרוך במסך הקטן בשל זמינותו וקלותו ויש סוג אחר של תכנים שנועדו לעיון יותר מעמיק ושאותו נצרוך דרך מסך הטאבלט.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.