Creating A Post

 

 

תוך כדי מחשבה על כתיבת הרשומה הזו ותחילת הקלדתה עלה לי חיוך היה לי מוזר לרשום פוסט על איך כותבים פוסט… מה שגורם באופן טבעי לרשומה הזו להיות קצת לירית ומעט פיוטית כי היא לוקחת אתכם לטיול בנבכי מוחי ובחדרי הרגשות שלי. באופן טבעי חשוב לי להדגיש כי ההמלצות הרשומות לעייל הן רק חלקיות ולבטח ישנן המון שיטות וגישות, אני כאמור יכולה להמליץ רק על מה שאני מכירה ויודעת כמו כן על השיטה בה אני מאמינה כטובה זו שגם עובדת נכון. 

אז איך כותבים פוסט ? כזה שגם יהווה ערך מוסף ? כזה שיגרום לקורא שלנו לרצות ולהיות כאן מההתחלה ועד הסוף וישאיר טעם לעוד. נראה לי שהכול מתחיל מהעובדה הפשוטה והיא שכותב הפוסט צריך לדעת ממש ליהנות מהכתיבה, עצם ההנאה מקבלת ביטוי בתוצרים הסופיים ומעבירה הלאה את המסרים ממקום חיובי ואיכותי, צריך להרגיש בתוך תהליך של יצירה ולהביא משהו מעצמי משהו שאין לאחרים ואותו אני רוצה לשתף איתם.

ההמלצות שלי לא כתובות דווקא בסדר העשייה ולתפישת עולמי כל אחד מארגן לו את הדרך בצורה שונה. אבל חשוב לי לתת לכם דגשים העוזרים לי ומייצרים עבורי את העבודה של כתיבת הפוטסים לנעימה, מעשירה, יצירתית ופרודוקטיבית. כמו כן הנקודות שעולות כאן לא תמיד לוקחות תפקיד בכל רשומה זו אסופה של רעיונות ואבני דרך לכתיבה, מעין ארגז כלים, קיט איכותי שמתזכר אותנו איך משרטטים את הדרך, לפעמים ניקח שני כלים לפעמים חמישה ובסופו של יום מה שחשוב הוא שנכתוב ….

מקורות השראה אחד הדברים המשמעותיים המכתיבים את איכות היצירה באופן כללי הם מקורות ההשראה הסובבים אותנו, מקריאת חומרים, היומיום שלנו, שיחות עם אנשים איתם דיברנו, חוויות אותן חווינו, מבחינתי למשל כל נסיעה לחול מהווה מקור השראה עצום ומתדלקת את המנועים של הראש שלי לתקופה ארוכה ,ספר טוב או תמונה יפה שראיתי במוזיאון גורמים לי לחשוב ולהוציא תוצרים עצמאיים וכמובן יש עוד המון דוגמאות.

מחקר יש הרבה נושאים הנכתבים באופן אינטואיטיבי ומאידך יש נושאים הדורשים התעמקות ומחקר, כיום, במציאות 2.0 כשהרשת מוצפת במקורות מידע אין סופיים יש לנו גישה נהדרת לחומרים ולאיכויות מהן ניתן לחקור. יש שחושבים שאם הם חוקרים ומביאים דוגמאות ממקומות אחרים זה עשוי להיחשב כהעתקה, חשוב שתבינו שלא, העולם קשור בהמון קישורים ודרך רשומה איכותית המסבירה על נושא מסוים ומסתמכת על מחקר שלכם בנושא אתם מייצרים המון קיצורי דרך עבור אחרים ומאפשרים להם להיכנס לתוכן ההסברתי שלכם בקלילות חשוב לחקור עובדה זו הופכת את הכתיבה ואת התהליך למעניין.

רעיונאות ויצירתיות זה המקום שלכם להיות יצירתיים ומקוריים, בעיני זו אמנות לדעת לכתוב ולדעת להעביר מידע טקסטואלי לאחרים. אני ממש מרגישה כאמנית בזמן כתיבה. הסיטואציה משתווה מבחינתי לזמן בו אני מציירת או מעבירה סדנאות עצם העובדה שכלי הכתיבה והסגנון עומדים לרשותי ואני יכולה ללהק ולג’נגל את המילים הופכת את הסיטואציה ליצירתית, חושנית ומוציאה ממני את העוקץ הקריאטיבי שבי.

תכנון נושאים וחשיבה כמי שכותבת בממוצע שני פוסטים בשבוע אני יכולה להגיד לכם שאחד הדברים שעוזרים לי מאוד הוא דרך עבודה תכנונית, חשוב לי להגיד שזו עבודה תכנונית אך היא לא קדושה זהו אמצעי שמקדש את המטרה שלי ולא הפוך. אני רושמת לעצמי נושאים בהם אני יכולה להרחיב, מתחילה לשרטט אותם ולהעמיק בהם ומה שמתפתח “מוליד” פוסט.  חשוב לאמור שאם תוך כדי תנועה אני עולה על רעיון מדליק אחר, משהו שלא חשבתי עליו בזמן התכנון, אני עוצרת וכותבת עליו כי כפי שאמרתי המטרה החשובה היא כתיבת תכנים מעניינים ובעלי ערך מוסף, הסידור והארגון הוא רק אמצעי שעוזר לנו לשרטט את הדרך נכון.

בישול כמו סיר של חמין עצם כתיבת רעיון, אפילו בכותרת, חזרה אליו מדי פעם, ליטושו והברקתו לקראת יציאה לאוויר הופכת את הפוסט לתהליך בישולי… ממש כמו סיר של חמין הסופח בתוכו את הטעמים ומתבשל אט אט. נכון, יש רעיונות שפשוט נכתבים מעצמם מצד שני יש רעיונות שלוקח להם זמן להבשיל, חבל שנשכח במהלך היום שלנו את המחשבות שלנו, העובדה שאנחנו מכינים סקיצה ומכילים עליה את כל המחשבות שלנו שומרת לנו את ההגיגים ומבטיחה שהפוסט יבשיל מתוך ערמת פירורי המחשבות אשר הובילו אותנו לשם זו התשתית, סקיצה רעיונית לפוסט שתעמיקו ותכתבו בהמשך. 

חיבור לכאן ועכשיו זכרו שגם פוסטים שנכתבים לאורך זמן תמיד יכולים להכיל בתוכם את החיבור לכאן ולעכשיו, אתם בשליטה על התוכן ואין לכם עורך מעל הראש שמכתיב לכם מתי כמה ואיך, תוך כדי כתיבה אתם תמיד יכולים להוסיף מההרגשה הנקודתית שלכם מדוגמאות וממקורות השראה שנחשפתם אליהם היום, מפגישות בחיים האמיתיים או באון ליין עם תכנים ואנשים. זהו הקסם של הרשת הזמינות, המהירות וההפקה העצמית שמשאירה את השליטה בידיים שלכם ומאפשרת לכם לבוא לידי ביטוי ברסטריות ובחוזק של ביטוי עצמי אמיתי.

גריד חלוקה לתתי נושאים יש חשיבות גדולה בקריאות הפוסט, ולכן אני מתעכבת על נושא זה, בכנות לא רציתי להתעכב ברשומה הנוחכית בהתמקדות על פרטים טכניים אבל זו נקודה חשובה, מאוד מהותי בעיני לחלק את הכתוב למקטעים ולאפשר תתי כותרות כל אלו מייצרים חווית צרכנות של קריאה  קלה יותר ונעימה יותר והלקוח שלכם הקורא את הגיגי נפשכם יכול לבחור על מה הוא מתעכב ועל מה הוא מוותר. זכרו הכוח של הרשת הוא בכך שיש לי בחירה ואתם חייבים לאפשר זאת לקוראים שלכם, אחרת יש סיכון שהם יראו חתיכת טקסט שלמה ויברחו ממנה בשל הפחד מהתמודדות הקריאה הרציפה.

תמונות ווידאו ולינקים להמחשה כתבתי על כך בעבר ואני אף מתכננת על כך פוסט עתידי בקרוב אני מאוד מאמינה בחזותיות וברב שכבתיות, לתמונה ולבחירת הויזואליים המובילים ברשומה יש חשיבות גדולה הם אלו המחזקים את המסרים, כמו כן לינקים למקומות מעניינים היוצאים מהפוסט וקטעי וידאו המשלימים את המסר שלכם מייצרים את הרב שכבתיות. אלו כלים זמינים ברשת העומדים לרשותנו וחשוב מאוד שנדע להשתמש בהם בתבונה. קחו בחשבון שלתמונה יש כוח מאוד גדול והיא לעיתים יכולה להעפיל על המסר של הרשומה באם בחרתם אחת לא נכונה. חשבו חכם על הבחירה שלכם וייצרו כזו שתעזור לכם ותמנף את עוצמת התוכן שלכם.

תוכן המשכי שרשור חלק מהסיפור הגדול אני אוהבת שהבלוג מכיל בתוכן כל מיני נגיעות אבל כולן בסופו של יום נתפרות כחוט השני לסיפור אחד גדול ומקיף עלינו על הכותבים ועל הנושא בו בחרנו כנושא מוביל. התוכן שלנו הוא מעין יומן חיים, יומן רשת המספר עלינו סיפור ומראה לקוראים שלנו מי אנחנו, מספר להם על התובנות שרכשנו ועל הפתעות שחווינו זו היכרות דו ממדית שיוצרת מצב תלת מימדי לפעמים אף יותר חזק מההיכרות שלנו בעולם הפיזי כי כאן יודעים עלינו הרבה יותר ולאורך זמן. ספרו סיפורים קטנים בקונטקסט של הסיפור הגדול.

במה לעוד במה שמאפשרת דיאלוג הסרט שצירפתי לכם בסוף הרשומה מדבר באופן איכותי ומעמיק על הנושא וגם כתבתי על כך פוסט מקיף בעבר, התוכן שאנחנו מעלים הוא אצטלה לשיח לדיאלוג לינק … כוח המדיה החברתית מתקבל בעוצמתו הגדולה ביותר בנגישות לאנשים בהכרות שלנו תוך כדי כתיבה באינטראקציה ההמשכית.  גרמו לכך שהתוכן שלכם ידבר אל הקהל ויזמין אותו לשאול שאלות, להעיר הערות והארות ותנו ביטוי המשכי לשיח. אתם תווכחו שעם הזמן אתם פשוט תתאהבו במה שקורה שם למטה הרבה יותר ממה שקורה שם למעלה .

להשאיר טעם של עוד וזריקת כיוון לעתיד אני מאמינה שבתוך הסיפור הגדול אנחנו תמיד צריכים למשוך לכך שתהיה המשכיות אנחנו צריכים לייצר ניגון על צרכים של אחרים ליצירת משיכה : בלוג משמעותו זמן, אפקט מצטבר, המשכיות והכוח של הכותב מתחזק כשהוא מצליח לייצר נאמנות וקריאות לאורך זמן.. אל תתנו את הכול במכה אחת תשאירו לאחרים להכיר אתכם בחתיכות קטנות ואיכותיות .

 כפי שאמרתי קודם מצאתי לכם סרטון ממש טוב ב TouTube  המדבר על חשיבות הכתיבה מתוך מקום תכנוני לדיאלוג כדאי !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

27 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.