קחו אינפורמציה חשובה לכל מי שעוסק בעולם של אריזות למוצרי צריכה. גם פפסיקו וגם לוראל משיקות בימים אלו אסטרטגיות חדשנות של אריזות ותוויות. אריזה ותוויות של מוצרים הם תחומים בשלים לחדשנות, עם הזדמנויות לשפר את היעילות, לתקשר טוב יותר עם צרכנים, לפתור מחסומי נגישות- ולייצר יוזמות ממוקדות קיימות. פפסיקו ולוריאל ארה”ב הן חברות מוצרי צריכה שלאחרונה אימצו את הרעיון הפכו את האריזה והתיוג שלהן, והשיקו אסטרטגיות חדשות שישפיעו על היבטים שונים לאורך שרשרת הערך.
פפסיקו תכפיל את אחוז שירותי המשקאות שהיא מוכרת המסופקים באמצעות כלים לשימוש חוזר מ-10% ל-20% עד 2030. כדי להשיג יעד חדש זה, החברה תרחיב את עסקי SodaStream Professional, תוך שיתוף פעולה עם בקבוקי פפסיקו כדי לבנות פלסטיק שניתן למילוי חוזר היצע בקבוקי זכוכית, והנעת צמיחה מואצת של אבקות ותרכיזים. זה כולל את המותגים Gatorade, Propel, Muscle Milk ו-Evolve של PepsiCo, שימשיכו להציע אפשרויות כדי שהצרכנים יוכלו להתאים אישית את המשקאות שלהם במיכלים שלהם.
הגישה תשפיע על יותר מ-80 השווקים הגלובליים שבהם PepsiCo מציעה פתרונות אריזה לשימוש חוזר. אלה כוללים את מקסיקו, גואטמלה, קולומביה, צ’ילה, גרמניה והפיליפינים, שם ל-PepsiCo יש תוכניות זכוכית ופלסטיק הניתנות למילוי חוזר.
החברה תפתח תשתית חדשה שתתמוך במודל זה בכל שרשרת הערך, תמשיך לעבוד עם מספר שותפים כדי לעצב ולבדוק דגמים חדשים כדי לאפשר הגדלה של כוסות לשימוש חוזר. השינוי הבסיסי של מודל צריכת המשקאות המסורתי ידרוש הפיכת אפשרויות לשימוש חוזר ולמילוי חוזר לנגישות ונוחות, בקנה מידה, עבור הצרכנים – וזה מה שפפסיקו שואפת לעשות. פפסיקו תאיץ את ההשקעה בחדשנות משבשת ותאמץ מדיניות שמאפשרת להגדיל את אפשרויות האריזה, הפלטפורמות והתוכניות לשימוש חוזר, כך שתוכל להציע לצרכנים מגוון רחב של דרכים חלופיות ליהנות מהמשקאות האהובים עליהם תוך התרחקות מהסתמכות על יחיד.
מערכת התיוג של לוריאל להשפעת המוצר- לוריאל ארה”ב מגבירה את השקיפות הצרכנית על ידי השקת מערכת ה-Product Impact Labeling אפשר לקרוא על כך גם כאן-Link. קונים באון ליין יקבלו נראות לגבי ההשפעה הסביבתית של המוצר שהם רוכשים בהשוואה לשאר מוצרי לוראל באותה קטגוריה. המוצרים מדורגים בסולם מ-A עד E, תוך התחשבות ב-14 גורמי השפעה פלנטריים כמו פליטת גזי חממה, מחסור במים, החמצת האוקיינוסים והשפעה על המגוון הביולוגי, בכל שלב במחזור החיים של המוצר. ניתן למצוא את המידע החדש על תוויות המוצרים המקוונות לאחר רשימת הרכיבים. היוזמה, שהושקה לראשונה ב צרפת בשנת 2020, היא חלוצה בנושא ועושה זאת באמצעות מוצרי השיער של גרנייה ומתכננת לצאת עם היוזמה למותגים אחרים כמו Kiehl’s, L’Oréal Paris, Redken ו-CeraVe.
החברה תשתף את מה שלמדה כתוצאה מיוזמת התיוג עם 60 חברי קונסורציום EcoBeautyScore, לפיתוח מערכת הערכת השפעה סביבתית וציון למוצרי קוסמטיקה בתעשייה. לוריאל תעבור ל- EcoBeautyScore ברגע שהוא יהיה זמין בסוף 2023. מערכת ה-L’Oréal של לוריאל היא מרכיב ליבה של תוכנית לוריאל לעתיד, המתארת את התחייבויות הקיימות לשנת 2030. הנחת היסוד של שתי החברות היא שלארצות הברית יש את הכוח לעזור לשנות את התנהגות הצרכנים, ולכן, להאיץ את ההתקדמות של תעשיית היופי לקראת קיימות רבה יותר.