Le Web 2011 | TaskRabbit

Le Web 2011 | מדהים לפגוש את נקודת המבט של המפתחים ושל היזמים בתחום המובייל ואת התייחסותם לאפליקציות. ישנה תמימות דעים לגבי אופן השימוש. החתירה לפשטות, ל UXI כיפי, לחוויה. אלה הם האלמנטים המסומנים שימשכו גולשים רבים להוריד את האפליקציה, להשתמש בה ואף להמליץ עליה לאחרים. לְדִידָם זוהי גישה שעסקים צריכים לאמץ בחום.  בדגש על כך מומלץ לפעול פחות מהפרספקטיבה המצומצמת של הצורך העסקי ולעומת זאת לראות את הפיתוח מהצד של המשתמש.

TaskRabbit |  זו אפליקציה שיתופית אשר מאפשרת לגולשים לפרסם מודעה לקהילת משתמשים. כל אחד יכול להיכנס אל האפליקציה, לפרסם מודעה על צורך מסוים – ולאתגר את חברי הקהילה. המוֹדעוֹת יכולות להכריז על כל סוגי הצרכים העולים בדעתכם. צריכים מישהו שירכיב לכם את הרהיטים שרכשתם מאיקאה ? צריך שמישהו יערוך עבורכם את הקניות ? שמוכן לכתוב עבורכם עבודה עיונית ? בקצרה – כל מטלה ועניין שנחוצים לכם. העיקרון הוא שבקהילת השיתוף הזו אנחנו יכולים להציף צרכים, לתייג אותם בתג מחיר אותו אנחנו מוכנים לשלם ולמצוא אנשים שיהיו מוכנים לבצע זאת. אתם יכולים להוריד את האפליקציה החינמית באפ סטור של אפל ולהתרשם מהיישום ברמת הUXI וברמת הפלואו. למרבה הצער, האפליקציה לא עובדת בישראל – כרגע היישום מוכר ופעיל רק בארה”ב וגם שם רק במקומות מסוימים. למרות שאנחנו לא יכולים להיות פעילים באפליקציה – אני ממליצה לכם בכל זאת להוריד אותה ולהתנסות בחווית הגלישה – אני חושבת שזו דוגמא טובה מאוד לעיצוב אפליקציות בתפיסת עולם קהילתי דרך היישום המוביילי ! מפגש של – קהלים וצרכים מובהקים על ידי יישום שמחבר ביניהם על בסיס הצירוף ההגיוני של – זמן, מיקום ורלוונטיות.

תכנון אפליקציות בצורה הטובה ביותר | אני רוצה לפרוט לכם כאן את היסודות המנחים של מפַתחי אפליקציות מוצלחות ברחבי העולם. מה הם הערכים המובילים שבזכותם הרעיון שלנו “יתפוס”, יהפוך למרכז מגנטי, יגרום לאחרים להיות פעילים ולחזור שוב ושוב – מה הם הדברים שיגרמו לפיתוח שלנו להפוך לוויראלי וקליט. את העקרונות אני מחלצת מהמפגש של הווב, עם הדמו של האפליקציה הנוכחית ועם עוד עשרות מידגמי דמו שהוצגו בכנס הייחודי הזה. כמו כן, מתוך התנסות אישית שלי בסביבת עבודה של אפליקציות – כמדגם להתנסות צרכנית, ואחרון חביב אתייחס לקריאת חומרים וקייס סטאדי ברשת. להלן האלמנטים המשמעותיים שעושים את כל ההבדל !

עיצוב | הקוד המנחה המשמעותי ביותר בפיתוח האפליקציה הזו הוא נושא העיצוב – שמשפיע על חווית המשתמש. עצם הרעיון מושתת על הכַּוָנָה שהחוויה שלי כצרכן תהיה מספיק חזקה על מנת שארצה להיכנס שוב ושוב לאפליקציה ולהשתמש בה, וכמו כן לדבר עליה עם אחרים. עקרון זה מבשר בעיני שיחה חדשה על ההיערכות התכנונית שלנו בשעת היציאה לדרך ועל עֶרְכָּה הרב של חשיבה היקפית שתכלול נושאי חוויתיות, ניסיון, שימושיות ומהות הפאן.

פשטות | כל שלב באפליקציה הזו משדר פשטות. הרעיון הוא – ותוכלו להיחשף לאמירות של היזמית בסרטון שצירפתי לכם, כל מי שמשתמש באפליקציה הזו זוכה למעשה בחוויה שֶׁכּוּלָה בסימן הפשטות : הכול קל, מתחשב בצרכיו של הגולש, מביא בחשבון שפעולה חריגה או מקשה עלולה להרחיק אותו. אכן, התכנון של האפליקציה נובע מההנחה שאין דרישה מהלקוח עצמו – אנחנו מנסים “לעשות לו חיים קלים” וכמה שיותר פשוטים. שימו לב לכך שהאמירה נשמרת ממש מההתחלה ועד הסוף. גם  בשלב הזנת פרטי כרטיס האשראי – למעשה, סוף חווית הגלישה – הם חשבו על כך שהלקוח לא יאהב להזין את הפרטים כי זה “מטרחן” ומוסיף עודף סרבול – וגם כאן הם סיפקו אפשרות שנותנת לנו לסרוק את כרטיס האשראי על מנת לחסוך מאיתנו טרחנות מיותרת.

רלוונטיות | צריך ללמוד מהדגש המושם על חשיבותה של הרלוונטיות. הרלוונטיות של האפליקציה נגזרת מכך שאני ניזון מתכנים של אחרים, הצעות של אחרים אבל בד בבד אוכל תמיד להכניס את הצרכים שלי ובכך לקחת חלק פעיל ויוזם בתוך האקו סיסטם הכללי. הרעיון של שיתופיות בזמן אמת וחיבוריות בין הלקוח להארד קור של העשייה מאפשר הלכה למעשה יצירת סטיקינגס לקראת גיבוש סביבת עבודה שלבטח תצליח כיוון שהיא מושתתת על ריתמוס קבוע של תנועה חזרתית.

לסיכום | צירפתי לכם את הסרטון שהודגם בכנס לה ווב 2011 – אני חושבת ששווה להקדיש מעט מזמנכם כדי ליצפות בחמש עשרה הדקות הבאות שממחישות לכם את קווי היסוד : חזון, דרך, דגשים לעבודה והסבר על מה שמניע את הקהל לצרוך את הרעיונות שלכם ואת הפיתוחים שהצעתם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

  • שלום לזוהר,

    חקרנו לעומק את האפליקציית גיאו-לוקיישן הזו והיא אכן מאוד מעניינת, חדשנית ורלוונטית.
    בקרוב בישראל..

Leave a Reply

Your email address will not be published.