Change The Way We Shop

IoT eCom

אחד המקומות המעניינים להסתכל עליהם בהתפתחות של IoT-  הינו בחיבור בין התפיסה הקונקטיביות לרכישה און ליין. הפרוליפרציה של מכשירים קונקטיבים הופכת את הכל ליותר קל עבור צרכנים- ומאפשרת להם לרכוש און ליין מכל מקום בו הם נמצאים בכל זמן נתון.

העובדה הזו מזיזה קדימה את הרעיון ואת השאלה : “איך אנשים קונים בפועל”– ומציבה אתגרים חדשים עבור מותגים, השאלה- מגדירה מחדש מקומות עליהם צריכים להסתכל ולהבין מה זה אומר בפועל.

בהשקות של ה-CES האחרון תוכלו להחשף למספר שיתופי פעולה אשר נוצרו על הפלטפורמה הקונקטיבית, כאלו שממש משרטטים עבורכם את השינוי בדרך בה אנשים יעשו דברים בעתיד- ואת זה חשוב מאוד להבין !

What is Changing ? The how not The What

אעבור אתכם על שלוש השקות מעניינות אשר מגדירות בעיני מחדש את הדרך שאנשים יקנו בעתיד, וננסה להבין משלושת הקייסים את השינוי ומה זה אומר ביחס לעסקים אותם אנחנו מנהלים.

סמסונג ומאסטרקארד השיקו שותפות אשר סובבת סביב המקרר, מדובר ב-Family Hub שהופך את המקרר שלכם לחכם, ומאפשר לצרכנים להזמין מוצרים ישירות מהמסך הממוקם בדלת. הרעיון כולל אפליקצית רשימת קניות שיש לה אינטגרציה לכמה ספקי און ליין בארה”ב כגון –FreshDirect ו-ShopRite, מהאפליקציה ומהמסך של המקרר ניתן להזמין ישירות מוצרים חסרים. יש באפליקציה גם פונקציונאליות אשר מאפשרת להשתמש במצלמה של המכשיר ולצלם את תכולת המקרר כולו, ובכך לאבחן מה הולך להגמר ולהוסיף לרשימת הקניות שלנו בפועל.

111

מאסטרקארד גם יצרה שיתוף פעולה עם Coin– וזאת לטובת פיתוח הרעיון התשלומים באמצעות- Wearables, זו שותפות מעניינת שכן- Coin מהווה פתרון שונה ומעניין בעולם של תשלומים, קרדיט קארד המשלב את כל הכרטיסים באחד- ומאפשר להחליט בזמן נתון מאיזה כרטיס אנחנו רוצים לשלם. הרעיון בשילוב הכוחות הזה הוא לטובת לקוחות שרוצים לחבר את עולם התשלומים שלהם למכשירים קונקטיבים, כמו השעון של אפל.

maxresdefault

השותפות הזו מנכיחה עבורכם את האופקים בהם ניתן לעודד קניה דיגיטלית- דרך תפיסה של קונקטיביות ושימוש במכשירים שונים ומגוונים המתחילים לזרום אל חיינו ולהוות דרך חיים.

ההשקה השלישית והמעניינת ביותר בעיני- הנה של פורד ואמזון אשר הכריזו על שילוב כוחות ואינטגרציה של Echo– העוזרת הדיגיטלית הקולית של אמזון אל תוך הרכבים של החברה. הרעיון הזה יכול ליצור פאנל שונה ואחר עבור קמעונאים המשתפים פעולה עם אמזון שכן Echo מחוברת ליוזר של הצרכן באמזון- ועל ידי הנוכחות שלה ברכב אנשים יכולים להשתמש בקול שלהם בזמן הנסיעה ולהשתמש בכך לטובת הזמנות של מוצרים על הדרך. זה אומר שניתן להרחיב את היכולת של האנשים להזמין דברים ללא צורך במגע יד ובשימוש בזמן “מת” תןך כדי הנסיעה, למשל הזמנת מוצרי צריכה מאמזון פרש.

AmazonFresh

מילת סיכום. אלו היו שלוש דוגמאות שאמורות להציג בפניכם את השינוי בדרך שבה אנשים יצרכו מוצרים בעתיד- אם דרך כלים שונים ומגוונים כמו צמידים או שעונים מחוברים, אם באמצעות מסך המקרר שלנו או שבכלל עם הקול שלנו בזמן הנסיעה. אין ספק שהחיים משתנים לנגד עיננו ואנחנו חייבים להיות קרוי אוזן ולהבין את פוטנציאל השינוי- להשתעשע איתו ולקחת בחשבון שבעתיד אנשים יעשו דברים- אחרת.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.