הבטחתי להמשיך לשתף בתובנות מכנסים מעולים אליהם אני נחשפת בשנה הנוכחית, ולספק לכם הצצה לאינסייטים חשובים! הפעם, אני ממשיכה באירוע דיגיטלי מעולה של גוגל, שמדבר על המשמעות של הליד והדרך שבה אנחנו צריכים לנהל תהליך חכם לאופטימיזציה במדיה ובמהלכים השיווקים שלכם. כמו תמיד, הדברים האמורים מהווים מיקס בין מה שראיתי בכנס וציטוטים, ועל הדברים האמורים- תוספות משלי. אתחיל מאמירה משמעותית של גוגל שאומרים שצריך להסתכל טוב על האינטגרציה לדטה, כיצד להשביח את ערך הליד על ידי אימוץ של תפיסה הוליסטית ומדידה כאסטרטגיה. איך מסתכלים על הדטה ביעילות ככלי לאופטימיזציה של המהלכים השיווקים שלכם.
צריך להבין שגם מכונות מאוד מתוחכמות – אלגוריתמים מתוחכמים וטכנולוגיות מתקדמות כמו בינה מלאכותית ו”מאשין לרנינג” צריכים להשען על דטה טובה. המכונה שאתם בונים צריכה להיות מבוססת על דטה בבעלות שבבסיסה היא טובה ומדויקת לצרכים השיווקים שלכם, ולא פחות חשוב נשענת על קהל שרוצה להיות בקשר אתכם… אני קוראת לזה-Yes Party Data.
בשביל לפעול נכון בשימוש בפלטפורמות פרסומיות כמו גוגל, נדרש לתכנן מראש מה המטרות שלנו הBusiness Objective שמבוסס על דטה איכותית+ מטרות ומיקודים ברורים, ולחלק אותם בצורה כזו שימקסמו את פטנציאל המהלך. זאת אומרת שאתם חייבים להגיש את חומרי הגלם הנכונים אל תהליך “בישול” הלידים שלכם בצורה נכונה. אם אתם רוצים להשתכלל בדרך שאתם מסתכלים על יחידת הליד, תחשבו על כל מה שקורה עם לקוח לאורך החיים שלכם איתו, וכיצד אתם מפתחים איתו מערכות יחסים ותכניסו את זה לתוך המטרות והמיקודים שלכם.
במקום להסתכל על הכמות במדידה שלכם, נדרש להתבונן על האיכות ולמדוד את עומק המסע שאתם מצליחים לייצר עם הלקוח כמו גם את ההסתברות להצלחה. אם אתם עובדים על כמות, אתם מסתכנים בכך שתהיו עיוורים למה למעשה מוביל את הקמפיינים המצליחים שלכם, מה עובד ומה לא. תחשבו על כך כמו בתהליך של בדיקה וניטור אפידמיולוגי, אנחנו צריכים לנטר את מקור הבעיה, או ההזדמנות- בשביל ליצור “ריצוף” נכון של התהליך. כמו שניתן לראות בשרטוט המוצלח של גוגל:
חשוב מאוד גם להסתכל על איכות הליד, לידים שונים שווים בערך שונה בהשקעה שלכם. תוכלו לצפות בוידיאו הבא עם ההסבר שלי על הנושא, שלוש וחצי דקות…
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.