Google New Smart Messaging App

GOAP

Google כפי הנראה הולכת להשיק אפליקצית צ’אט חדשה- בפוסט הנוכחי אני רוצה לשטח עבורכם את הרעיון ולנסות לחלץ ממנו מה זה אומר על עולם התקשורת שלנו וכיצד המילה Smart משחקת תפקיד הולך וגובר בכלים הנכנסים אל חיינו. ההכרזה של גוגל מתייחסת אל אפליקציה חדשה שהחברה מפתחת ועליה עובדים במרץ- אפליקציית מסרים מידיים אשר למעשה תאפשר למפתחים לבנות לתוכה ישומים שונים.

השירות החדש יפותח עם שכבות של חוכמה המבוססות על יכולות של אינטלגנציה מלאכותית (בשימוש ב-Chatbot) זאת בשילוב של יכולות מנוע החיפוש של גוגל. משתמשים יוכלו לעשות להשתמש בתכונות הללו תוך כדי שיחה שהם עורכים עם המעגלים שלהם ממש בליב וזאת לטובת יצירת צ’אט ישיר עם ה-chatbot על מנת שיוכל לענות להם על שאלות כמו- איפה הם יכולים למצוא את הדואר הקרוב, מסעדה וכולי וכולי- ממש כמו עוזר דיגיטלי.

maxresdefault

אין עדיין נתונים רבים על החדשנות אבל עושה רושם שהאפליקציה תהווה סוג של קומבינציה ביכולת של גוגל שכבר קיימת- Hangouts, וזאת למעשה תחרות לישומים שקמים סביבנו בזמן האחרון כמו העוזרת הדיגיטלית שפייסבוק הכריזה עליה-M אשר מהווה Virtual Personal Assistant המאפשרת לעשות עבורנו פעולות שונות. אבל בעוד ש-M של פייסבוק מושתתת על קומבינציה של בינה מלאכותית ואנשים אמיתיים, הפיתוח של גוגל שונה ויתבסס על ניתוח של החיפושים ברשת, כשהפונקציונאליות הכוללת שלו תהיה בנויה על רובטיקה ללא יד אדם.

Facebook-M-1080x675

Google רוצה לתפוס את הגל העולה של אנשים שמשתמשים באפליקציות מסרים מידיים על בסיס יומיומי, ויותר מכך ככל שאנשים משתמשים יותר ויותר באפליקציות- השירות של גוגל יאפשר לה לייצר תעודת ביטוח לכך שהם יהיו באקו סיסטם שלה וישארו קשורים ליכולות מנוע החיפוש שיהווה כפי שאמרתי את המוח של המידע מאחורי האפליקציה.

אפליקציות מסרים מיידיים מהוות כלי אטרקטיבי עבור גוגל מכמה סיבות :

הן מהוות כלי Over Index ויוצרות חזרתיות גדולה (Retention) ומעורבות גבוהה זו בהשוואה לכל שאר האפליקציות באקו סיסטם.

אפליקציות המסנג’ינג- גורמות ליוזרים לחזור בתכיפות גבוהה יותר מאפליקציות אחרות, הממוצע של החזרתיות לאפליקציות עומד על תשע פעמים ביום, בעוד שאפליקציות אחרות שמהוות כלים חזקים שאנשים אוהבים מחזיקות בממוצע הרבה יותר נמוך- כפעמיים ביום.

הן האפליקציות הפופולאריות ביותר בקרב-Millennials, הקהל המחובר ביותר לאפליקציות מסרים מידיים הינו בטווח גילאים 35 ומטה.

חשוב להבין גם ששוק אפליקציות המסרים המידיים מתבגר, רוב הפלטפורמות אימצו ופיתחו פיצ’רים הכוללים : VoIP, משחקים, סטיקרים ועוד יכולות שונות אשר מתאפשרות בתוך אפליקציות המסרים. האפליקציה החדשה של Google והשירות שיוצא ממנה מכוון לציביון שונה- שכן הרעיון הוא להרוויח מאוד מהיכולות המדהימות שיש למנוע החיפוש של החברה ולבנות על גבן כלי אפקטיבי שעוזר לאנשים באופן שמבוסס על הדטה והטכנולוגיה.

מילת סיכום– גוגל, כמו פלטפורמות אחרות, כפי הנראה תאפשר למפתחים צד שלישי לבנות את האפליקציות שלהם ולעשות פלאגאין לתוך אפליקצית המסרים, זאת ממש כפי שפייסבוק הכניסה יכולות של-App Store אשר מתאמבדות לתוך האפליקציה עצמה, השירותים הללו עשויים להוות אתגר לא קטן עבור חנויות האפליקציות המסורתיות בעתיד הלא רחוק. Apple מצליחה להוביל לשלושים אחוז רווח מכל מה שקורה בחנות האפליקציות שלה והיא צריכה להיות די מוטרדת ומאוימת מסוג חדש של תחרות המגיח לה מעבר לפינה באמצעות אפליקציות המסרים המידיים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.