Mobile Commerce

 

מובייל קומרס – מה למעשה אומרות המילים הללו, ומה ערכן עבור לקוחות ועבור קמעונאים ? יש שלל אפשרויות לתאר זאת, אך בעצם, מובייל קומרס בתמצית האמת מתנקז לשני גורמים עיקריים : ראשית – איקומרס במובייל, שנית – ובצמוד אליו, הרלוונטיות של הערוץ היא זו שמייצרת את ההבדל. אמנם מתקבל הרושם שאנחנו מצויים כל הזמן בתנועה של אימוץ. ובכל זאת, ערך המובייל קומרס עדיין לא הצליח להגיע אל אוכלוסיות המאסה ונשאלת השאלה- למה ?

מנקודת המבט של קמעונאי – ישנם המון שיקולים הכלולים במַעֲבָר כזה : רשיונות של אינטגרציה שכרוכים במהלכים של סליקה וחיובים. אגריגציה של מידע ותרגום של תכני מִבְצָעים לסביבת עבודה מוביילית ועוד … בהתחשב בכך, האם קמעונאים צריכים בכלל לחשוב על כיוון של יצירת פלטפורמות סחר אלקטרוני במובייל ? האם זה באמת שווה את הטרחה ? התשובה הברורה היא – כן ! המַעֲבָר כמובן “שווה את זה” ! אבל למה ? הדרך הטובה ביותר לְאַשֵׁשׁ את התשובה החיובית תהיה להתבונן דרך המבט על הצרכן. הצרכן החדש הבוחר במולטיטסקינג הוא אותו היחיד שנסחף אל טרנדים חדשים ואל סביבת העבודה של הסמארטפונים.

לפני שאנחנו עונים על השאלה “לְמה זה טוב” עבור מותגים, כדאי שנזוז טיפה ונמקד את מבטנו על עצמנו כצרכנים. מנקודהזו בואו נשווה את העבר שלנו אל הנעשה בהווה ומכך נוכל להקיש על העתיד. כל ההמחשות האלו למעשה יבהירו לנו את הקונטקסט הרצוי. למשל, לפני 15 שנים האם הייתם מדמיינים שתקנו כל כך הרבה מוצרים דרך האינטרנט ? האם לפני עשר שנים הייתם מדמיינים שתעזבו את הטלפון הבֵּיתי הנייח לטובת הסלולר ? ולפני חמש שנים האם הייתם בכלל מדמיינים שתשתמשו בתוכן טקסטואלי על מנת לשמר את התקשורת עם הילדים שלכם במהלך היום ?

כשמשקללים את כל הנתונים הללו, העובדה שהמובייל הופך לתנועה של מאסה מבחינה צרכנית ומתעל את הרגלי הלקוחות לסביבת עבודה זו – נראית כדבר מקובל וידוע מראש. וזאת משום שאנחנו כקולֶקטיב מצליחים למרות הכל לאמץ במהירות את ההתפתחות הטכנולוגית אשר סובבת אותנו, במיוחד כשהטכנולוגיה מתאימה להפליא לקצב הטבעי שלנו. אם מסתכלים עוד לאחור, הרבה מאוד מודלים מסחריים היו למעשה “מובייל”. תחשבו על זה : כשאתם יוצאים לקנות את המצרכים שלכם בחנויות אתם למעשה משתתפים במובייל קומרס – אתם נעים למקום מסויים ובמסגרתו מבצעים את הטרנסאקציה.  בהגדרה זוהי חווית המובייל קומרס ואנשים חוו את החוויה הזו בכל רחבי העולם. מובייל קומרס ושיטות מקבילות של תשלום מבוסס אינפורמציה מוסיפות רובד נוסף וקונטקסט נוסף לתהליך המוכר.

אם כך למה קמעונאים צריכים לאמץ בחום פלטפורמות של סחר במובייל קומרס ולערוך את התשלומים דרכו, ומה הם היתרונות – הבניפיט שלהם מהמהלך ? התשובה נעוצה בעובדה שאנחנו כרגע באזור ה – “on demand” בשלב הצרכני שלנו. עבור הדור הצעיר זוהי המציאות השגורה והמוּכֶּרֶת, לפי כל מה שהם למעשה יודעים. בכך השימוש בשיטת ההזמנה במובייל הופך באופן טבעי לצפוי והמובן מאליו. מובייל קומרס פוגש את הציפיות המודרניות ומאפשר לקמעונאים בדרך הטובה ביותר לספק לצרכנים עסוקים ביותר את הדבר הרלוונטי ברמת המוצרים והשירות הנחוצים. הלקוחות מקבלים את מבוקשם בזמן הנכון בו הם צריכים אותו (או שמעו עליו). הכלל הזה פועל אפילו לגבי פריטים שלא חשבו עליהם, אך ההיצע עורר את הצורך המיידי. הסחר במובייל יכול להוות פסיליטייטור שאינו תלוי במקום המוגדר שבו הלקוח נמצא באותו הרגע, כל עוד הוא מחזיק בידו את מכשיר הסלולר! – ובואו נודה בעובדה – סביר להניח שהרוב אכן מחזיקים. לכן, הבניפיט שהמובייל בערוץ הנדון מעניק לקמעונאים מתגלם בכך שהוא מאפשר להם להפגין שליטה  באירועים קצרי טווח על ציר הרכישה – זה למעשה הרגע שמממש את הדחף לקנות, ועל בסיסו הקמעונאי יכול לשנות את ההחלטה המקורית ולהטות אותה לטובתו.

עם התמיכה מצד ערוצי המובייל, האימפולס לִרכּוֹש, העונֶה לחשק מיידי לא הלך לאיבוד, ולא משנה איפה או מתי זה קורה. יוצא מכאן, שהמובייל מספק אסטרטגייה של Always on – ומובייל קומרס משמש כצוֹמֶת זמין שהוא למעשה האנייבלר האולטימטיבי של הצריכה. לכן, זה הזמן לבדוק ולברר לעצמכם מהו מקומכם בתפישת אסטרטגיית המובייל שלכם – לראות איך אתם נערכים לבניית התשתית שתתאים לכם ואיך למנף אותה לממדי סחר מתקדם במלוא מובן המילה.

צירפתי לכם וובינר מעניין שמצאתי על הנושא מקווה שגם הוא יעזור לכם לעיבוי הידע שלכם ולקבלת החלטות בחברה שלכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.