פלטפורמה מעניינת שכדאי לכם להכיר היא פרפלקסיטי- עוד שירות שדומה למה שאנחנו מכירים מהעולם של הבינה המלאכותית הגנרטיבית כמו GPT, אבל יש לו התנהגויות שונות ומשמעותיות עבורכם. לאחרונה, ג’ף בזוס השקיע בפלטפורמה 74 מיליון דולר והוא טוען שבטווח של זמן אנחנו נסתכל על גוגל ונגיד עליה שלעומת Perplexity היא מיושנת ולא רלוונטית. Link.
בכל העולם של הבינה המלאכותית הגנרטיבית- Perplexity AI, צצה כשחקן מעניין ושונה ששווה ממש להכיר. חשוב להגיד שהיא לא חדשה, היא נוסדה ב2022 על ידי ארבעה- Andy Konwinski, Aravind Srinivas, Denis Yarats, ו-Johnny Ho, הפלטפורמה החדשנית הזו נולדה מתוך חלום וחזון לשנות את הדרך שבה אנחנו צורכים מידע ולעשות לה דמוקרטיזציה. הפאונדרים הם כולם יוצאי גוגל, ובכך הם באופן ברור מתמקדים באיך אנחנו- נחפש, נמצא, נגלה, נלמד ונהיה נגישים למידע.
הפלטפורמה בעצם נשענת על הטכנולוגיה של GPT, והיא מציעה ממשק משתמש מאוד ידידותי לחיפוש וקבלת תשובות. והשימוש בה הוא ממש פשוט! נכנסים לאתר, שואלים את השאלה בתא החיפוש ולוחצים אנטר. אבל שם מתחיל השוני כי הפלטפורמה בעצם מציעה לכם המשכיות בחיפוש- “Ask a follow-up”. השוני הגדול הוא בדרך שאתם מקבלים את התוצאה, היא מספקת תשובות עם המקורות בשביל שתוכלו לעשות וידוא למידע ולאמינות שלו, ומייצרת סביבה של עבודה, סוג של “דאשבורד”- שעוזר לכם להבין את הדטה, את המידע ואת הפונקציונאליות עבורכם.
אתם יכולים להוסיף בפלטפורמה קבצים- שיכולים להוות כ”רפרנס” למידע שתעבדו ולהשפעת התוצאה של התשובה:
התשובות שאתם מקבלים, למעשה כוללות מספר של מקורות מאוד עשירים ומאוד מסודרים:
יש בתוך הפלטפורמה מודל חינם, ומודל במנוי שמאפשר לכם גישה להרבה דברים נוספים שלא נמצאים בהצעת הבסיס.
שני מוצרים שלי שכדאי לכם להכיר: