אקדיש את הרשומה הזו לסקירת עניין מעשי : מגוון האפשרויות המוצגות לעינינו ברשת למינוף הפוטנציאל הטמון ביצירת מתחמי מכירה מקוונים בפלטפורמות חברתיות ובפרט בFacebook. כל זאת כחלק מסקירה מקיפה על התכונה הגדלה והולכת בתחום הקנייה המקוונת בעולם של מדיה חברתית. מצאתי כי נכון לרכז ברשומה אחת את הפתרונות הטקטיים הקיימים ברשת, לטובת כל העוסקים בדבר, המעוניינים לשלב נוכחות מכירתית בתוך הפעילות החברתית שלהם.
החנות החברתית של : Social-ly חברה ישראלית האחראית לפיתוח (נקודה זו לבדה מעניקה עוצמה ויתרון משמעותי על פני מכלול השיקולים האחרים). היתרונות מתבטאים בפתרון מעניין שאותו מציעה חנות החברה : לפנינו חנות תומכת עברית המבוססת על אפליקציה ייעודית עבור כל מותג. נמצא כאן ממשק ניהול נוח וידידותי המאפשר שליטה על כמה שטחים כגון עיצוב, קבלת דוחות, החלפת מוצרים, קיום מבצעים מיוחדים לאוהדי העמוד או חלוקת קופונים וכן חיבור לקמפיין ויראליים. ולכלים של Facebook לשם העברת מבצע באופן אוטומטי מהחנות. במסגרת זו כלולה גם מערכת המאפשרת ניהול רשת Affilation פרטית, והרשימה ארוכה. קיימות שלוש אפשרויות תשלום: אשראי – סליקה מאובטחת, אפשרות חיבור למערכת הסליקה של המותג. PayPal טלפון -מערכת חכמה לניהול קניות בעזרת הטלפון.
Payvment | חברה גדולה ובולטת בתחום המסחר האלקטרוני בFacebook. ואציין שכבר כתבתי עליה בעבר. חלק ניכבד מהסבר הסיבות לכך שהיא כה מוכרת, ניתן לייחס לאפשרות לבנות חנות שלמה ללא עלות, דהיינו פתרון חינמי לפתיחת חנות. אמנם אודה שמבחינה חזותית לא קיבלנו את הפתרון האסתטי ביותר, אך במאמץ נוסף אפשר להגיע לתוצאות מרשימות ובכך לקבוע עמדה ודריסת רגל מכירתית למתחם שלכם בFacebook. כמו כן, העובדה שזהו כלי חינמי יכולה לעזור לכם לבדוק מראש ובצורה נקודתית באם יש במדגם זה פוטנציאל לנקודת המכירה הפייסבוקית שלכם ולאחר בדיקה יקל עליכם להחליט האם נכון להשקיע בממשק ובאפליקציה עשירה יותר ומושכת יותר מבחינה גראפית.
www.milyoni | חברה המאמינה באסטרטגיית שילוב הפעילות החברתית עם פעילות עסקית. הגדרת המהלך מבחינתה : Conversational Commerce. תפישת עולם המאפשרת לארגון ולחברה לפתח פעילות במספר כיוונים – דיאלוג, שיווק, ומכירה – באותו מקום עצמו שבו הפעולה מתקיימת מבלי להוציא את הלקוח החוצה. החברה אחראית בין היתר גם על הפיתוח של החנות הבאה:
Alvenda | עוד חברה אשר מתמקדת בפיתוח לבניית מערכות מקוונות לFacebook. השירות ניתן תוך התמקדות בפרסונליזציה מעוצבת לצרכי הלקוח. באתר שלהם ניתן להיחשף לפעילות החברה ולחנויות שונות אותן עיצבה במתחם Facebook. כמו כן כדאי לעקוב אחר האתר שלהם בעניין תכנים הקשורים לתחום המכירות והסושייל כיוון שהם מעדכנים את תמונת המצב על בסיס קבוע בחדשות, בהצגת נתונים ועוד.
ShopTab | פתרון חלקי אבל מעניין ביותר ליצירת סביבת עבודה של מכירה בTab מעוצב בFacebook . הוא כיוון שהוא נתמך למעשה בפעילות מכירה מקוונת מחוץ למתחם עצמו – דהיינו ממומשק לחנות מקוונת של החברה. ניתן לראות באתר שלהם המחשה למבחר דוגמאות מבין הלקוחות הגדולים אשר השתמשו בממשק זה כולל קוקה קולה. חשוב לציין כי קיים פה אלמנט משמעותי שמתבטא באפשרות הניתנת לכם לייצר כפתור של שיתוף המאתגר גם את מעגל החברים שלכם לקחת חלק בקנייה המקוונת. כמו כן, ראוי לציין כי הפתרון ניתן ליישום עצמאי על ידי רכישת המנגנון ישירות און ליין.
Fluid | חברה שמייצגת תפישת עולם שיווקית פשוט וחכמה בעיני – Brand + Commerce = Sales | ניתן להיחשף באתר שלהם למכלול פעילויות ומיזמים בהם היו פעילים כולל תכלול מהלך הפרויקט כך שהאתר פתוח להכרות רחבה יותר ופורש בפניכם תמונת מפה ממשית שעל פיה תוכלו לבדוק את המהלך ברמת הCase Study. החברה מייצרת חנויות על פי מידה ומתקבל הרושם לאחר סיור במיזמים בהם פעלה כי מתכנניה תופרים תפישת עולם מקיפה שמכסה גם את הפעילות החברתית וכפועל יוצא מפיקה ממנה את הפעילות המכירתית.
BigCommerce | אין ספק שמבחינת היכולות החברה הזו נראת מרשימה ביותר. גם הסיקור אותו קיבלה במדיומים השונים הוא קרוב לוודאי הוכחה להצלחתה – וניתן להיחשף לחלקו של הסיקור בעמוד הבית שלה. יתר על כן, תוכלו על פי המודל של אופציה לבנות גם את מודל החנות שלכם און ליינית בנוסף לאפשרות לפַתֵחַ את המודל הלאה, במסלולים שונים. בידכם גם האפשרות לבחון את השירות לתקופה של חמישה עשר יום ולהתנסות בו די הצורך על מנת שתרגישו מקרוב את מודל העבודה ותראו האם ובאיזו מידה הוא מתאים לכם. חשוב לציין כי גם באתר זה וגם בכמה מהאחרים אותם הצגתי ישנו בלוג פעיל המאפשר לכם ללמוד על שלבי ההתפתחות של התחום תוך כדי תנועה ובמקביל מספק לכם תובנות חשובות לגבי מה שמתחדש בו.
מילת סיכום. להזכירכם – אוסף הדוגמאות שליקטתי הוא רק קצה קצהו של המזלג, ובעצם קיימים ברשת אין ספור פתרונות גם בארץ וגם ברחבי העולם. המסר של הרשומה הזו נועד לחדד תכונה שיש בה הרבה מן המועיל ולהמחיש את השלכותיה על המציאות הלכה למעשה. תמונת המצב מראה לכם בבירור כי האופציות קיימות והפתרונות קיימים וזמינים לכל אחד על פי מידתו ובכפוף לגובה ההשקעה. חשוב שתשתכנעו כי ניתן לפעול בכיוונים אלו, ומנקודה זו תתחילו לחפש אחר הפתרון הטוב ביותר עבורכם.
צירפתי לכם את סרטון ההדגמה של החברה האחרונה אותה סקרתי : בהחלט שווה סיור של דקות ספורות על מנת שתחושו את הפוטנציאל ותראו לאן למעשה אפשר להגיע.
זוהר פוסט מדהים
בהחלט ריכזת מבחר פיתרונות מרשים
אכן מרגישים שאנשים קונים יותר המרחב הדיגיטאלי וגם בפייסבוק
זהו העתיד
עידו
פייסבוק המדריך לעסקים
http://www.facebook.com/FBguide
נשמר וננצר!
פוסט שימושי בהחלט. אני בונה לא מעט אתרים שהם חנות מקוונת וחלק מהלקוחות מחפשים פתרון פייסבוק מקביל.
אני בשום אופן לא חושב שמבחינת ממשק וחוויית קנייה פייסבוק יכול להוות תחליף אמיתי לאתר. אולם מבחינת תנועה, לפחות בשלב הראשון של אתר, בהחלט כן.
בנוסף, רבים תופשים קנייה ברשת כעניין לא בטוח (עדיין) ומשיחות שלי עם לקוחות, קנייה בפייסבוק נתפסת כמשהו שהוא אפילו עוד יותר לא בטוח (שזה כמובן לא קשור ולא נכון באותה מידה…).
תודה זהר…
http://lnkd.in/7bKvDB | Facebook Sales & Stores | New Blog Post | in hebrew
Facebook Sales & Stores – https://zoharurian.com//01/facebook-sales-stores/
זהר אוריין מביאה דוגמאות על הקמת חנויות בפייסבוק
RT @zoharu: http://lnkd.in/7bKvDB | Facebook Sales & Stores | New Blog Post | in hebrew