Digital & Retail | 3

פוסט שלישי בסדרת קמעונאות ורצפה דיגיטלית. והפעם, המשך שרשרת הדוגמאות שהצגתי בפוסט הקודם. למי שלא קרא ורוצה לעיין – Link. אני רוצה להמשיך ולשטח כאן בפניכם עוד עשר דוגמאות נוספות, בתקווה שתייצרנה אפקט העשרה ו”תנָעֵרנה את ראשיכם” בצורה שתקל עליכם לזהות הזדמנויות רלוונטיות לארגון או למותג שלכם. קחו בחשבון שאנחנו יכולים ללמוד המון משיטות העבודה של אחרים, מהתעוזה, מהרצון להתנסות ביצירת חדשנות מהירה שאינה בהכרח נתמכת בROI ברור. אכן, סוג העבודה בזירת הדיגיטל מאלץ אותנו לייצר קוויק ווינס מהירים, להתנסות ולהעיז. ומניסיוני האישי, עלי לומר בכנות – זה בהחלט אתגר שמוסיף עניין רב לחַיַי.

*שימוש בתוכנה מאפשר גישה למלאי שבתוך החנותמדובר בתוכנה שמאפשרת לסוחרים קטנים לייצר נקודת מכירה וירטואלית שממנה יוכלו לבדוק את המתרחש בזמן אמת ולערוך אנליזה סביב המכירות שלהם. על סמך ניתוח הנתונים יוכלו להגיע לתובנות לגבי תשתית המכירות שלהם ולהתעדכן מחדש באוברול של העסק כולו. עצם קיומה של נקודת מכירה על ידי איפדים אפשרה למעשה פיצ’רים נוספים שבאמצעותם ניתַן לעסקים קטנים להעלות את המלאי שלהם לאפליקציה ייעודית ולהוריד אינפורמציה תוך חלוקה לסגמנטים מוגדרים שתוכננו בידם. כאמור, זו למעשה אנליזה שמאפשרת לקמעונאים לבדוק מה מצב המכירה ואילו מוצרים ספציפיים נמכרים ומאידך – לאתר את אלה שאינם אטרקטיביים. כמן כן הם יכולים להשתמש באנליזה הזו כדי לעדכן מחדש את תמונת המלאי המוחזק בסטוק. קמעונאים יכולים להחליט כי הם מחזיקים “מחסנים וירטואליים” חשופים ללקוחות שרוצים לחפש מלאי על פי זמן ומקום, ודרך שיקוף זה ניתן להציף פיצ’רים של מכירות נקודתיות והצעות חדשות לבקרים בקסטומיזציה ללקוח. כל אלו כמובן משפיעים בסופו של דבר על הצעד שיעשה הלקוח לעֵבֶר החנות.

*אפליקציה שמחברת בין חברים שמשתפים בַּיינות האהובים עליהם ביותר* Crushd היא אפליקציה למובייל שמאפשרת לאנשים לשתף את העדפותיהם ביינות ואת החוויה של שתִיַת היין עם החברים שלהם. מכאן גם יוכלו לעדכן על מיקום החנות ממנה קנו את היין ולצרף ביקורות על מבחר היינות שנמצאים כרגע בסטוק. אכן היוזרים משתמשים באפלקיציה כדי לדווח (“To Crush”) לחבריהם על יינות שאהבו, וכמו כן לשדר את האינפורמציה ברשתות החברתיות בהן הם פעילים. חברים ועוקבים יכולים לסקור את מבחר היינות ובכך לקבל מושג על המיקומים הטובים ביותר לרכישה. בחנות עצמה יכולים הגולשים לבדוק את נתוני המיקום באפליקציה ולברר במו עיניהם אֵילו הם הבקבוקים שקיבלו Crush ובכך למעשה לאשרר את הרכישה שבה הם מעוניינים.

*קמעונאים מתחום האלקטרוניקה משכירים שטחי נדל”ן בתוך החנויות* ענקית חנויות האלקטרוניקה בסט ביי משכירה חללים בנדל”ן של החנויות שלה לקמעונאים קטנים שמעוניינים בשכירות בשטח מכירה שהשיג טרפיק גבוה במיוחד. השכירויות בתוך החנויות יהיו פתוחות למניפה של שירותים כולל : חנות מצרכים, מוצרי טיפוח, וריהוט ביתי. הבניפיט של בסט ביי יתבטא בגביית תשלום על השכירות בעוד השוכרים ירוויחו משטח מכירה תוסס. זו למעשה מגמה שמסתמנת אצל חנויות כלבו גדולות לצמצם את שטח המכירה ולשנות את שיטת השימוש בנדל”ן. זאת מתוך הכרה כי תרבות הצריכה שלנו משתנה והמפגש של הלקוח עם המציאות הדיגיטלית מאפשרים לקמעונאים לבצע מכירות בנדל”ן וירטואלי על חשבון שטח פיזי יקר.

*חדרי הלבשה וירטואליים משתמשים באוגמנטד ריאליטי למדידה של בגדים* מותג האופנה TopShop יצר אזורי מדידה וירטואליים שמותאמים לשיטת “המדידה החדשה”. קולקציה לחנויות במוסקבה. החנויות הרוסיות והקונים יכלו להתקרב לדיספליי אשר מחובר לKinect של מיקרוסופט וממפה אוטומאטית את תכולת החנות. הלקוחות יכלו להקיש על מסך נגיע ולקבל תמונות של אקססוריז זמינים , לשנות מידות ולשנות צבעים לפי טעמם. בכך למעשה ניתן להם לבצע מדידה וירטואלית שלא דורשת מהם להוריד בגדים ויתרה מכך – לעבור חווית צריכה וחדשה ואחרת.

*שימוש בRFID לעדכון של טעמים זמינים בחנות גלידה* Izzy’s חנות גלידה במיניאפוליס מיניסוטה אשר מתאימה את השירותים שלה בכפות הגלידה עם טכנולוגית RFID – על מנת שיכולו להציג עדכונים על טעמים שנמצאים במלאי הם יצרו אתר מיוחד שמאפשר דרך טכנולוגית RFID לדעת בזמן אמת אילו טעמים קיימים כרגע בחנות. מכיוון שהחנות מגישה 31 טעמים מתוך מאה הטעמים שנמצאים “על המדף” בזמן נתון, האינפורמציה הניתנת און ליין מאפשרת ללקוחות לראות מה מוצג לבחירה כרגע. המדף בחנות מקושר ישירות לאתר ומראה בזמן אמת את הטעמים המוגשים. צירפתי לכם סרטון הדגמה על האתר שממחיש לעיניכם את שיטת הפעולה בפיתוח הטכנולוגי הנדון.

*מלאי מקומי מסונכרן עם “דרישות” מהמובייל* Retailigence אפליקציה שפותחה בפואלו אלטו ומאפשרת לקמעונאים להעלות את המוצרים שלהם לסביבת עבודה המושתתת על השוואת מחירים – מעין קטלוג מוצרים דיגיטלי. הרעיון של האפליקציה מופעל על סביבת עבודה של קוד פתוח open API המאפשר לקמעונאים להיכנס לאפליקציה ולעדכן את המוצרים שלהם ואת המלאי שלהם כולל דטה בייס וכפועל יוצא הם מופיעים בתוצאות החיפוש של הצרכנים. הפיתוח השתלב בתוכניות של האפליקציה PIC2shop אשר יצרו מהמידע הרלוונטי מכשיר יעיל בידיו של הצרכן.  התוצר מאפשר לו לסרוק מוצרים ולאַתֵר את טבלת המחירים הלוקאלית ודרך ההשוואה להגיע למחיר הטוב ביותר. היישום קיים מתחילת 2012 ויותר מ350 פלטפורמות במובייל אפליקציות נרשמו לקבל את המידע מהאפליקציה.

*אפליקציה שמחברת קונים מקומיים למוצרים בסביבת מקום* Milo זוהי אפליקציה שמאפשרת לאתר מוצרים ומגוון אפליקציות בתחום הקניות, שנועדו לחיבור בין קמעונאים לאותם צרכנים המחפשים פריט ספציפי בקרבת מקום. מרגע שהצרכן אישרר את המיקום שלו האפליקציה מחפשת אחר מידע רלוונטי בזמן אמת סביב מוצרים ומחירים המוצעים בחנויות לוקאליות. האפליקציה גם מציעה פלאג אין של נקודת מכירה. זו למעשה אופציה אשר מאשרת לקמעונאים להעלות את המלאי המקומי שלהם ולשתף בזמן אמת את השירותים והמוצרים שבְאַמְתַחְתָם עם לקוחות פוטנציאליים באתר מכירות אן לייני.

*לתגמל בנקודות על השתלבות בפעילות בסושייל מדיה* מתוך הבנה שהחברים בFacebook אוהבים לשתף בחוויות שלהם, ברכישות שלהם סביב נקודות של אשראי. אמריקן אקספרס השיקה תוכנית חברים ייחודית אשר מיועדת לחברי הFacebook שלה. באמצעות טאב יעודי יכלו חברי חברת האשראי לשתף בתכנים את הקהילות שהם יוצרים, ובמקביל לזכות בהטבות ובהצעות ייחודיות ששמורות רק להם. אמריקן אקספרס השתמשה בפעילות שלהם ומיתגה אותם כמובילים וכמשפיעני המתחם. וכגמול לתרומתם הם קיבלו נקודות אקסטרה שאותן יכלו לשתף עם חבריהם או לקחת לעצמם.

*טיפול מיוחד המבוסס על כוח ההשפעה של האורחים* מלון הפאלם בלאס וגאס הציג את תוכנית הKlout Klub כחלק מתוכנית הטבות הסושייל שהוא מספק. התוכנית מאפשרת ללקוחות שמשפיעים מאוד במדיה החברתית לקבל שירותים נוספים בזמן השהייה שלהם במלון מתוך השאיפה כי חוות דעתם תשפיע על הלקוחות המשוחחים על המלון ברשת החברתית. התוכנית מיועדת לכל מי שעושה טוויטים על המלון. לכל ציוץ מצד הלקוח הוא צובר 10 נקודות ועל כל רכישה של חבר של אחד מהלקוחות הם מקבלים 250 נקודות. מדובר בנקודות מצטברות אשר בכוחן להעניק ללקוחות שירותים שונים, משידרוגים ועד חדרי לינה בחינם. כמו כן, לקוחות שעושים צ’ק אין למלון במתחם פייסבוק פלייסס מקבלים בו בַּמָקום שתי כוסות משקה אלכוהולי בחינם. למי שמעוניין לראות את האתר הייחודי שהמלון ייצר עבור התוכנית רצ”ב Link.

*בלרינה אינטראקטיבית בחלון הראווה עושה פריוויו למה שיש בתוך החנות* חנות יוקרה בפריז – של נעלֵי Repetto – יצרה חלון ראווה אינטראקטיבי אשר משמש כדיספליי שנועד “לתפוס” את שימת הלב של לקוחות פוטנציאליים מבין המְהַלְכים ברחוב. בחלון הראווה מוקם וידיאו המציג בלרינה רוקדת על במה. תוך כדי הריקוד היא מחליפה את זוגות הנעלים שלה מהקולקציה של החנות ובכך מתקבלת למעשה תצוגת אופנה בלייב בבחינת קטלוג וריטואלי המומחש לעיני העוברים והשבים. הלקוחות המעוניינים מוזמנים לנפנף בידם אל חלון הראווה, וכתוצאה מכך להשפיע מצידם על התנועה המתחלפת בחלון ועל הדיספליי המוצג. תחבולה מוצלחת זו מעמיקה את המעורבות של הלקוחות עם המותג כאשר בהזדמנות זו היא לוכדת את שימת ליבו של הלקוח ובמקביל מאפשרת להראות את ליין המוצרים בלייב.

*לסיכום* מקווה שנהניתם מהסיור המשלב בין הדיגיטלי לפיזיקלי כפי שהדגמתי כאן עבורכם. מבחינתי זהו שיעור מאלף המעיד על כך שהעולם רק מתפתח לקראת עוד ועוד אפשרויות ופעילויות. כל עוד אנחנו נשארים בסקופ של החדשנות שמוּנעת מהביזנס – אני בעד !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.