Personality Included | Facebook

 

 

קורה לי לא אחת שמשהו שנראה לי טריוויאלי וברור אינו כל כך חד משמעי בעיני אחרים. מה גם שאני חייבת להקדים סיפא ברורה – אין לי ספק שההמלצה שלי ומידת הבהירות שלי בנושא מסוים לא חייבת להתקבל על כולם. אבל, חשוב לי להעביר הפעם מסר משמעותי דרך רשומה זו בתקווה שהוא ייראה לכם כצעד הגיוני ויניע אתכם לפעול בכיוון הנכון.

Personality Included – אנחנו מעוניינים להיות בקשר עם אנשים ולא עם מותגים. דפים המנוהלים בFacebook יכולים למנות מספרים שונים של בסיס אוהדים המתרחב מעשרות בודדות עד למאות, לאלפים ואף ראינו לא מעט מקרים בחו”ל שבהם העמוד מגיע עד למיליוני אוהדים. את כל האנגייג’מנט הנוצר בין בסיס האוהדים לבין החברה והמותג אנחנו למעשה עורכים כקהל מול אווטר של חברה, מול מותג. הכוח של המדיה החברתית נוצר ומתגבש דרך האפשרות של החברה והארגון להאניש את עצמה ולתת ביטוי לקולו של הארגון כלפי חוץ. ניהול שיחה ערנית של מותג וחברה לבסיס האוהדים חייב להתפתח דרך קשר אנושי עם האדם המתפעל את המתחם על מנת שהגולש ירגיש שהוא לומד להכיר את הצד האנושי של הארגון ושהוא אכן מדבר עם אנשים בשר ודם…

לאחרונה Facebook הוציאה שכלול שעדיין לא נכנס בפועל לכל העמודים ונראה לי שנמצא בתוך “חבילת” השינויים הצפויה – השינוי מאפשר לנו כמנהלי העמודים בFacebook להחליט עקרונית באם אנחנו עונים בתגובות בשם העמוד או המותג או לחילופין בשם היוזר הפרטי שלנו לינק. אני משוכנעת שהשינויים שמנפיקה מערכת הטכנולוגיה של Facebook לא קורים בכדי. יש מאחורי האמירה הזו הרבה מן ההיגיון עליו דיברתי בפתיחה. מחקרים מראים כי אותם מותגים אשר השכילו לחדד ולהעמיק את הקשר האנושי של החברה עם האוהדים ובסיס העוקבים אכן הצליחו להעצים את השפעתם  השיווקית ולקבל בפועל פירות יותר רווחיים.

גם אם מישהו אחר מנהל לכם את העמוד  | אני מודעת לעובדה שלא תמיד החברה עצמה והארגון הם שמנהלים בפועל את המתחם. אבל, צריך לזכור את העיקרון שלחברה יש מעורבות בכך. במידה זו או אחרת היא זו שנמצאת מאחורי הקלעים ומודעת לFlow  המתרחש בו. גם אם בפועל היא לא הזרוע המבצעת וה”מדברת” צריך לטעמי שתהיה לה נוכחות אנושית במתחם בצורה שעוזרת לקהל הגולשים להגיע גם אל הדמות הבכירה ולדבר איתה ישירות בכל הנוגע לעניינים השוטפים: בעיות, שירות, שאלות, התייעצות, הבעת דעה ועוד…

לכל צד יש גם את הצד השני וצריך להתכונן ולהיערך גם לדברים הפחות טובים : כמו במציאות – מה קורה שהאישיות של המתחם עוזבת את מקום העבודה במקרה שהיא שכירה. צריך להיערך לסוגיה הזו מראש ולהכיר בכך שאנשי הארגון מתחלפים גם הם ולכן נכון יהיה לערבב בנוכחות יותר מדמות אחת הקושרת את השיח האנושי של החברה אל הגולשים. בנוסף, טבעי שקיימת תחלופה בין אנשי החברה המשתנים מדי פעם ולכן ברגע שנוצר מצב מסוג זה צריך להכריז על כך בגלוי ולעדכן את האוהדים בתכלית הפשטות מי תהיה הדמות שתחליף את ניהול העמוד ותמשיך את הקשר והשיח מולם. כל עוד אנחנו נוהגים בשקיפות, ומספקים אינפורמציה במידה מדויקת לא צריכה להתעורר כל בעיה.

הצעות ופתרונות להאנשת העמוד :

בTab עלינו לנקוט בשיטה זו : בעיני זו הדוגמא החזקה ביותר והנכונה ביותר. שימוש באחד הטאבים של המתחם, בין אם הוא ייחודי או “מתלבש” על Tab קיים של ברוכים הבאים וכולל בתוכו הצגת מנהלי המתחם והכרות קצרה איתם. ישנה אפשרות ללנקק מעמוד זה לעמוד הפרטי של האדם המייצג, להוסיף וידיאו שמתאר את תחום עיסוקו ועוד.

בצד, ליד הAvatar של המתחם : ישנו מקום בו ניתן לכתוב כמה מילים על המהות של המתחם ועל עולם התוכן שיוצג בו. גם במקום זה חשוב לשלב אמירה של מנהלי המתחם ולצרף לינק לעמודים הפרטיים שלהם כך שתתאפשר גישה במידת הצורך.

כTab של LinkedIn במידה שמדובר בעסק של אדם אחד | קיימת תמיד האפשרות לייצר Tab של LinkedIn משורשר למתחם עצמו ובו למעשה יש שיקוף מלא של אישיות האדם המנהל את המתחם ושל כל אותן הדרכים בהן ניתן להשיג אותו. קחו בחשבון שאופציה זו מתאימה גם בעיני בעיקר לניהול עמוד של אדם אחד.

בחתימה על הפוסטים | חשוב מאוד במידה שהמתחם מנוהל על ידי כמה אנשים, להקפיד לחתום על הפוסטים העולים במתחם בשמו של האדם העונה, או המגיב ברגע זה. השיטה של האנשת העוסקים בדבר מול קהל האוהדים גורמת לכך שהשיחה תתנהל בגובה העיניים ובצורה הרבה יותר אמינה, שגם תתאפשר בקלות רבה יותר. כל זאת כמהלך שתורם לנוכחות שלכם תרומה מהמעלה הראשונה שכן ללא האנגייג’מנט אין הרבה סיבות להפגין נוכחות בפעילות הפייסבוקית שלכם.

בשילוב תכנים של בלוג אשר בכוחם לאפשר גישה קרובה למקום פרסונאלי יותר | עוד שיטה להאנשת המתחם היא תוספת של תכנים מצידם של מנהלי המתחם במיסגרות שונות, כגון בלוג, כתבה, אמירה קולעת וכולי. אלו מנגישים את המנהלים לגולשים המתעניינים בארגון והופכים את השיח לאינטימי יותר וכפועל יוצא ל”חי” יותר.

לסיכום : עולם התקשורת החברתית מושתת בראש וראשונה על הנדבך החברתי. ככל שתצליחו לייצר סביבה אינטימית, מזמינה, אוהדת ושוחרת שיח וקשר, כך למעשה תצליחו יותר. קחו בחשבון שבמדיה החברתית אנשים רוצים להיות בקשר עם אנשים. קל לבסס אמון שזור וחכם והדרך המתבקשת היא להכניס לתמונה את אופיו של האדם המנהל את הפעילות כחלק אינטגראלי ושוטף.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

3 comments

  • nitzaNo Gravatar says:

    תודה על המאמר. האם האפשרות תוכלי להדריך איך להשתמש באפשרות זו לכשתהייה זמינה?
    תודה

  • urianzoharNo Gravatar says:

    הי ניצה, אם הבנתי אותך נכון את מכוונת לאפשרות לענות בעמוד בשם יוזר פרטי או יוזר החברה – בהחלט אכתוב על כך פוסט לכשזה יתקיים בכל המתחמים והעמודים בפייסבוק. יום טוב

  • זו אופציה מאד מעניינת.
    מעניין אותי לשמוע חוות דעת על שימוש של חברה מאחוריה עומד אדם אחד.
    האם זה לא הופך מציקני? האם זה לא פוגע התדמית של החברה?

Leave a Reply

Your email address will not be published.