Facebook M | Suggestions in Messenger

m2

כתבתי בעבר על העוזרת הוירטואלית של פייסבוק- M הפעם, ארחיב ואדבר סביב ההתפתחות של פונקציונאליות ה-AI שפייסבוק מכניסה אל תוך ה-Messenger. פייסבוק מוסיפה פיצ’ר של הצעות אל תוך העוזרת הוירטואלית דגיטלית-M, אשר מהווה את ה-Virtual Assistant מבוסס הבינה המלאכותית ש”גר” בתוך ה-Messenger. לפיצ’ר יקראו-“M Suggestions” והוא יספק המלצות מבוססות על התוכן של השיחה בין המשתמשים.

למשל, אם חבר שואל חבר אחר- “איפה אתה” המסנג’ר באמצעות M יוכל להציע למשתמש לשתף מייד במקום ואת האינפורמציה של הלוקיישן בו החבר נמצא. לעת עתה, השירות זמין רק בקרב מספר משתמשים מצומצם בפלטפורמה, אבל החברה מתכננת להרחיב את הרעיון של- M Suggestions ליותר ויותר משתמשי מסנג’ר בתחילת שנת הפעילות הנוכחית, את זאת אמר ראש מוצר ה-Messenger דיוויד מרקוס ל-BuzzFeed.

m1-1024x688

הצעד של פייסבוק כפי הנראה קשור בראקציה לצמיחה של עוזרים דיגיטלים חכמים המתפתחים באפליקציות מסרים שונות, למשל- גוגל הכניסה את Google Assistant ועובדת חזק בכיוון זה- לספק מידע אשר מבוסס על בינה מלאכותית כחלק מהשיחה עם אפליקציית Allo כרגע- ובהמשך גוגל מתכוונת להכניס את הפונקציונאליות הזו למעשה בכל המוצרים שלה. גם Apple מפתחת יכולות בתוך ה-iMessage אשר מאפשרות למשתמשים להיות נגישים למידע שהמחשב מציע בתוך השיחה כמו- Emojis.

העוזרים הללו מתבססים על הרעיון של הפיכת האינטראקציה בין אנשים ליותר נוחה, ומספקת להם גישה לאינפורמציה ושירותים מבלי שיצטרכו לעזוב את חלון השיחה בתוך האפליקציה של המסרים עצמה. כפי הנראה שפייסבוק תמשיך להנכיח יותר ויותר פיצ’רים לתוך M- זאת כולל פונקצינאליות כמו הזמנת מונית של- Uber או העברת כסף Peer 2 Peer באמצעות ה-Messenger, אלו למשל שני שירותים שכבר עכשיו זמינים באפליקציית המסרים של פייסבוק- ובמהלך 2017 יתרחבו ברולאווט למקומות שונים בעולם.

אם הטסט של פייסבוק יהיה מוצלח, הוא יוכל גם למשוך מפתחים צד שלישי שירצו לבנות את האפליקציות שלהם ישירות לתוך החוויה של המסנג’ר- זה יוכל להרחיב בצורה מאוד משמעותית את ה-Reach, החשיפה ללקוחות פוטנציאלים, את השימושיות של אפליקציות עבור מפתחים ולא פחות חשוב את ה- Discoverability.

לפייסבוק מסנג’ר יש חשיפה עולמית משמעותית, אפליקצית הצ’אט של פייסבוק כיום מגיעה ליותר ממיליארד יוזרים אקטיבים חודשים, באופן אפקטיבי היא הופכת לפלטפורמת המובייל השנייה בגודלה בעולם אחרי אנדרואיד זאת במונחי שימושיות וחשיפה. יותר מכך, היא פועלת בצורה מקבילה גם על אנדרואיד וגם על iOs- מה שמאפשר למפתחים ליצור פתרון אחד שמתאים לשתי מערכות ההפעלה ולהיות אגנוסטים לסוג המכשיר בו משתמשים האנשים.

אפליקציות צ’אט נמצאות כרגע באינדקס יותר כשמדובר על מעורבות בתוך אפליקציות, הממוצע היומי של משתמש בתוך אפליקצית מסרים הוא פי ארבע יותר גבוה מאפליקציות מסורתיות, זאת על פי-Flurry. הרעיון של מסנג’ר כהאב של אפליקציות יכול להציע למפתחים את ההזדמנות לבנות חווית שימושיות באפליקציה במקום בו אנשים נמצאים בפועל.

בניית ופיתוח אפליקציות בתוך אפליקציות הצ’אט- מורידה בצורה משמעותית את השימושיות בשטח האחסון בסמארטפון- אין צורך שהמשתמשים יורידו את האפליקציה ויארחו אותה על המכשיר- ויותר מכך היא לא לוקחת מהזיכרון המובנה בתוך המכשיר, ומכיוון שבתוך פייסבוק-M ישנה פונקציה שמתכתבת עם היוזרים ושולחת תזכורות בפוש נוטיפיקישן זה יכול להגדיל בצורה משמעותית את הסיכוים לאינטראקציות חוזרות עם האפליקציה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.