Double Diamond Tool for innovation

 חשוב לי להכיר לכם כלי חשוב בעולם של חשיבה יצירתית וחדשנות, הכלי הומצא על ידי גוף בשם Design Council באנגליה בשנת 2005, וב2019 קיבל טוויסט ועדכון-Link. למעשה, הכלי הוא סיסטם של חדשנות שמאפשר לראות בתמונה אחת את האתגר כולו מקצה לקצה א-ת׳. כפי שתראו בגרף שמצורף מתחת לפסקה זו, יש לשרטוט הזה ארבע צלעות, ארבעה חלקים.

שני החלקים הראשונים עוסקים על האתגר של פתיחת הראש, המידע, הידע על הבעיה אליה אתם נגשים. זה השלב בו נדרש לחשוב בצורה מעמיקה ורחבה כיצד מסתכלים על אתגר פתרון הבעיה במבוסס מידע, מחקר, מידענות, שיחות עם משתמשים, קריאת תכנים רלוונטים, השוואה לפרויקטים מגבילים ועוד. זה שלב חשוב ביותר שלמעשה לאורך פרויקטים שונים, בגלל שנדרש להשקיע בו זמן ומחשבה- הרבה פעמים עושים אותו מהר מדי ומדלגים עליו.

כמו שתוכלו לראות בגרף המצורף, מחקר מ2017 מצא שהעיסוק והמאמץ בשלבים הראשונים הוא דל מאוד, והבעיה הזו רק החמירה בשנים קדימה!ֿֿ המאמצים הגדולים בחברות הולכים אל פיתוח ודילוור של הפרויקטים- כשרוב המאמצים מתרכזים בשלב הפיתוח, וחצי מהם בשלב האקסקיושן.

השלבים הראשונים של הגדרת הבעיה, הבנתה לעומק והגדרתה בצורה ברורה נזנחו מאוד וכפי שאמרתי זה לא השתפר בשש שנים האחרונות. המשמעות היא שהרבה פעמים (לרוב) אנחנו עוסקים בלפתח דברים שלא בטוח שבכלל עונים על בעיות אמיתיות, או יותר גרוע- מפתחים פתרונות לא נכונים לבעיות אמיתיות בצורה שאינה פותרת את הבעיה.

תהליך טוב מוגדר מארבעת החלקים הבאים, כשהמינון בהשקעה בכל חלק צריך להשתנות ונדרש לתת הרבה יותר משקל כובד לשני החלקים הראשונים.

Discover. החלק הראשון של היהלום עוזר לאנשים להבין- במקום שהם יוציאו מסקנות מהנחות יסוד שיכולות להיות מוטעות. מהי בעיה, מה אנחנו רוצים לפתור- ובחינת הממצאים עם אנשים שמושפעים מהפתרון שלנו ומהסוגיות ולהם אפשר לעזור בפועל.

Define. איסוף התובנות משלב החיפוש יכול לעזור להגדיר את האתגר בצורה אחרת לגמרי מלהגיע למסקנות שאינן מבוססות ידע מעמיק.

Develop. היהלום השני מעודד את האנשים לספק תשובות שונות בשביל שאפשר יהיה להגדיר במורה ברורה את הבעיה. נדרש לחשוב פתוח, למצוא תשובות במקומות חדשים ולא במקומוות הטבעיים אליהם אנחנו הולכים באופן קבוע, ולהגיע לשם יחד עם גיוון של דיעות ופרספקטיבות של אנשים שונים.

Deliver. שלב הדילוור כולל טסטינג של הפתרונות עם סקייל קטן של אנשים (ועדיף להמחיש כמה שיותר את הפתרון) התגובות שתקבלו תעזורנה לכם לשייף את הפתרון והרעיון ולייצר משהו שבאמת רלוונטי לחיים של האנשים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.