חבר יקר שלי ברשת המליץ לי שאכתוב רשומה העוסקת בשאלה איך אדם ממוצע אשר עמוס במשימות ויש לו רק עשרים וארבע שעות ביום צריך לפעול ברשת. מה הוא צריך לעשות והאם בכלל הוא צריך, כמו כן איזה תמהיל הייתי מציעה לו כפעילות נכונה. האם להיות במתחם אחד או בכמה ואיך בונים את מארג הפעילות הנכון או את תמהיל הנוכחות המיתוגית ? החלטתי לפעול על פי האוזן ועל פי ההקשבה ולכתוב על כך בפרוטרוט פוסט המקיף את התשובה שלי לנושא.
בגדול השאלה מסתכמת בעיני בהגדרת ניהול זהותנו המיתוגית ברשת מה אנחנו צריכים לעשות אני שואלת את עצמי שאלה כנה אם כעובדת בעסק בלי הצורך לשווק את עצמי כי לכאורה אין לי צורך ליצר פרנסה סביב הדמות הספציפית שלי הייתי משקיעה במדיה החברתית ומה הייתי עושה. ישנם מחקרים רבים המדברים על הנושא וסקרים הסוקרים התנהגות צרכנים בעיקר בעולם על חלקם אף כתבתי בבלוג זה לינק ובגדול ניתן יהיה לאמור כי יש יותר עסקים פרטים בעלי עניין ישיר בNetworking בתחום המדיה החברתית הם כפי הנראה אלו שיאמצו את גישת יצירת הזהות המיתוגית ברשת. בפוסט זה אני רוצה לקבול על כך ולאמור למה לתפישת עולמי כל אחד צריך לייצר את הזהות שלו ברשת כמו כן, אני רוצה להוסיף מעין מתכון, אבני דרך ככלי לעבודה אשר ישרתו את קוראי הרשומה ויעזרו לכם לקבל החלטות נכונות.
למה זה חשוב ? חשוב היום לייצר בולטות ברשת, יש לנו כלים להחצין את היכולות שלנו ולהראות לעולם הרחב מי אנחנו זו הזדמנות ואנחנו צריכים לנצל אותה, החיים מורכבים ומפתיעים ובניית זהות לוקחת זמן וסבלנות אם אנחנו מייצרים אותה דווקא כשאנחנו לא לחוצים זה מאפשר לנו לבנות את המהלך בתבונה אט אט ולחזק את הנוכחות שלנו ואת ההרגל תוך כדי תנועה בנייה מתונה יכולה ותעזור לנו למתג את זהות התוכן שלנו ברשת ברמה הגבוהה ביותר, בצורה איכותית ולהבטיח לנו נראות חכמה.
איך כדאי לנהל את הזהות שלי ברשת אין צורך לעשות הכול ביום, כדאי ורצוי לחקור, לבחון מתחמים שונים ברשת ולבנות בזהירות את הווליום הנכון. כמו כן, חשוב להאמין בכך שעצם הנוכחות שלנו מחזירה לנו משהו במיידי ואף תחזיר לנו בעתיד, אמנה לכך מספר סיבות בהמשך הפוסט ואשמח לשתף אתכם בתובנות נוספות על פי השאלות שתשאלו.
כמה זמן זה לוקח כתבתי על כך פוסט מקיף לינק ושוב אני מחדדת כח אין מדד אמיתי ומשך זמן ההשקעה … הנכון ביותר הוא לבנות את המהלך בדרך אסקלטיבית. בהתחלה על מנת שנבנה את ההרגל יש צורך לקבוע מינון מעט סינטטי, להתחיל לעבוד בשנים או שלושה מתחמים בהם אנחנו מרגישים בנוחות. לפתוח את המתחמים על בסיס קבוע ממש כמו שאנחנו פותחים את המייל לקפוץ לביקור במהלך היום, בערב ובסופי שבוע, הכמות והזמן תלויים בכם ואין צורך להעמיס אפשר לסקור את הפעילות בעדינות ובזהירות חשוב רק להתרגל להפוך את המתחמים למוכרים וידידותיים והכי חשוב לזכור ליהנות בהם. עם הזמן אנחנו נלמד לעשות זאת כטבע ראשון ובכך נבטיח שניקח מהפעילות את המקסימום.
מה אני יכול לעשות שונה חשוב לאמץ את הגישה האירופאית ואת הגישה האמריקאית, אם אנחנו שם כדאי שננכס לעצמנו גינוני מדיה חברתית וזה אומר בהכרח להיות חברתי… פרגנו לעצמכם ותבחנו את החברויות הנוצרות ברשת, דאגו למצב את הנוכחות שלכם ממקום נעים ואוהד והכי חשוב מתקשר ובדיאלוג. קחו בחשבון כי העובדה שתייצרו מהלך כזה יכולה להזמין לכם הפתעות רבות והצעות לא מתוכננות, אתם יוצרים בעצם המהלך שלכם צוהר וחלון לעולם וממנו המון דברים שונים ומפתיעים יכולים לקרות ויקרו.
מיתוג פנים ארגוני מיתוג חוץ ארגוני כפי שאמרתי בפתיח של הפוסט זו הזדמנות למתג את הזהות שלנו ברשת, להראות לקהל הרחב הבא איתנו במגע מי אנחנו ומה הם תחומי העניין הסובבים אותנו אך לא פחות חשוב זו הזדמנות למתג את עצמנו גם ברמה הפנים ארגונית. בהכרח העובדים שעובדים סביבנו עמיתינו לעבודה הלקוחות שלנו והספקים שלנו רואים את הפעילויות עצם העובדה שקיימים מתחמים כאלו מאפשרת לנו לייצר נוכחות ולמתג את הזהות ואת הDNA האישיותי. במבט התקשורתי חשופים אליכם המון אנשים הנמצאים מחוץ לארגון אך בד בבד גם אנשים הנמצאים בארגון עצמו ובכך אתם מייצרים את הזהות שלכם וממקמים את האישיות גם פנימה וגם החוצה. קחו בחשבון כי יש עובדים מסוימים בחברות שונות שהצליחו לייצר מקפצה מאוד משמעותית לעצמם בארגון עקב פעילות במדיה חברתית זהו מנוף המאפשר לעובד לתת את עצמו החוצה ומייצרת מיתוג לו, לאישיותו, לעולם הידע שלו וליכולות שלו.
כיצד מנהלים מהלך אינטגרטיבי כהמלצה נכון להתחיל ב”תמהיל רגוע” : לפתוח בלוג בנושא מסוים ברשת חברתית כזו או אחרת ובמקביל לעבוד במתחם אחד או שניים אשר עוזרים לנו לייצר יחסים דוגמת Facebook או Twitter. אל תרגישו מחויבים להיות בכל המקומות, אין שום סיבה שתיבהלו מהכמות, לכו עם תחושת הבטן שלכם למקומות שמרגישים לכם איכותיים ונוחים שום דבר לא יברח ועדיף להתחיל בווליום מתון כזה שיאפשר לכם להשאר לאורך זמןץ כמו כן, חשוב שתלכו למקומות בהם אתם מכירים קהל של גולשים נתון זה יעזור לכם להתחיל בדיאלוג ולהשתלב בשיחה עם הזמן אתם תראו שזה פשוט ותייצרו באופן טבעי יחסים ודיאלוג עם אנשים חדשים.
להיות בכמה זירות והכוח של המהלך הרב שכבתי אני אסייג בפתיח שאין חוק כתוב בסלע ואין צורך לאנוס על עצמנו פעילות אם היא מכבידה, אבל צריך לקחת בחשבון שהכוח של האינטגרטיביות ברשת ועבודה בכמה מתחמים פותחת לנו שלל הזדמנויות אותן כדאי להכיר בזמן שמחליטים. העובדה שאנחנו פעילים ברשתות שונות מייצרת לנו נוכחות, אלו מתחמים שעוזרים לנו לאחר מכן לייצר קשרים עם קהלים שונים, כמו כן זו שיטה טובה לשווק את התכנים שלנו ולהגיע בכך לטבעת רחבה. הרב שכבתית עוזרת לנו להתסיס את הבאז על העשייה שלנו ברשת וגורמת לאנשים להכיר אותנו בכמה מישורים, באופן טבעי לכל מתחם יש את אופיו ובכל אחד מהם אנחנו יכולים להחצין נדבך מסוים על האישיות שלנו. מהלך כזה עוזר לנו למנף את האפקט המצטבר ולייצר באופן מובהק ואיכותי את נוכחות הרשת שלנו ב360 מעלות.
מה יוצא לי מזה ? ישנם שלושה דברים עיקריים מובהקים שעוזרים לעובד גם אם הוא שכיר בעבודה נכונה במדיה חברתית : הראשון תוצאת החיפוש ברשת אנחנו שולטים במה שיהיה כתוב עלינו, אנחנו מתמהלים את התכנים שיסבבו סביב השם שלנו ובכך אנחנו אחראים על השבחת תוצאת החיפוש שלנו. השני קורות חיים אינטרנטיים זו הזדמנות לייצר קורות חיים אקטיביים ולנצל את הפלטפורמות כדי שאנשים יכרו אותי וילמדו עלינו ובאופן שוטף ומתפתח. השלישי טביעת הרגל בכך שעבדנו על פי שני העקרונות הקודמים אנחנו מייצרים את טביעת הרגל שלנו ברשת ואת הנוכחות המיתוגית והזהות ברשת וחשוב להגיד תוך שליטה. כול אלו עוזרים לנו לייצר את אפקט הזנב הארוך צריך לזכור שדווקא העובדה שאנחנו עושים זאת אט אט עוזרת לנו לכבד את התהליך, עם הזמן אנחנו נבנה את הנוכחות באופן רווי ובכך ניצר בידול מול האחרים.
להתעשר מהתוכן וללמוד אחד הדברים החשובים ביותר אותו אנחנו מרוויחים באופן מיידי הוא האפשרות ללמוד על התחום שלנו, על המתחרים לתחום, על העולם וההתנהלות שלו. עובדה זו עוזרת לנו להתפתח ולהתעשר ובכך למנף את היכולות שלנו גם ברמה המקצועית וגם ברמה אישית, קחו בחשבון כי כיום המציאות שונה ומעובד מצופה לדעת על תחומו אך בד בבד להפגין ידע ויכולות גם בתחומים אחרים, נוכחות מולטי דיסציפלינארית מייצרת כוח וככל שנלמד יותר ונתעשר יותר נתפתח ונרוויח מהמהלך.
תקשורת 2.0 אני אקזיסטנציאליסט אני בונה את עצמי באופן יזום ופרו אקטיבי במציאות חדשה אני יכול ליצור יש מאיין, לבנות את הFront שלי במתחמים השונים ולשלוט על התכנים ועל האופן בו מכירים אותי זו הזדמנות יקרה מפז וחשוב שלא נפסיד מעושר המתחמים והאפשרויות…
https://zoharurian.com//01/build-manage-your-brand-identity/ Build & Manage Your Brand Identity
פוסט חדש בבלוג שלי מקווה שתהנו
RT @zoharu: https://zoharurian.com//01/build-manage-your-brand-identity/ Build & Manage Your Brand Identity
פוסט חדש בבלוג שלי מקווה שתהנו
זהר את ממש עונה לי בפוסטים שלך על שאלות שצצות לי.
תודה ענקית,
את לא יכולה אפילו לדמיין כמה שאת עוזרת!
RT @zoharu https://zoharurian.com//01/build-manage-your-brand-identity/ Build & Manage Your Brand Identity פוסט חדש בבלוג של זהר אוריין
Build & Manage Your Brand Identity | Active & Marketing http://bit.ly/7GvVV7
טיפים שווים . תודה 🙂
נוכחות מולטי דיסציפלינארית = כוח
פוסט מאלף!
לא ממש ענית לשאלה “למה זה חשוב?”
לטעמי התשובה היא שלפעמים זה חשוב ולפעמים בכלל לא. יש אנשים שעבורם זה מיותר.
זה גם הולך ונהיה קשה יותר ויותר ככל שאחרים מצטרפים למעגל. לי קוראים יובל כרמי, יש לפחות שלושה “יובל כרמי” שיש להם נוכחות ממשית ברשת ועוד כמה שנכנסים מלמטה. אנחנו לא יכולים למתג את השם שלנו בתוצאות גוגל בכל מקרה וזה גם לא ממש חשוב לחלק מאיתנו.
הי יובל , בדרך כלל אני מקבלת את ההערות שלך אבל פה אני ממש לא מסכימה . תקרא שוב את הפוסט בוודאי שעניתי
יש סקשן שלם שנותן בפרוטרוט שלושה דברים עקריים שיוצא לי מזה .
אני מסכימה איתך שזו הגזמה להגיד שכולם צריכים.
הבעיה היא שאולי אתה לא צריך היום ומחר זה כן יעבוד לשירותך. עדיף להתחיל מוקדם כי לוקח זמן לייצר נוכחות. כמו כן, עדיף להתחיל לייצר נוכחות דווקא כשלא צריך כלום .
קורות חיים אינטרנטים
טביעת הרגל שלי
הקניית ידע שהופך אותי למשמעותי יותר בכל מקום שאהיה
שליטה בתוצאת החיפוש ברשת – לגבי הנקודה הזו – חשוב לא לעשות שטויות ולבדוק טרום עשייה.
יעלי נתיש ותגית תודה רבה על התגובות החמות 🙂
אורן אייל ושרון תודה רבה על הריטוויטים …
את ממש עונה על השאלה שאני שואל את עצמי פעמים רבות: למה לי את זה.
קהלת כותב: “שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאנו”.
גלוש ברשת (החברתית) במקומות המענינים אותך, או אלה שעשויים לענין אותך. בכל מקרה שיש לך הערה “בונה” על תהסס להעיר.
ביום שתגבש לך דעה אילו מטרות אתה בעצם רוצה להשיג, בנית לך כבר נוכחות שתעזור לך להשיג את המטרות. מכאן ואילך – פעל בצורה ממוקדת להשגת המטרה. זו יכולה להיות עסקית, פוליטית, אקדמית או חברתית.
תודה על הפוסט שלך שעוזר (כמו תמיד) למקד את המחשבות שלי.
http://bit.ly/81yqAV פוסט על ניהול מותג באמצעות מדיה חברתית
תודה רבה זהר.
גם נהנתי לקרוא וגם למדתי משהו.
השאלה שלי היא כיצד ממנפים את הפעילות הזו ללקוחות אמיתיים ולעבודה מעשית?
תודה,
גליה בר שלום
גליה שלום – את יכולה להסתכל בארכיון הבלוג שלי יש שם כמה פוסטים המדברים על תהליך עבודה של ארגון במדיה חברתית ושלושה ספציפית שמדברים על בניית מגדל תוכן ובניית תוכנית פעולה
מקווה שכל אלו יעזרו לך למשימה שלך …
RT: @GlobesTech: http://bit.ly/81yqAV פוסט על ניהול מותג באמצעות מדיה חברתית
זוהר היי
את כותבת כאן על דילמות שאני מתמודד איתם בכל יום.
ניתחת זאת בצורה טובה.
אני בהחלט לוקח איתי כמה תובנות שהעלית כאן, על מנת לגבש את האסטרטגיה שאני בונה ברשת.
תודה לך.
Build & Manage Your Brand Identity – http://b2l.me/dghku (via @zoharu)
“אניי רוצה לקבול על כך ולאמור למה לתפישת עולמי כל אחד צריך לייצר את הזהות שלו ברשת “.
זהר,מסכים שיש חשיבות לנראות חכמה ולבולטות ברשת.
תודה על פוסט מהוקצע ומעשיר נוסף מבית מדרשך.
שי , מיס גאפה , עומרי ופיני כייף לראות אתכם כאן שוב ושוב … מתי נראה אווטר שלכם ?
זוהר, בהמשך לפוסט שלך שכתוב נפלא כרגיל, ראוי לציין שהחברות לקידום אתרים הבינו את הפוטנציאל במיתוג אישי, וכבר מתחילים לפנות לפרטיים , על מנת שיקדמו אותם במנוע החיפוש של גוגל.
טוענים שזה יהיה הטרנד הבא …קידום אנשים פרטיים נושאי מישרות.
על מנת לסייע במיתוגם ברשת.
תודה זהר!