בשנת 2016 עולם הקמעונאות עבר שינוי, ונחשף למספר כלים ותשתיות אשר עוזרות לדחוף את עולם הסחר לאון ליין- אחד מכלים המדוברים ביותר היה-Social Buy Buttons שלא בהכרח ייצר את האימפקט ואת השינוי כפי שנחזה, ויש מצב שיעלם כפי שבא.
אולי כפתור הקניהי בסושייל לא יתרומם כפי שחשבנו- אבל אנחנו יכולים להבין מהקייס שלו את הרעיון של עולם צרכנות שמתנהג אחרת, כמו כן שרשרת חדשה לגמרי שיכולה להתפתח- הרעיון של כפתור הקנייה בסושייל מאפשר לנו להבין שעידן האיקומרס משתנה ויכול לתפוס קהלים שונים ולהרוויח בצורה משמעותית- Market Share בעולם הסחר האלקטרוני.
הפוסט הנוכחי יעסוק בתחזיות לעולם האיקומרס במבט על שנת 2017- פרדיקציות אשר מבוססות על מידע מאנליסטים שונים, חברות מחקר, שחקנים בעולם האיקומרס ומבט רחב על תעשיית הקמעונאות.
קמעונאים עובדים על הרחבת היכולת לרכישת מוצרי צריכה באון ליין– ראינו תנועה משמעותית לכך בשנת 2016 בארה”ב, בעוד שבאמריקה רק שני אחוז מהרכישות של מוצרי צריכה מתקיימות ב-On Line ניכר שמושקעות השקעות משמעותיות והביזניס אינסיידר מעריכים כי השנים הקרובות תעצבנה את השינוי-Link.
Amazon מהווה את השחקן שמושך לשם כי היא נכנסת למימדים נוספים כולל הרצפה הפיזית- Brick & Mortar, בעוד ששחקנים נוספים כמו- וואלמארט, Instacart ו- FreshDirect מתפתחים כל הזמן ומייצרים פתרונות אטרקטיבים, ללקוחות לרכישת מוצרים און ליין. הקמעונאים מוסיפים אופציות שונות כמו- Click & Collect או- Same Day Delivery, שירותים שמכתיבים את כל ההבדל ברצון של צרכנים לשנות את ההתנהגות ולהסיט אותה למסחר דיגיטלי.
הסבירות הגבוהה שכפתורי הקניה בסושייל– לא יחזיקו מעמד, קמעונאים רואים החזר השקעה מאוד נמוך מכלי סושייל מדיה בחיבור לאיקומרס, זאת על פי מחקר מטעם- Campaigner אשר מציגים את המקומות בהם קמעונאים רואים את החזר ההשקעה מ-Social Buy Buttons ב-2016. למעשה, 25 אחוז מהם משתמשים ברעיון פחות מבשנה הקודמת, ו-40 אחוז נוספים מתכוונים להוריד את השימושיות בכלי ובתפיסת העולם של סושייל קומרס- בשנה הבאה כי הוא לא דילוור פרפורמנס והתעניינות מצד הצרכנים כזו שמצדיקה תחזוקה של הרעיון.
בצורה הקרה ביותר צריך להגיד שצרכנים פשוט לא מודעים ליכולת של כפתורי הקניה בסושייל לפתור להם בעיות- אין ספק שקמעונאים יצטרכו לחפש אחר פתרונות יותר חכמים וכלים אפקטיבים עם אימפקט שיכולים לעזור להם לשחק במגרש ה-Push ופול אל מול הצרכנים, למשל- Chatbots.
יחד עם זאת, יהיה מעניין לראות כיצד תתפתחנה היוזמות האחרונות של אינסטגרם במגרש משחקים זה, Instagram הכניסה בסוף שנת הפעילות הקודמת יכולת שכרגע נמצאת בטסט של כפתורי קניה ישירות דרך התמונות בפיד-Link.
אמזון תגנוב Market Share משחקנים לוגיסטים– Amazon הימרה על השקעות מאוד משמעותיות על מנת שתוכל לבנות יכולות לוגיסטיות ולהתחמש בהן בשנת 2016- וההערכות הן שאלו רק תתרחבנה בשנת 2017. ההשקעות של אמזון מכוונות לכך שתוכל לתמוך בניהול ה-Back end Fulfillment, והיא יודעת לחלום על מקומות בהם שחקניות אחרים לא משחקים כמו- Drones בתוכנית אותה היא מפתחת- Prime Air Drone.
הפיתוחים הללו ממצבים את אמזון כשחקן שיוצר שינוי בתעשייה ומייצר אימפקט על כולם- גם השחקניות הלוגיסטיות כמו : FedEx ו- UPS מאוימות ממנה וכמובן גם הקמעונאיות הגדולות אשר מושפעות מהחדשנות של החברה בגזרות בהן הם פעילים.
ההערכות הן שאוגמנטד ריאלטי כטכנולוגיה משמעותית– תכנס לעולם של e-Commerce ב-Mainstream. טכנולוגיות Augmented Reality תאומצנה על ידי קמעונאים וזאת מגמה שכבר התחילה בשנת 2016, מדובר ביכולת שעוזרת לקמעונאי און ליין לייצר מעורבות טובה ביותר עם צרכנים במיוחד בעולם של ריהוט ואופנה. אפליקציות של- AR כמו זו של- Wayfair מאפשרות לקמעונאים לעזור לצרכנים לעשות בחירות חכמות יותר ולמדוד את המוצרים עוד לפני הקנייה עצמה באופן וירטואלי.
כלים כאלו יהפוך לויטאלים במגרש האיקומרס, ככל שצרכנים נשענים פחות על קמעונאות אוף ליין- Brick & Mortar ורוצים לבצע רכישות און ליין. אחת המגבלות הגדולות שמפריעות לצרכנים לצרוך און ליין נשען על אי היכולת של מדידת המוצר, ויותר משישים אחוז מהלקוחות הפוטנציאלים עונים בסקרים שירכשו בפועל און ליין אם יוכלו לראות את המוצר ולבצע בו מדידה וירטואלית.
בשנת 2017 אנחנו נראה התפתחות המשכית של Mobile Commerce– זאת בהמשך לצמיחה משמעותית שכבר ראינו בשנת- 2016 כמעט ארבעים אחוז מכל המכירות און ליין מגיעות מהמובייל. אין ספק שהרעיון של מובייל קומרס היה איטי ולא תפס מיד, צרכנים היו לרוב מחפשים מידע בסמארטפונים ובטאבלטים שלהם אבל השלימו את הרכישות בדסקטופ.
אבל, בשנת 2016 חל שינוי משמעותי שהראה את הגידול והקפיצה של מובייל קומרס, יותר מ-35 אחוז מהצרכנים באון ליין רכשו זאת ישירות ממכשירי המוביייל ברבעון השני, זאת עליה של- 17 אחוז במבט של שנה אחר שנה. כאמור, בתחזיות- נהיה עדים לשיפט נוסף למובייל וזאת גם בשל העובדה שהקמעונאים עצמם מאמצים את הרעיון ויוצרים את התנאים והכלים שמתאימים למגמה.
מילת סיכום. אלו היו הפרדיקציות המשמעותיות לשנת הפעילות הנוכחית, וכפי שאתם מכירים אותי אדאג להעמיק את הנושא ולרבד במידע נוסף ומשמעותי בהמשך הדרך שכן זירת הסחר המשתנה הינה קרקע מדהימה אותה חייבים לחקור ולהבין קדימה.