אם זה לא היה ברור עד עכשיו– Google נכנסת למגרש האיקומרס בכניסה הראשית והופכת להיות למדף לכל דבר ועניין, ואולי- לא , לא, ממש לא בכניסה הראשית- כי למעשה היא כבר בבית, אז למה צריך לבזבז זמן- מהיום אפשר להזמין מ- Google Home פיצה של- Domino’s ישירות ! אז, כן כן המדף משתנה- לגמרי, ועכשיו הקול שלנו הופך להיות לכוח פונקציונאלי שיושב לנו ממש במרכז הבית ומאפשר להזמין דברים- האימפלס של הדיגיטל, זה מה שזה.
דומינוס החליטו למנף את העוזר החכם של גוגל– Google Home לטובת הזמנת פיצה ישירות מהמכשיר, בדומינוס משיקים דרך חדשה להזמין פיצה- Digital Ordering שמאפשרת ללקוחות להשתמש בקול שלהם ולהזמין את המשלוח של המזון ישירות מגוגל הום, העוזר הדיגיטלי וירטואלי החדש של ענקית הטכנולוגיה. לקוחות שיש להם פרופיל קיים באון ליין של- Domino’s Pizza יוכלו לבחור בין שתי אופציות שקיימות בפרופיל- או ההזמנה האחרונה שיש להם או הגדרה של ההזמנה המועדפת עליהם (אופציה שקרויה בדומינוס-“Easy Order” הם גם יוכלו לעקוב אחר ההזמנה ברגע שביצעו אותה.
דומינוס נמצאת בפוקוס על עולם של שירותים והזמנות דיגיטליות שונות כבר הרבה זמן, זו למעשה אחת האסטרטגיות של החברה- Digital Ordering Offerings כיוון ומרחב שהוכיח את עצמו כריווחי מאוד עבור המותג ולכן בדומינוס משקיעים בו הרבה, העובדה היא שמהלכים חדשניים מהסוג מאפשרים לדומינוס לעבוד בצורה חכמה על ה-Brand Equity, לייצר- PR חכם, להעלות את המודעות כמו גם אימפקט הלכה למעשה על שורת הרווח שכן צרכנים נמשכים לפתרונות הללו ומזמינים יותר.
ההשתלבות של המותג בהזמנות דרך גוגל הום– יכולה לעזור לחברה לעשות בוסט להצלחות דיגיטליות נוספות בהמשך, ההערכות בשוק אומרות שדומינוס השקיעה בטכנולוגיות הרבה מאוד כסף שהובילו לכך שהחברה הכניסה בהערכה- 4.7 מיליארד דולר במכירות גלובאליות וזאת ב-2015.
לטובת הקונטקסט- כל ההכנסות הגלובאליות בתקופה הזו עמדו על- 9.9 מיליארד דולר, מה שמראה את הכוח של הדיגיטל בסיפור של דומינוס. בארה”ב יותר מחצי מהמכירות של דומינוס מגיעות מערוצים דיגיטלים מה שמראה שאנשים מעריכים מאוד ומשתפים פעולה עם הפיתוחים וההפניה לערוצים הדיגיטלים של החברה- והם כפי הנראה ימשיכו להיות מרוצים כל עוד דומינוס תאפשר ותתפתח בגזרה הזו שמראה לצרכנים שהם יכולים לעשות דברים בפשטות ובנוחות ומאפשרת מעורבות חכמה מול המותג ושירותיו דרך הערוצים הדיגיטליים.
מילת סיכום. הוספת פיצ’רים שמחזקים את הנוכחות יכולה לגרום לכך שלקוחות נוספים ירצו לרכוש מהמותג ובכך החברה יכולה להתפתח ולצמוח. רשת הפיצות מאפשרת ללקוחות להזמין כיום ממגוון רבוד של ערוצים ופלטפורמות, כולל : Facebook Messenger, הטלוויזיה החכמה של סמסונג, Amazon Echo, Ford Sync, Apple Watch, ודרך אימוג’י בטוויטר. האופצייה החדשה המאפשרת ללקוחות להזמין בצורה יותר נוחה ומייתרת כל חיכוך- friction בדרך מאפשרת לדומינוס לקבל רובד נוסף של מידע על הטרנזקציות של החברה ועל הבסיס הזה החברה יכולה ללמוד : התנהגויות, הרגלים ובמבוסס זאת לייצר פרדיקציות ופעולות פרואקטיביות אל מול הצרכנים.