שלפתי ממחקר מקיף של אוגלבי את שני השקפים החשובים הללו- אשר מתמקדים ברצונות ובצרכים של האנשים בהסתכלות על 2023 וקדימה, ואיך תקופה כה מורכבת של מיתון, אינפלציה וריביות משתנות- משפיעה על הדופק הצרכני. אמנם המחקר מתמקד בצרכן האמריקאי אבל את שורשי השינוי והלך הרוח אנחנו יכולים (ומרגישים) גם כאן. חשוב להיות עירני לדברים שצרכנים מעידים שחשובים עבורם על מנת שנהיה רלוונטים גם בתקופה עם לא מעט מורכבויות כמו היום.
שימו לב לשקף הנוכחי, בו מדובר על 69 אחוז מהצרכנים שאומרים כי הם מודאגים מהמיתון שעשוי להגיע. בנוסף, 87 אחוז אומרים כי הם מצפים ממותגים להיות רלוונטים, שקופים ונגישים עם הצעות טובות- Good Deal זה שם המשחק.
זה מביא אותנו להתמקד בכמה מחשבות מהותיות שיוצאות מהמחקר ומהנתונים-
המסרים שלכם צריכים לדבר על הערך של הנאמנות למותג, איך נאמנות עוזרת לצרכן/ ללקוח שלכם לקבל דברים שאחרים לא מקבלים. כל עולם תוכניות הנאמנות, בין אם במתן הטבות, נקודות ופרסים ובין אם בתוכן איכותי- יקבל משמעות גדולה יותר.
חשוב להסתכל על העולם של המעורבות מול הלקוח, ויצירת הנאמנות דרך מיקס של דרייברים לנאמנות- לא להשען רק על המוטיב הפיננסי, לחשוב כיצד אפשר לשלב: “הכרת תודה”, להפתיע ולענג, לייצר נוחות מאוד גדולה ולבנות מערכת יחסים דו כיוונית.
צריך לחשוב כיצד בונים סיסטם של reward ומעורבות– בין טרנזקציה לטרנזקציה- להבין שהלקוחות שלכם אולי רוכשים כרגע בתדירות נמוכה יותר ולכן יש חשיבות על לחשוב כיצד מנהלים את הקשר שהמותג ישאר בtop of mind.
צריך לחשוב האם שיטת מנוי, או חבר במועדון רלוונטית בתקופה זו עבור העסק- ואם יש לכם תוכנית נאמנות נדרש לשקול להציע הצעות אקסלוסיביות, גישה שהיא רק לחברים, וחוויות שהן נגישות אך ורק לחברים במעגל מצומצם- כך הלקוח ירגיש מפורגן וייחודי. הכי חשוב לספק את הביטחון שניתן לבטל כל רכישה בכל זמן- על מנת שאנשים ירגישו שאם במקרה עשו טעות יש להם דרך חזרה.