תכנון, זה החיים בעולם הדיגיטלי! ולדעת לעשות את זה נכון, יכול ליצור עבורכם הזדמנויות מדהימות. אני רוצה לקחת אתכם יד ביד בהרצאה של גוגל שמדברת על הנושא, ולהזריק לכאן את התובנות החשובות בתוספת אינסייטים משלי. לצערי, אין לי אפשרות לשתף את ההרצאה במלואה, קחו מהדברים האמורים בפוסט הנוכחי ותעבדו איתם.
אז כמו שאמרתי, חשוב לתכנן ולעשות פלנינג לפעולות שלכם, נדרש לחשוב על הפיקים ולהשפיע באמצעות התכנון הנכון על ההצלחה במהלכים. אם תדעו “לבשל” בצורה חכמה עם החומרים הנכונים את הפלנינג, תוכלו לקצור הצלחה.
הדבר הראשון הוא לחשוב על הזמנים השונים, הפיקים האפשריים ולהשקיע בהם. חשוב להבין באיזו תעשייה אתם וכיצד בנויים הפיקים של השנה אצלכם. יש כמובן הבדלים בין תעשיות כמו: פיננסים, תיירות, חינוך ועבודה, ועוד…אבל! יש פיקים שקשורים כמובן לכולם כמו: חגים, עונות ועוד. משמעותי להסתכל בצורה תכנונית על הפיקים הפרסונאלים לתעשייה שלכם ולבנות לפיה את הפלנינג של הנראות שלכם בקמפיינים שונים.
תחשבו על אירועי תרבות מסוגים שונים, שמהווים פיקים משמעותיים ויכולים להיות מקושרים למותג שלכם- אני קוראת לזה: מותג מחובר קהילה, מחובר לתרבות. המפתח לכך ולעשייה נכונה הוא עבודה מתוכננת ויצירת ה”סט-אפ” של התהליך בצורה כזו שנוכל לשאוב ממנו את המירב, המיטב.
אתם צריכים לתכנן את הטיימלין, וכמה שתחשבו על זה מראש כך תוכלו להנות מהפיק בצורה הטובה ביותר. התכנון עוזר לכם לראות האם כל הדברים (החומרים) שאתם צריכים מוכנים בזמן.
בשלב הראשון אתם מניחים את היסודות, את הדטה שבבעלותכם ומכינים אותה לאקטיבציה.
בשלב השני אתם בוחנים ערוצים בהם תוכלו להרחיב את החשיפה (בנועזות) במקומות רחבים לקהלים שאינם במשפך הטבעי שלכם, הרחבת הפאנל תעזור להבין את הפוטנציאל הנסתר- זה שאתם לא נגישים אליו באופן טבעי.
בשלבים יותר מתקדמים, אתם צריכים להתחיל לעשות אִיטֵרַצְיָה, בחינה ודיוק של המסרים- כך תוכלו לקעקע את האסטרטגיה הטובה ביותר.
בתוך הפיק עצמו, אתם צריכים למנף את כלל המהלכים, ולעשות אופטימיזציה מלאה למהלך שלהם מבוסס על העבודה המקדמית והפלנינג (החי) שיצרתם.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.