תחום מעניין עליו כתבתי לא פעם בעבר הינו הקינקט– הרעיון ויישומיו המעשיים. פתרונות סטייל קינקט מאפשרים לעצמים להגיב, למסכים לתקשר, עם מנגנון המבוסס על הג’סטרים שלנו- על תנועות הגוף שלנו. כפי שאמרתי בעבר לגבי הטכנולוגיה והחידושים שהיא מספקת לעולם הסחר, החדשנות מתחילה להיות מעניינת רק כשהיא פוגשת את החיים האמיתיים שלנו ומשמשת ככלי שרת בידיים של המשתמשים ובידי המותגים המסחריים. הפעם, אני רוצה להראות לכם איך עולם הקינקט מוטמע במציאות העסקית שלנו בנקודות המכירה והופך להיות לכלי חזק של מעורבות עבור קמעונאים.
העוצמה בקינקט נובעת מכך שהיא מגרה את הגולשים להיות מעורבים- ומעודדת אינטראקציה באמצעות כלים מערבים, בדרך משחקית שמזמינה את הצרכן לנסות מוצרים באופן וירטואלי. העולם של Virtual Reality שמתייחס לתנועתיות דרך סנסוריזציה מתחיל להיות רלוונטי במגרש המשחקים המעשי והופך להיות לחלק מחוויית הצריכה. הדוגמא שאני רוצה להבליט לכם בפוסט זה מגיעה מפיתוח טרי של מיקרוסופט והוא, מכשיר שמושתת על משחקיות, שמופעלת דרך סנסוריזציה- קינקט לעסקים. מייקרוסופט שחררה לאחרונה מספר סרטי הדרכה שמראים לקמעונאים איך להשתמש בפונקציונאליות הזו של קינקט על מנת שיוכלו לנצל את נקודת המכירה ולהשתמש ביכולת של הקינקט- על ידי יצירת אינטראקציה ומעורבות עם תנועת הלקוחות שלהם בנקודת המכירה. בסרטוני הוידיאו מיקרוסופט משתמשת בקינקט כדי להמחיש לקמעונאים את היכולות החדשוצ- בפוקוס על שימוש בטכנולוגיה למטרת חיזוק הקשר עם הלקוחות: תוכלו לראות דמונסטרציה של מדידת בגדים וירטואלית, תוך שימוש וירטואלי במוצרים במתחם החנות עצמה.
השימוש בקינקט באופן זה מביא איתו אלמנטים של פאן עבור קהל הלקוחות- אבל המטרה המרכזית שלו הינה לייצר עבור הקמעונאים כלי עזר אשר מגביר את המוטיבציה לצריכה ואף גורם ללקוחות לרכוש בפועל. צירפתי לכם שני סרטונים שמדגימים את הפיתוח, ומקווה שזה יפנה את תשומת ליבכם לאופציות החדשות הקיימות בתחום ההפעלה של רצפה קמעונאית דיגיטלית. מתברר מכאן שהפעלת אקו סיסטם חיישני של מעורבות עם לקוחות בכוחו להשפיע על הבחירה הצרכנית שלהם, שתשתקף כמובן בהיקף שורת המכירה !