אני רוצה להראות לכם מודל פשוט של עבודה בתהליכי חדשנות. זה אומר שאתם נכנסים למוד של פעולה מאורגן בעולם שרוצה לייצר משהו שלא ממש מאורגן (כן, יש פה קונפליקט וזה מעולה).
המודל אומר שאתם צריכים לנהל את הכל בלוחות זמנים ברורים, לא לתת פשוט זמן אלא לארגן את התהליך עם חלקי זמן ידועים למנהל הסשן מראש. התהליך אומר שיש: חשיבה, כתיבה, הסבר, דיבייט (לדבר על הרעיונות), והחלטה. כל אחד מהתהליכים הללו צריכים להיות מתוזמנים בזמן שמי שמנהל את הסשן יודע להכתיב! ובכל אחד מחלקי התהליך עוזר לעבור פאזה של חשיבה ויצירה.
הגישה שהצגתי- מתקשרת למוצר המשמעותי שלי אותו אני משווקת בחודשים האחרונים, מוצר חדשנות עבור עסקים! אחרי שנים ארוכות בהן אני נוסעת לפורמאטים שונים של לימודי חדשנות בעולם, ובמקביל מעבירה סדנאות ללקוחות שלי ולגופים שרוצים לעבור תהליכי חדשנות בחברה- החלטתי להשיק מוצר משמעותי לחברות בישראל !Bootcamp יעודי לחברות וארגונים שרוצים בטווח מאוד קצר ללמוד תהליכי חדשנות ולעשות זאת בעצמם ללא תלות באחרים. הפורמאט הוא גמיש ומותאם על פי מידה לכל ארגון וצורך.
בבסיס, ההצעה היא ללמידה מאתגרת ואינטנסיבית בה לומדים את תהליך החדשנות ה– Double Diamond- ככלי מסורתי ותהליך נהדר לעבוד איתו, אבל זאת בשילוב כלים חדשים כמו GPT, מידג’רני ועוד- שמרעננים את התהליך של העבודה ו”מזריקים” לו סוג חדש של יצירה ורעיונות. אני משקיעה הרבה מאוד במחשבה, כיצד הכלים הללו יכולים להכנס לתוך תוכניות העבודה ותהליכי חדשנות- ומתוך הרעיון הזה בניתי מתודלוגיה של תהליך עבודה ביחד עם הכלים. כמו שאתם יכולים לראות בשקף, אני קוראת להם ה”עובדים החדשים, או העוזרים החדשים” אשר יכולים לעזור לנו באתגרים. אבל! צריך לדעת איך להפעיל את המכונה הזו, צריך בפועל לבנות מכונה שעוזרת לכם בתוך התהליך!
בשקף שמונח כאן לפניכם, נמצא הרעיון של התהליך עליו אני עובדת והמחשבה מתי כל כלי נכנס לפעולה, וכיצד ניתן לקחת את הסיסטם הזה ולהפוך אותו לכזה שמייצר עבורכם כלי של מסוגלות, גם ככוח פרודוקטיבי אבל לא פחות חשוב ככוח יצירתי. את הסיסטם הזה אני בונה עבור לקוחות שעובדים איתי, בין אם בשוטף או בפרויקט נקודתי- אז, אם זה מעניין אתכם תרגישו חופשי לכתוב לי! קחו בחשבון שיחד עם תהליך הDouble Diamond נוצר כוח חדש של חשיבה שמשלב בין גישות של הישן עם החדש.
החלק הראשון – Discover + Define
החלק השני- Design/ Develop
החלק השלישי- Deliver
את התהליך בוחנים במבוסס אתגר אמיתי של החברה אותו רוצים לפצח.
בסוף התהליך הארגון יקח שלושה דברים מרכזיים:
נכס ראשון– פיצוח לאתגר שסומן.
נכס שני– הבנת הכלי והתהליך בקרב הצוותים והיכולת לעשות זאת בעצמם ללא הנחיה חיצונית.
נכס שלישי– יצירת אנרגיה ואווירה של חדשנות שממקדת את הצוותים בדרך להסתכל על הדברים כך שכל אתגר בחברה יצא מאותה נקודת הסתכלות באתגרי העתיד.
למי שרוצה לשמוע פרטים נוספים, לדבר על האפשרויות להתנעת מהלך כזה אצלכם בעסק- אתם מוזמנים לפנות אלי!