מה אומר עלינו ה-Digital Footprint שלנו ? איזה סיפור אנחנו משאירים כשובל מתוך כל הפעולות שאנחנו מבצעים בדיגיטל ? הרשומה הנוכחית תתעכב על נתונים המגיעים מאוניברסיטת Stanford אשר מעידים על כך כי מגוון הפעולות שאנחנו מבצעים במרחב הדיגיטלי בסושייל-מסגירות את רוב הצדדים הכי אינטימיים באישיות ובהרגלים שלנו, למי שרוצה לקבל מידע ישירות מהחוקר של סטנפורד רצ”ב –Link.
חשוב לי לעבור בפוסט הנוכחי על הדברים העיקריים שנאמרו במחקר ולשטח את הנקודות החשובות. בעיני, גם כאנשים פרטיים וגם כמובילי אתגרים עסקיים אנחנו חייבים להבין את התעצמותה של הדטה במרחב הדיגיטלי ואת העובדה שה-Data הופכת להיות לכזו ש”מאנישה” הלכה למעשה את פעולותיו של האדם ופותחת בד בבד הרבה מאוד סיכונים וגם המון הזדמנויות.
תחשבו על כך : You are what you “like” on Facebook... זה נשמע כמו הגזמה בהערכת המצב אבל חוקר מאוניסרסיטת סטנפורד- Michal Kosinski מאמין כי הדברים שאנחנו אוהבים במרחב הדיגיטלי מרמזים בצורה בוטה ומשמעותית ומספקים המון על מי אנחנו בפועל, ומה מגדיר את האישיות שלנו.
הנה כמה ממצאים מהמחקר– הדברים הכי אינטימיים שלנו יכולים להחשף בצורה קלה ביותר מהעקבות שאנחנו משאירים באמצעות ה-Digital Footprint שלנו, ולא סתם Footprint- דברים יומיומיים שאנחנו רגילים לעשות- פעולה כללית כמו הלייקים שלנו בפייסבוק. אחד הממצאים המפתיעים ביותר במחקר הינו כי אפשר אפילו לעשות פרדיקציה- ולהבין האם ההורים שלנו גרושים או לא- וזאת רק באמצעות הלייקים שלנו בפייסבוק.
דרך הלייקים שלנו בפייסבוק ניתן ללמוד האם אנחנו : מעשנים, שותים, משתמשים בסמים, ומה הם הרגלי הסקס שלנו, ההשקפות הפולטיות והדתיות שלנו ועוד ועוד.
למעשה, כל מה שניתן ללמוד על האדם ולחשב בפרדיקציה של אופיו מתאפשר לחילוץ מהרשת החברתית והמרחב הדיגיטלי- והרבה פעמים הפרדיקציה מאוד מאוד מדויקת. אתם יכולים לבדוק כמה המחשב יכול ללמוד עליכם מהלייקים שלכם באמצעות האתר הבא- Link יש בו גם דמו של המודלים השונים אשר מאפשרים למידה מהדטה.
הדבר השני המפתיע– אם אתם יוצרים קומבינציה מפעולות או נתונים שכיחים שלנו ברשתות החברתיות כמו : כמה חברים יש לנו בפייסבוק, כמות הלייקים שאנחנו עושים, כמה פעמים אנחנו נכנסים לפייסבוק בלוגאין, כמה ציוצים צייצנו בטוויטר- כל אחד מהנתונים הללו לבד לא מספר יותר מדי- אבל אם לוקחים את כולם יחד ניתן לנתח ולעשות על הדטה פרדיקציה ברמה מאוד גבוהה ולהבין מי אנחנו.
מילת סיכום. בסטנפורד מאמינים– כי הדמות שאנחנו מנהלים בסושייל מבחינה פומבית יכולה להיות שונה מאיתנו, אבל בפועל זה לא שונה מאיך שאנחנו מגישים את עצמנו בכל נקודת זמן תקשורתית בחיים האמיתיים- כמה שלא ננסה לשקף את הדמות שלנו בצורה חיובית ומעט מוגזמת ממה שקיים בחיים האמיתיים מספר האינטראקציות והתכיפות שלהן מייצרת אוגמנטד למידע עלינו וחושפת פרטים- גם את האינטימיים ביותר.