Digital & Retail | Two

פוסט שני בסדרת דיגיטל וקמעונאות – על החיבור בין עולם הדיגיטציה לרצפת המכירה | למי שרוצה לקרוא את הפוסט הראשון רצ”בLinkכשבוחנים את נושא רצפת המכירה הדיגיטלית – צריך לקחת בחשבון שמדובר בשינוי חוקי המשחק על ידי יצירת בידול משמעותי לסוחרים, שכרוך בבניית מערכת יחסים חדשה עם לקוחות קיימים ופוטנציאליים. הפעם, אני רוצה להזמין אתכם להצצה אל עולם שלם של דוגמאות מטעמן של חברות מכל העולם. חברות אלה מתייחדות במהלכים מושתתי דיגיטציה כחלק מהמרקם של רצפת המכירה מהפרספקטיבה העסקית. אשטח בפניכם בשני פוסטים עוקבים דוגמאות רבות מכל העולם על מנת שניווָכַח יחד בָּאמת הפשוטה בתכלית, שהשמיים הם לא הגבול. אכן נראה שהכל אפשרי אם רק חושבים “ליד הקופסא”. חלק מהדוגמאות מלוות בסרטונים שמצאתי ברשת על מנת שהקייס סטאדי יומחש לכם בצורה המיטבית.

*יצירת סביבת עבודה דיגיטלית בקרב העובדים * עובדים “מחוברים”  בחברת Apple עונים ללקוחות בזמן אמת. אפל החליטה לכלול מספר מסויים של פיצ’רים מיוחדים לחיבור טוב יותר בין צוות העובדים בתוך החנות לבין הלקוחות. כשלקוחות נכנסו לאחת מנקודות המכירה, הם יכלו בקלות להקליק על כפתור שמייצר אינטגרציה – כפתור שמעדכן את צוות העובדים לגבי הצורך המיידי של הלקוח. הכפתור הותקן בתוך האפליקציה של אפל – כך שהעובדים יכלו להפעיל תקשורת בזמן אמת מול הלקוחות. בעוד שהעובדים של החנות מתכוננים לעזור ללקוחות שעומדים בתור, תמונת המוכרן הפנוי הבא בתור “קפצה” לסלולר של הלקוח ובכך למעשה יצרה האפליקציה מערך עזרה ואף עשתה סדר בסטרימינג של התורים. כמו כן, אפל העמידה נקודת מידע מחוץ לחנות המאפשרת ללקוחות לחפש מוצרים, לתרגם לשפות שונות והכי חשוב – ליצור קשר ישיר אל צוות העובדים בזמן אמת על ידי לחיצה על כפתור לעזרה. כל המהלך כולו אופיין בטאץ’ פרסונאלי ואנושי של צוות העובדים של אפל.

*טיפים מסלבריטאים מגבירים את חווית הרכישה בסביבה המכירה הקמעונאית* מחלקת המכירות של מייסיס בארה”ב החליטה לצאת במהלך שניקרא “Backstage Pass”,  קוד מערכת של QR המפוזרים באופן אסטרטגי בחנות – שמריצים סרטים קצרים. הסרטים : מכילים הצעות על מוצרים, כביכול מטעם סלבריטאים אהודים. הקליפים הללו כללו מיגוון אטרקציות – טיפים באופנה, דמואים על בגדים ואקססוריז. כל הטיפים הועברו על ידי מעצבי אופנה ידועים כגון – רחל רוי וטומי הילפינגר. הדמונסטרציות הללו הציעו אינסייטים והראו את תהליך היצירה של הבגדים, וכמו כן שילבו ערך מוסף פרימיום גם למוצרים וגם לנוכחות המותג מייסיס. יחד עם העצמה זו מושגת במקביל גם העצמתו של הלקוח מצד הקשר שלו מול המותג במהלך הרכישה.  

*מערכת זיהוי דיגיטלית מזהה לקוחות ומציעה פרסום אינטלגנטי * חברת הטכנולוגיה והטלפוניה היפנית NTT מפתחת פרוטוטיפ לדיספליי טכנולוגי: שיטה דיגיטלית אשר משתמשת במצלמה מאומבדת בתוך המערכת שנועדה לצלם את מספר האנשים העומדים מול הדיספליי בכל זמן נתון. ותוך כדי איתור האנשים העומדים מול המערכת היא מזהה אותם ומציגה תוכן פרסומי רלוונטי שאמור להשפיע על החלטות הקניה שלהם. תתארו לכם דיספליי בחלל של קניות שלא רק מציע לכם תוכן ופרומושן על מסעדות קרובות, אלא גם מציע מנות ספציפיות מטעם המסעדה, שמותאמות לך אישית.

*מערכת שמאפשרת לגולשים לערוך קניות ולמדוד את הבגדים מהבית* הKinectShop הוא הוא קונספט שמאפשר ללקוחות גם בנקודת המכירה וגם בבית לייצר רכישה בסגנון אוגמֶנטֶד ריאליטי. הלקוחות יכולים לחפש מוצרים, לרכוש ולשתף את הבחירות שלהם ברשתות החברתיות אליהן הם מחוברים. חדר ההלבשה הוירטואלי יוצר בעקבות מחקר ופיתוח של חברת Razorfish, והרכישה דרך המערכת מתבצעת “במיידי”, ישירות מתוך מודל ההפעלה. בתוכה נמצא פיצ’ר של שיתוף ברשתות החברתיות בזמן אמת. הטכנולוגיה הזו תאפשר לקמעונאים להציע את הקולקציות המלאות שלהם ללא הַתְלוּת במקום פיזי שיָכיל את כל הסחורה.

*אפליקציות במובייל מציעות דילים לוקאלים בזמן אמת לטווח-זמן מוגבל* אתרי דילים יומיים כדוגמת גרופון יצרו אפליקציית מובייל Groupon Now שמאפשרת לדלוור דילים מבוססי מיקום והנחות בזמן אמת. היוזרים פשוט צריכים להוריד את האפליקציה למכשיר הפרטי שלהם על מנת להיות מחוברים באינטגרציה להצעות זמן אמת. ההצעות משולבות בגוגל מאפס אשר משקף מיידית את הזמן שנשאר ואת המוצרים המוכנים לרכישה. הגולשים יכולים לרכוש את המוצר ישירות ממכשיר הטלפון ולאחר מכן להגיע לנקודת המכירה ולהציג את הבר קוד שמעניק את ההנחה המובטחת. הדילים יהיו דומים לאותם גולשים שמתארחים באתר גרופון אבל ! הם יזכו לקבל בניפיט נוסף מֵעֵבֶר לטווח האתר – דרך השימוש באפליקציית זמן האמת.

*הרגלי צריכה נתמכים על ידי הצעות של דילים בזמן אמת* קמעונאית המזון Whole Foods Market ביצעה בדיקה פנימית של קונספט אשר משתמש בכלי שנקרא – Digby – הכלי – מודל In Store מובייל, מייצר אינטראקציה עם הצרכנים בזמן אמת על ידי אפליקציה של הקמעונאי סביב מבצעים שונים והמלצות אשר מבוססים על הרגלי הצריכה של הלקוחות ועל הפעילויות השונות שהם מבצעים בשטח המכירה. האפליקציה עובדת על מנגנון של צ’ק אין , בר קודים יחודיים על מוצרים וקיו אר קוד. הלקוחות יכולים לגלות דרך הקודים מידע נוסף על המוצר, הקמעונאי מאתר את הפעילות ועונה ללקוח עם הטבות ייחודיות והצעות בזמן אמת. הבניפיט עבור הלקוחות : מידע שוטף וקונסיסטנטי על המבצעים וההטבות. הבנפיט לקמעונאי – מידע על התנהגות הצרכן ולמידה על דרישותיו הטיפוסיות – ועל ידי כך יצירת מנגנון הצעות מדוייק ומנותב. ממליצה לכם מאוד להיכנס לאתר של החברה שהמציאה את האלפיקציה הזו ולהסתכל בסרטי ההדגמה השונים.

*תגמול למשפיענים על ידי קופונים ממוקדים* החטיבה בארה”ב של יצרנית ההרכב אאודי הקימו מערכת מיוחדת בFacebook אשר מפרסמת הטבות ייחודיות למשפיענים הגדולים ולגולשים המעורבים ביותר של הקהילה. אאודי בנתה מערכת תגמול לאוהדים על פי מספר הפעולות שיצרו עם המותג. תוך שימוש בפלטפורמה ייחודית שמופעלת באמצעות פתרונות דיגיטליים – אאודי יצרה מערך תגמול אינדיוידואלי שכולל מתנות, על סמך הבנצ’מארק של ההשפעה של הגולשים שבאו איתה במגע. בכך למעשה יצרה חוויה פרסונאלית בתכלית, ברמה מאוד גבוהה ובכך למעשה השיגה אוהדים גדולים שהפכו למשווקי המותג והמשיכו להפעיל את השפעתם על מעגלי חברים נוספים, מסביבתם האישית.

* אפקליציה באיפד מאפשרת לנשים לנסות תסרוקות שונות * מאגזין האופנה Instyle יצר אפליקציה שמאפשרת לנשים באופן וירטואלי לנסות תסרוקות ותספורות שונות. בסטיילינג שונה ובצבעים שונים – התצוגה מופיעה לגולשות כאוגמנטד ריאלטי. האפליקציה הוטמעה באגריגציה לFacebook ומשם משכה את התמונות של הנשים. האפלקיציה אפשרה לנשים להכניס את התמונה האישית שלהן וכן ”למדוד ” תספורות שונות של שחקנים מפורסמים וכוכבי קולנוע – כמו כן שילבה הצעות לסטיילינג ולתחלופות צבעוניות.

*אפליקציה שמזהה סמיכות של מיקום ומציעה דילים שקשורים באוכל* זו דוגמא לאפליקציה חינמית שמציעה סטרימינג של מיליוני הצעות של – מסעדות, אתרי דילים, טייק אֶוֵוי, על מנת להציג לגולשים אינפורמציה שיכולה לענות לצרכים שלהם מותאם לוקישן בייס. היא מציגה הצעות ודילים בזמן אמת, תפריטים, מרשמי תזונה שונים בדרגת מומחיות, ועוד…יוזרים יכולים למצוא את האופציה שמתאימה להם על ידי הקלדת פריט האוכל הנדרש, סוג השירות או המיקום. היא מחוברת סושייל מדיה וכוללת ביקורת של גולשים ותמונות שהם העלו ממקומות בהם ביקרו ובכך למעשה גם תוכן הגולשים משפיע על קבלת ההחלטות – Link.

*אפליקציה לסמארטפון שמאתרת פריטים על המדף בחנות* אפלקיציה מדהימה ושימושית ביותר המאפשרת ללקוחות להתחבר למלאי של החנות בזמן אמת. היא עוזרת למעשה לתכנן, למפות ולייצר קסטומיזציה ופרסונליזציה בתוך החנות בכל הנוגע לחווית הצריכה. הסטארטאפ הזה למעשה מאפשר ללקוחות להקליד על האפליקציה או לדבר אליה ולספר לה מה הם מעדיפים והאפליקציה תעשה עבור הלקוח את החיפוש ותמצא את הלוקיישן של המוצר המתבקש. בנוסף למלאי,וכן למיפוי היעיל, היא מאפשרת ללקוחות לייצר רשימת קניות פרטית ומציגה בזמן אמת ביקורות של גולשים שהועלו ברשתות החברתיות מטעמם של הגולשים שהשתמשו ביישום. כמו כן, היא מזהה את צרכי הלקוח ומציעה בזמן אמת קופונים רלוונטיים והצעות זמינות בנקודת המכירה על מנת שלא יפספס שום הזדמנות. לאתר החברה – Link

עד כאן לרשומה הנוכחית ולעשר הדוגמאות הראשונות שבחרתי להציף לכאן. הפוסט הבא שיתפרסם בימים הקרובים ישטח בפניכם דוגמאות נוספות. מקווה שגם אתם , כמוני – חווים מהדוגמאות התרוממות נפש, ומוצאים בהן מקור להשראה ודרך לפיתוח חשיבה רעננה על התחום.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.