כתבתי בעברפוסט גדול מעין מדריך להתמצאות ברשת החברתית העסקית והאיכותית ביותר בעולם Linkedin עכשיו אני ממשיכה בפוסט שני בסדרה ספציפי לעסקים עם כלים שונים המאפשרים להבין מה ניתן לעשות במתחם זה. לאחרונה השקעתי המון מחשבה על הדרך להנגיש אותו לאנשים נוספים והחלטתי שראוי לשבת ולכתוב רשומה חדשה ומחודדת סביב הסקופ העסקי. קחו בחשבון שכיום יש כ230 אלף ישראלים פעילים במתחם זה ומדובר על תופעה של מיליונים בעולם כולו.
מה שמאפיין ומיוחד פה זו העובדה שרוב האנשים ששותפים בה ממוצבים גבוה, מנכ”לי חברות, סמנכ”לים, מקבלי החלטות ומובילי דעת קהל. זו לא סצנה פשוטה וצריך לדעת איך להתנהל בה כמו כן יש לי הרגשה שהיא קצת סותרת את כללי וקודי ההתנהגות הישראלים. מה שניתן לאמור בבטחה שמי שנוהג להשתמש במתחם זה הופך אט אט “לסוג של אנגלי” מבחינת הרגלי הנימוס וההתנהלות.
התחלתי לחשוב לעומק על סיבות אשר מקיפות את השאלה מדוע מתחם כזה לא ממש תופס בארץ כמו מתחמי בלוגוספרייה אחרים ופתאום זה נחת לי לתודעה הוא לא מוחצן ! הפעילות כאן היא פעילות עדינה אשר מאופיינת בבניית מערכות יחסים, הרוב נעשה מאחורי הקלעים ואין פה שימוש מופגן של העברת מסרים ושל פרסום עצמי הכול “אירופאי כזה” אם תרצו. לכן אני חושבת שאם תדעו איך ניתן “לייצר רעש” במקום יחסית שקט, סוג של שונה אשר יאפשר לכם באמת לייצר יותר ממה שיש לכם כרגע. הבעיה המרכזית בכך שהדברים אינם מוחצנים נתמכת בעובדה שאין לנו דרך לדעת איך להתנהל ואין לנו דרך להתחקות אחר פעילות של אחרים ולכן חשוב שתעשה פעילות הסברתית וניתוב של יכולות ותכונות המקום ברמה שתוכלו לדעת מה ניתן לעשות ואיך ניתן להתנהל כאן. אני ממליצה בחום לקרוא גם את הפוסט הראשון אשר מתמקד בצדדים היותר טכניים ומעביר מספר כלים משמעותיים בהם ניתן להשתמש.
לצורך ההדגמה ועל מנת שההמלצות אכן תהינה תועלתיות אחלק אותן לקטגוריות ובתוך כל נדבך אכניס טיפים שימושים שיעזרו לכם להתמצא ולנצל זאת לטובתכם העסקית :
מודל השאלות אני מאמינה שמי שבנה את המתחם חשב בחוכמה על קהל היעד, עצם העובדה שהתוכן המרכזי המתרכז כאן מתנקז סביב השאלות והתשובות מניע את הדיאלוג לסוג של דיון עשיר בין אנשים ובכך מאפשר להם להפגש עם הדעות ועם הראציונאל אחד של השני. כמו כן, זהו סוג איכותי של Networking אשר לא מתמקד רק בדרך שלנו לספר על עצמנו אלא לחשוב באיכות איך לנצל את חוכמת ההמונים. אם ניקח לדוגמא שאלה אשר העליתי השבוע שהובילה לעשרות תגובות עד כה בטווח של שני ימי פעילות (עדיין לא סגרתי את השאלה) ונתנה פרספקטיבה רחבה ומעניינת מכל מיני כיוונים על השאלה למה Facebook וLinkedin טובים לעסקים לינק. זו דוגמא הלכה למעשה לשימוש בכוח של הידע ובניצול לטובה של חוכמת ההמונים ובנוסף זו הזדמנות לבוא במגע עם אותם האנשים איתם נרצה לקשור קשרים.
אנשים כפי שציינתי קודם מה שמייחד את המתחם הוא סוג הקהל המשתתף במשחק חברתי זה, מדובר בקהל יחסית בכיר מרבדים שונים של חברות גדולות קטנות ובינוניות. עצם העובדה שאנחנו יכולים לבוא במגע עם האנשים ללא מתווכחים הופכת את המקום למאוד עוצמתי. עוד נקודה שכדאי להדגיש היא שהאנשים אשר פעילים בLinkedin פעילים יחסית ברמה ובתדירות גבוהה ולרוב יבחרו במתחם זה כאחד ממתחמי הפעילות המובילים. צריך לקחת בחשבון שהמתחם ממותג מאוד גבוה וזו עובדה שכפי הנראה מבריחה קהל פוטנציאלי מלפעול וחבל, כל עוד הקודים החברתיים נשמרים כל בעל עסק יכול להרוויח מהפעילות במתחם זה.
בארץ היא ממותגת כסצנה לתחום ההיטק ולמשאבי אנוש ולמען האמת גם בעולם נדבקה לה התדמית הזו, אבל אם פועלים חכם ומסתכלים “אל מעבר לכתף הפוטנציאל” מגלים שזה פספוס להסתכל על זה כך. אנחנו יוצרים במדיה חברתית מה שאנחנו יוזמים הלכה למעשה וזה תלוי רק בנו, כל עוד נדע לנהל מהלך של יחסים ונדע לשנע אותו נכון על פי הקודים המוסכמים השמיים הם הגבול ובדגש על רמת הNetworking והיחסים שנוכל להרוויח מפעילות במתחם זה. חשוב להדגיש כטיפ מרכזי כי אחד הקודים המשמעותיים כאן זה הוא כול נושא יחסי גומלין חלק גדול מהעשייה “מחנך” אותנו לעבוד על פי קוד זה אם נרצה להשיג תוצאות איכותיות.
קישורים אחת העוצמות הגדולות היא האפשרות שלנו להשתמש בקשרים קיימים ליצירת קשרים חדשים, תיאוריית שש הדרגות של סטנלי מילגרם “עובדת כאן שעות נוספות” ומוסיפה חן וערך מוסף הרבה יותר איכותי מכל הרשתות החברתיות האחרות. מכיוון שהקודים הם מאוד ברורים אין זילות למהלכים, לא נהיים סתם חברים של מישהו, הכול קורה בגלל סיבה ובאמצעות היחסים המוכחים שלנו עם האחר. ברור שתמיד ניתן לעשות טריקים ולעקוף את גבולות הגזרה אבל חשוב להגיד שההתנהגות הגנרית היא כזו… וככזו היא זו שמשפיעה על מיצובה, מיתוגה והתנהגותה הלכה למעשה של הזירה. כמו כן חשוב לציין שרוב המשחק מתקיים כאן מאחורי הקלעים מדובר במהלכים מאוד עדינים של עשייה ומרקם של רשת יחסים שיכולה לעזור לנו להגיע רחוק המשולש של קשרים, קהל בכיר, נגישות מייצר את החוזק המשמעותי ביותר של המתחם.
סינרגיה ורשת Linkedin לא מנותקת מהעולם אפשר ורצוי להתחבר אליה במקביל, כיום מתאפשר לנו להכניס עולמות תוכן ממקומות אחרים אל תוך הכרטיס שלנו ולייצר חיבורים לתכנים המאפיינים אותנו. בנוסף חברה הפעילה בLinkedin יכולה להראות את כוחה על ידי פתיחת כרטיס חברה הממתג אותה ומכיל בתוכו את כל עובדיה הפעילים. חשוב לציין כי יש חברות גדולות בעולם שאף פיתחו מערכות יחסים עם מערכות עיתונים ועובדות באינטגרציה מיתוגית המתאפשרת להערכתי אך ורק בשל השם שהיא ניכסה לעצמה. זו זירת אינטגראציה עם שאר עולם המדיה החברתית ויש במתחם אפשרויות להעמיק את התכנים שלכם דרך חיבורים לעשייה שלכם בלוקיישנים אחרים, אתם יכולים להכניס מודל של מצגות מSlideShare המתעדכן באופן אוטומאטי בכרטיס שלכם לכשתעלו מצגות וכמו כן להתסנכרן לבלוג שלכם בWordPress או במקום אחר.
מיצוב ומיתוג אין ספק שברמה המיתוגית זו יכולה להיות מקפצה עבור חברה כמו כן חשוב לקחת בחשבון שאנחנו נמצאים היום במציאות גלובאלית ומתחם כזה יכול להוות את הצינור שלנו לעולם הרחב. ארגון יכול להפגין כאן את היכולות שלו, את החיבורים,העובדים, ספקים ולקוחות ובכך להראות את עוצמתו ואת הקשרים עליו הוא נשען. קשרים בעולם העסקי חשובים מאין כמוהם ומייצרים בדרך זו או אחרת את מיתוגה של החברה וזו דרך איכותית להפגין את הכוח דרך עוגן זה.
הכוח של הטכנולוגיה זהו מתחם שמאפשר לכם לקשר ולעשות קישורים עבורכם לקהל איתו אתם יכולים לבוא במגע, הוא קושר על פי הנתונים שבכרטיס שלכם ומציע לכם חברויות עם אנשים מהעבר או ממקומות מסוימים אותם אולי אתם מכירים. כמו כן הוא מאפשר לכם לגלות דרך כרטיסים של אחרים מה המרחק בנכם ובין קנדידטים אותם תרצו להכיר ובדרכו המתוחכמת הטכנולוגית הוא מאפשר לכם לבקש ממי שנמצא אצלכם בכרטיס לייצר את הקשר (כל הפעמים בהם אני ניסתי את השיטה הזו הצליחו ללא בעיה). דבר נוסף אותו ניתן לעשות להזמין את כל המכרים שלכם ישירות מהאאוט לוק אל הכרטיס שלכם ובכך לגלות מי מהמכרים שלכם כבר פעיל בזירה.בLinkedin קיים מודל למתקדמים אשר מאפשר לכם להרחיב את הפעילות בהשקעה כספית ולקבל מהמתחם Data מאוד תועלתי על חברות ואנשים איתם אתם רוצים לבוא במגע.
חדשות וחידושים זהו מתחם שמתחדש על בסיס קבוע, לאחרונה למשל השתלב ממשק המקשר בין הפעילות שלכם בTwitter לכרטיס האישי שלכם. ישנן שתי דרכים להתמשק למתחם דרך אחת הצגת הStreaming המלא שלכם בצד הכרטיס או בעדכון הסטאטוס שלכם בLinkedin באופן ישיר כשאתם מעדכנים בTwitter ולהפך. אלו שתי גישות שונות לשימוש באפשרות של החצנת והכנסת התכנים המאפיינים שלכם אני אישית שמרתי על הטון והווליום של המתחם ובחרתי בדרך השקטה יותר המאפשרת לקהל שרוצה לבוא איתי במגע להסתכל באופן יזום על הStreaming שלי בכרטיס.
צירפתי לכם כהרגלי סרט קצר ומצחיק שאחד מחברי בFacebook העלה בסטאטוס שלי, מקווה מאוד שהוא לא יעשה את ההפך ממטרת הפוסט מכיוון שיש פה ירידה עוקצנית על המתחם אשר מחדדת את כל אותן הבעיות עליהן דיברתי…
כהמלצה : נקו את הבעיות, קחו את התובנות, תתחילו לפעול ויפה שעה אחת קודם זהו מתחם נפלא ששווה להשקיע בו ולאורך זמן אם תעבדו בו נכון אין ספק כי הוא יחזיר את ההשקעה.
מקווה מאוד שהפוסט עזר לכם ללכת עוד צעד … אני כאן לשאלות נוספות וכמובן אשמח מאוד לקבל תובנות חסרות או דברים שהחמצתי…
https://zoharurian.com//01/linkedin-4-businesses/
פוסט חדש בבלוג שלי , פוסט שני בסדרה לינקדאין לעסקים . מקווה שתהנו 🙂
RT @zoharu: https://zoharurian.com//01/linkedin-4-businesses/
פוסט חדש בבלוג שלי , פוסט שני בסדרה לינקדאין לעסקים . מקווה שתהנו 🙂
Linkedin 4 Businesses – http://b2l.me/c2hsz (via @zoharu)
https://zoharurian.com//01/linkedin-4-businesses/ פוסט חדש בבלוג שלי , מדריך לעסקים לעבודה בלינקדאין חלק 2 מקווה שתהנו 🙂
https://zoharurian.com//01/linkedin-4-businesses/ פוסט חדש בבלוג שלי , מדריך לעסקים לעבודה בלינקדאין חלק 2 מקווה שתהנו 🙂
RT @zoharu: https://zoharurian.com//01/linkedin-4-businesses/ פוסט חדש בבלוג שלי , מדריך לעסקים לעבודה בלינקדאין חלק 2 מקווה שתהנו 🙂
משאירה לכם בנוסף סרט נהדר של יעקוב ומורית רוזן על הגדרות הפרטיות בלינדקאין – מומלץ .
פוסט מאוד מענין.
גם אני שם. אבל לי הוא ותן הרגשה של לוח מודעות.
שמתי את המודעה. הלכתי. הוא לא נותן הרגשה אינטרקטיבית.
זה לא מונע ממני לבקר שם מידי פעם- אבל זה לא אתר שאני מבקרת על בסיס יומי.
http://il.linkedin.com/in/vtdpro
כן… הסרטון בהחלט מעלה שאלה…
אבל אני חושב שהפוסט שלך מעלה אותה אפילו יותר חזק – איך מתגבשת קהילה סביב אתר ואיך האתר מעצב את הקהילה.
למשל:
דה-מרקר – אתר היכרויות.
פייסבוק – צחוקים עם החברה.
לינקדאין – קורות חיים משעממים.
(-:
השאלה הזו הרבה יותר רלוונטית לאתרים קטנים שמפעילים מערכות פורומים וכלי קהילה אחרים. ישנם אתרים של… גרפיקאים שעובדים בפוטושופ למשל. יש שם קהילה תומכת והדוקה ומקצועית. קהילה שיש לה שפה משלה, קודים משלה.
איך קהילה כזו מתפתחת סביב פלטפורמה מסויימת ולמה דווקא שם ולא במקום אחר? איך משפיעים היכולות של הפלטפורמה על מי שמצטרף לקהילה ועל השפה בה הוא משתמש?
אני חושב שמי שלא התנסה בהרמת קהילה אקטיבית לא מבין כמה השליטה בכלים ובתוכן הם גורמים מכריעים בהתפתחות של הקהילה בכיוון הרצוי.
זהר,
תודה על פוסט נוסף מושקע ומעניין.
כרגיל,יש מה ללמוד ממך ולהצטער
שאני לא כ”כ פעיל בלינקדאין…
שיהיה אחלה יום.
אורן אמיר ורותם . תודה רבה על הריטוויטים ….
יעלי אני מציעה לך לבחון את ההצעות שלי. לדעתי יש לך הרבה להרוויח מפעילות במתחם זה …
אני חושב שמי שלא התנסה בהרמת קהילה אקטיבית לא מבין כמה השליטה בכלים ובתוכן הם גורמים מכריעים בהתפתחות של הקהילה בכיוון הרצוי.
יובל זה משפט חזק !
אני מאוד מסכימה איתך … הועלת לי מאוד להרצאה שאני מכינה כי פיצחת לי רעיון שחשבתי עליו . תודה רבה …
הי פיני . שמחה שאתה נהנה , אני חושבת שכדאי לך להתנסות . יש לך כבר פעילות ענפה במרקר ובפייסבוק ועכשיו הגיע הזמן להתפתח
אני כותבת פוסט גדול בנושא של אינטגרציה בין מתחמי מדיה חברתית והחשיבות בעבודה סינרגטית בין כמה מתחמים מקווה שיעזור לך לעשות את הדחיפה לכיוון מתחם זה .
RT @zoharu
http://bit.ly/5DhTbC Linkedin 4 Businesses – New Blog Post (In hebrew)
RT @zoharu
http://bit.ly/5DhTbC Linkedin 4 Businesses – New Blog Post (In hebrew) (via @biraneyal)
Linkedin 4 Businesses | Active & Marketing http://bit.ly/6B0LMy
היי זהר,
תענוג לקרוא את הפוסטים – כרגיל 🙂
כאשר בוחנים את המדרג של השימוש בכלי מדיה חברתית שונים (רשתות, בלוגים, אתר אינטראקטיבי…)ביחס שבין רמת השקעה הנדרשת לתועלת עסקית – אני יכול להעיד שלינקדאין הינה אחד הכלים בעל ה- ROI הגדול ביותר (או כמו שהאמריקאים אוהבים לקרוא לזה – Low hanging fruit).
השבוע סיימתי הכשרה לצוות הגיוס של אחת מחברות ה- IT הגדולות בארץ וכבר במפגש השלישי חלקם כבר העבירו ללקוחות שלהם מועמדים מצויינים שלא מחפשים עבודה ולא ניתן היה להגיע אליהם בדרך אחרת.
דרך אגב – בתחילת הקורס כל הקבוצה אמרה שהם לא מבינים ולא מתחברים ללינקדאין וחושבים שיש לה ממשק גרוע.
בסוף ההדרכה – הם הפכו לחסידים של הכלי. לעיתים רק צריך ללמוד ולהבין את הרשת בכדי להבין את הגדולה שלה בפן העסקי.
וכמובן שגיוס וחיפוש עבודה הינו רק אספקט אחד – יש כאן כלים מצויינים למידע עסקי תחרותי, קידום ומיתוג הארגון ושמירה על קשר עם עובדים ועובדים לשעבר.
אני חושב שאחת הסיבות לחוסר האיהדה בארץ היא התפיסה שמציגה יעלי (בלי להעליב…) של לפתוח כרטיס עם 16 חברים, לפרסם קישורים ולחכות שיקרה משהו (שיטת ה- Spray and Pray).
תהליך כזה לא יעבוד לא בלינקדאין, לא בטוויטר ולא בפייסבוק וזה פער בהבנה של שימוש נכון במדיה חברתית.
כרגיל – כשאני כותב על לינקדאין – התגובות ארוכות מידי 🙂
מצפה לפוסט הבא 🙂
יעקב רוזן
מומחה לפיתוח מקורות גיוס עובדים ברשת
http://www.hrd.co.il
Linkedin 4 Businesses – http://b2l.me/c2hsz (via @zoharu)
עוד פוסט מצוין מבית מדרשה של הזהר
גם לי קצת קשה עם הלינקד-אין – זז מאוד לאט
אולי תוכלי לייעץ לי – האם יש דרך להכניס את לקוחותי ללינקד-אין
כלומר לציין מי הם לקוחות החברה?
שבת שלום
קראתי בעיון
עולה לי שאלה לגבי השימוש בשפה עברית או אנגלית בלינקאין.
בעיקר למטרות של אנשי גיוס. אם קהל היעד שלהן הוא ישראלי, אז מדוע שהאנשים לא יכתבו בעברית לפחות חלק מקורות החיים שלהם באתר. למשל את הפתיח עליהם, לפני הקו”ח עצמם שמפרטים מקום עבודה +תפקיד.
מה דעתך?
אני מוצאת את לינקאין טוב מאוד לשימוש בקבוצות/קהילות מקצועיות.
דבר נוסף- יש לקחת בחשבון את כמות השעות שמשקיעים כל שבוע באתר. כי מקבלים למייל את הדיווח השבועי של פעילות כל קהילה בה חברים, ואם אדם חבר ב 20 קבוצות לדוגמא, אז מצפה לו מספר שעות טובות, רק לעבור על כל הדיונים, ואם הוא/היא גם קורא חלק מהדיונים ומגיב, אז עוד יותר זמן נדרש.