Digital Transformation | Brands Around the World

מעניין תמיד להסתכל על אסטרטגיות של מותגים בינלאומיים וכיצד הם מגדירים את הטרנספורמציה העסקית- יש מספר חברות אחריהן אני עוקבת שנים ומנסה לפצח באמצעות המידע שנחשף במרחב הדיגיטלי ובאמצעות דוברים שאני שומעת על במות של כנסים בינלאומיים- כיצד הם מפעילים טרנספורמציה עסקית ומה הם העוגנים שלהם לטובת השינוי. החלטתי לחשוף אתכם למספר חברות מובילות על מנת שתוכלו ללמוד מהן, ולנסח דרכן את הטרנספורמציה שלכם.

פרוקטר אנד גמבל. המנכ”ל-David S. Taylor אומר: “אנחנו נהיה הדיסרפטורים של עצמנו בתעשייה שלנו”! הפוקוס: חדשנות, צמיחה מהירה ולהעלות את המיקוד על איקומרס כי משם מגיעה כל הצמיחה כיום. (גלובאלית המכירות און ליין עולות YOY ב30 אחוז, מהווה 7 אחוז מכל המכירות, בגלובאל- 4.5 מיליארד דולר נכון ל2019). המאמץ נחלק בין אסטרטגיית מכירה באתרי הקמעונאים ובין פעילות D2C של החברה עצמה.

בשנת 2020 פרוקטר דיווחה על קפיצה של יותר מ50 אחוז ממכירות און ליין של המוצרים שלה הקורונה עזרה מאוד באקסלרציה של הרעיון שנבנה בחברה שנים קודם לכן. בפרוקטר מאמינים מאוד בבניית תרבות ותשתית של חברה שיכולה לתמוך בכל האמירות הללו- הם גם יצרו שיתוף פעולה עם גוגל שדרכו יוכלו להבין תרבות של גוף דיגיטלי טכנולוגי, הרעיון הוא ששתי החברות תלמדנה את השינוי לשני הכיוונים ככלי שעוזר לטרנספורמציה.

יוניליוור. המנכ”ל Alan Jope החליט להתמקד כאסטרטגיה מובילה בשני דברים: להשיג מיליארד קונקשיינים ישירים עם צרכנים (ללא מתווכים- כולל לא כולל סוכנויות המדיה) build a billion “one-to-one relationships” להגדיל את המכר בדירקט ללקוח מ-5 אחוז לעשרה אחוז. שני המיקודים הללו למעשה יוצרים את כל הסיסטם שהחברה מוכוונת אליו בטרנספורמציה העסקית.

פפסיקו. המנכ”ל Ramon Laguarta החליט להוביל אסטרטגית ולהשקיע בעסקי האיקומרס, הם הבינו שהאיקומרס חייב להתקיים כיחידה עסקית לכל דבר ועניין- ב2019 עסקי האיקומרס הניבו לפפסיקו מיליארד דולר. לטובת המאמץ החברה משקיעה בכוח אדם יעודי ויחודי לנושא- 200 עובדים שמיועדים למשימת עסקי האיקומרס ואותם היא מתכוונת להרחיב בעתיד. ההשקעה נחלקת בין ערוצים ישירים, עבודה דרך קמעונאי און ליין ו- יצור אריזות יחודיות לאון ליין (כמו גם מחשבות על מוצרים יעודיים ספציפיים לעולם האיקומרס).

וואלמארט.  הטרנספורמציה היא ממש בפוקוס של מנכ”ל וממוקדת באיקומרס- Doug McMillon מאמין בבניית צוותים וטאלנט לטובת הצמיחה מהאיקומרס- הם רכשו את Jet.com, ובונים מתוכו את האיקומרס כמותג בפני עצמו. המודל שהחברה עובדת איתו הוא- Failing Fast, השקעות אמיתיות לקיצור הדרך גם ברמת ברזלים וגם ברמת טאלנטים.יצירת האב של חדשנות שעונה לשם- Store No 8 שדרכו הם יכולים לייצר למידה חכמה ומתקדמת דיגיטלית.

נסטלה. Nestle Plans To Double Consumer Data Records & Sales From E-com By 2025.נסטלה מדגישה שגישה ישירה לנתוני צרכנים היא לא רק יתרוןאלא מהווה תנאי הכרחי על מנת שהחברה תוכל להפוך לחברת מותגי החוויה המובילה דרך ובאמצעות הנתונים של האנשים. החברה מתכוונת להתמקד בשיפור ההיצע שלה למסחר האלקטרוני והגדלת ההוצאה על שיווק דיגיטלי. היא רוצה להגדיל את המכירות המקוונות מכ-13 אחוז בסוף 2020 ל-25 אחוז עד 2025.

הוצאות ההשקעה בשיווק המקוון יגדלו ל-70 אחוז עד 2025, לעומת כ-47 אחוז כיום, והאיסוף של המידע שלה על צרכנים על פי התחזיות של החברה יוכפל במהלך ארבע השנים הקרובות. גישה ישירה לצרכנים בסקייל– Direct Access to Consumers at Scale. נסטלה מתכננת לאסוף יותר נתוני דטה בבעלות- באקו סיסטם שלה באמצעות נכסים דיגיטליים מרכזיים בבעלות. כבר היום יש לחברה אתר עם מתכונים שאליו רשומים יותר מ200 מיליון מבקרים מדי חודש, מה שמאפשר לנסטלה הגדלה של מכירות למותגים קולניריים באתרי הD2C  שלה.

דומינוס פיצה. המנכ”ל  Richard E. Allison Jr הפך את דומינוס לחברת טכנולוגיה שעושה פיצה. ברמת כוח האדם מדובר ב400 ויותר מהנדסים כשהמיקוד המוביל הוא- דיגיטל זה שירות, שירות טוב יותר יוצר ריטנצ’ן ומשם יוצר יותר מכירות ונאמנות. הם הפכו להיות לאיקומרס “פאור האוס” שהמוצר שלהם הוא פיצה. איך? גיוס פנימי של הארגון Buy In- מלמעלה למטה, מדידה של כל התוצאות כל הזמן שיווק שהסיפור המרכזי שלו ממוקד בחדשנות באמצעות טכנולוגיה. אמונה אמיתית בתהליך.

קוקה קולה מאמינים באסטרטגיית חוויות- לייצר יותר חוויות רלוונטיות ופרסונאליות עבור הצרכנים. ברמת האופרציה- הם חושבים שצריך להשתמש בצורה חכמה בדטה ובטכנולוגיות לטובת הסרת תהליכים מיותרים. ברמת הביזניס- “לעשות לעצמנו דיסטרפשן לפני שאחרים יעשו לנו”. ברמת התרבות- הנקודה הקשה ביותר והחשובה ביותר ליישום כי זה אומר לשנות חברה של -150 שנים- העבודה היא להפוך מומחים בתחומים שנים על גבי שנים למשהו חדש כי נדרשות יכולות אחרות שלא היו קיימות בעבר.

בקוקה קולה מאמינים בכריית דטה מכל מקום- לאורך שנים, ביג דטה במיקוד כנכס לכל דבר. להפוך לדיגיטליים בשביל להיות יותר יעילים בכל השרשרת של העסק. ללמוד כל הזמן ולהקשיב כל הזמן- להביא קולות מבחוץ. בצד של הצרכן- לבנות חויות פרסונאליות שיוצרות היזון חוזק של דטה ולמידה. להפוך למספרי הסיפורים הכי טובים- מספרי סיפורים אדירים.

קראפט היינץ.  בהגדרה בחברה רוצים לייצר תרבות שמעודדת כשלונות.  הם אומרים: “מצוינות זה של אתמול- מהירות זה העתיד וזה מתאפשר רק באמצעות כשלונות / נסיינות”. הדרך שלהם היא לבנות תהליכים שמבוססים על חדשנות- וזה חשוב כי הם לא עסוקים בבנות צוות, אלא לבנות מובמנט. הנחת היסוד האסטרטגית היא שדטה חשובה=- כל עוד היא באמת יושבת על תובנות צרכניות- אין צורך לאסוף אותה כתחביב.צמיחה לא מגיעה בהפתעה- צמיחה דורשת: רצינות, התמדה ותעוזה.

סטארבקס. המנכ”ל Howard Schultz והבעלים  מאמין באפליקציה כתשתית קמעונאית חדשה O+O עסק צומח בתוך עסק נוחות וחיסכון בזמן. גיוס של כל העסק- אינטגרציה זו מילת המפתח.

אחת ההצלחות בעולם הדיגיטל מִבֵּין החברות המסחריות- הינה ללא ספק ההצלחה של Starbucks עם אפליקציית הנאמנות, ועם שיטת התשלומים שלה. במקום בו נכשלו כל האחרים: חברות טכנולוגיה, תקשורת, פיננסים- המותג הצליח ליצור נכס שמחבר את הדיגיטל לעסקים אמיתיים, ויוצר ערך חדש למשתמשים.  כיצד האפליקציה של סטארבקס עובדת? מה זה אומר לגבי עולם התשלומים, סטארבקס למשל כיום מהווה את אחד הארנקים המובילים בעולם בשל היכולת שלה לגרום לצרכנים להשתמש בפלטפורמה כדביט קארד.

אפליקציית הנאמנות של סטארבקס נחשבת כמוצלחת ביותר בארה”ב מבחינת התשלומים בתוך החנות. בסך הכולל- התבצעו דרך האפליקציה טרנזקציות כספיות אדירות היקף התשלומים באפליקציה עומד על כ25 אחוז מכלל הטרנזקציות שנעשות בסטארבקס בארה”ב- תוכלו לראות בציוץ שצירפתי מעל לפסקה זו כיצד הנפחים באפליקציה עלו לאורך השנים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.