How Marketers Can Keep Brand Fans on Board | כתבה מעניינת מאוד שקראתי בeMarketer ומבוססת מחקר צדה את עיני ואת תשומת ליבי ועוררה בי את הרצון להעביר את המסר הלאה. למי שרוצה, להלן הכתבה המקורית: לינק | הכתבה עוסקת בנושא בעל חשיבות רבה לכל הארגונים, החברות והמותגים אשר יוצרים מסגרת עבודה ברשת ופותחים מהלכים במציאות הדיגיטל. בכתבה נבדקת השאלה מה למעשה מעניין את קהל הגולשים ומה הם מצפים לקבל מהארגונים השונים.
אותם משווקים במציאות הדיגיטל והמדיה חברתית אשר הצליחו לחבר בין אוהדים של המותגים למתחמי הFacebook והTwitter שלהם,למעשה רק התחילו לצעוד בדרך הממשית של המשימה. להשאיר את בסיס הגולשים והאוהדים כקהל שבוי, קהל מתעניין – וכמטרה עילאית להפוך אותם למשווקי ושגרירי המותג – זוהי למעשה המשימה העיקרית. עניין זה מצידו דורש חשיבה, השקעה, ובדיקה יומיומית של המהלך. אכן, רומן שלם !
על פי מחקר שערכה חברת המחקר : Cone בספטממבר 2010 – המוקד המשמעותי ביותר עבור אוהדים נשאר עדיין : אינסנטיב !
צרכני המדיה החדשה, הצרכנים הדיגיטלים – מצפים מהמותג לייצר הצעות ערך אשר ישפיעו על קבלת ההחלטות הצרכנית שלו. אוהדים ציינו זאת בצורה חד משמעית אך לכך מצטרפים נדבכים נוספים : הם מצפים ממותגים וחברות לעזור להם לפתור בעיות הקשורות בצריכת המוצר או השירות ולקבל פידבקים הולמים. הדבר אמור הן לגבי שירות לקוחות און ליין והן ביחס לאפשרות של הגולש להשפיע מצידו ואף לקבוע יחד עם החברה מה יִכָּלֵל בשירות לאחר שהקהל הוזמן לתת את דעתו על המוצרים ואיכותם. אפשר לראות את החלוקה לצרכי הלקוח על פי הסקר בטבלה הבאה.
המחקר עסק בצרכים של הלקוחות ובאיפיון הדברים אותם הם מחפשים. בד בבד הסקירה נתנה ביטוי אנאלוגי גם למשבצת המתייחסת לדברים שהגולשים אינם מעוניינים לקבל מהמותג. בטבלה הבאה המוצגת כאן יש פירוט לגבי הנושאים העיקריים אשר אותם לקוחות וגולשים אינם מעוניינים לקבל מהמותג, מהחברה או מהארגון. אחד הנתונים הבולטים והמשמעותיים עליו ענו יותר מ50% מהנסקרים – הוא העובדה שאוהדים אינם מעוניינים לקבל אינפורמציַת יתר מהמותגים, ובאותה מידה אינם מעוניינים לקבל תוכן שהוא בלתי רלוונטי עבורם.
מסקנות שלי מהמחקר ומהממצאים : מימד המדיה החדשה מביא איתו משב רוח רענן שמפגין רגישות מטעם החברות כלפי הצרכנים.
ובפועל – עסקים שרוצים להתנהל על פי כללי המשחק החדש צריכים לקחת בחשבון שהם עוברים ל”מוד” חדש של הקשבה. הלקוחות רוצים מחד לבוא במגע עם עסקים, מותגים, חברות אבל כל זאת בהתניית הקשר הנוצר על פי העיקרון של “מה יוצא לי מזה”. הערך המוסף שארגון יכול להעניק לאוהד יכול להתבטא במתן הצעה עסקית ייחודית למתחם, בהעברת ערך שתורם להשלמת ידע, במתן אפשרות לקהל לומר את דעתו.
כל זאת מנקודת המבט של הקפדה על המינון הנכון של הנתונים המוצגים ותוך שמירה על המטרות והיעדים המדויקים שנקבעו מראש בידי הארגון. הצעדים המעשיים מותנים אפוא בשרטוט הדרך על פי הפרמטרים המפורטים לעיל.
הנתונים מאד מעניינים ומביאים מבט המזמין העמקה סביב האופן בו אנו מנהלים עמודי חברה. מה גם שאני לא חושב שיש כאלו פערים בין החברות – הישראלית והאמריקאית ולכן המידע גם מביא תנועה יישומית.
תודה זהר…