“הארוורד ביזניס ריוויו” שחררו נתון ששווה להתעכב עליו, על פי הגרף שמוצג לכם מתחת לפסקה זו תוכלו לראות בשנות השבעים, חברות השקיעו בערך את אותו סכום על פרסום מול מחקר ופיתוח (R&D). כיום, חברות משקיעות פי עשר על מחקר ופיתוח! הדרך מראה את ההתפתחות של הטרנד, עסקים הוציאו כאחוז מההוצאות שלהם על פרסום עד שנת 1980, ובשנים האחרונות המספר הזה ירד ל0.8 אחוז. בזמן התקופה הזו, חברות שינו את יחס ההוצאה שלהן על השקעות שמוכוונות למחקר ופיתוח בצורה דרמטית זאת ניתן גם לראות בגרף. ההוצאה גדלה מפחות מאחוז ל7% מסך כל ההוצאה. למי שרוצה לקרוא יותר על המחקר הזה ניתן בלינק הבא-Link.
חלק מהירידה בהשקעה בפרסום מוסבר בערך בשנת 1981 מתוך ההעדפה להשקיע במחקר ופיתוח על חשבון פרסום בגלל שחישובי המס היו טובים יותר בהשקעות בR&D- וגרמו לחברות להזיז את הכסף למקום חדש. אבל גם בלי שום קשר לרגולציות הללו בטווחים הרחוקים, עסקים החליטו לשנות בצורה דרמטית את השקעות הפרסום והשיווק שלהם למנועים חדשים שהם: טכנולוגיה וחדשנות. למה זה קורה לדעתכם? ישנן כמה תשובות לכך ששווה להתעכב עליהן כי הן יכולות לעצב גם את סוג ודרך קבלת ההחלטות של החברה בה אתם עובדים:
חברות התחילו לחשוב בכיוון של רכישת מותגים חדשים, במקום שיבנו אותם מאפס, ובזאת להצליח גם לשלם מראש על מוניטין וגם לקפל חדשנות שלוקח שנים רבות לעבוד עליה אם מפתחים לבד.
חברות הבינו שהן יכולות להשיג הרבה יותר בכך שתשקענה בתחומים כמו אנליזה וטרקינג על דטה, כך הן יכולות לשפר את הביצועים שלהן במקום שתשפוכנה מלא כסף על פרסום מבלי לדעת לאן זה מוביל. קוראים לזה:Don’t Spray and Pray.
חברות כיום צריכות לסמוך הרבה יותר על הנטוורק מסביב כחלק מהאתגר השיווקי, מה שאומר: WOM, בלוגים, משפיענים. כמו גם חברות מבינות שהן צריכות להשקיע בכל השרשרת של השירותים שלהן על מנת לבנות מותג חזק בכל המסע של הלקוח- אני אוהבת לקרוא לכך “הסיסטם של הנגיעות”.
חברות מהסוג החדש, והפאונדרים שלהן מתלהבים יותר מלהשקיע בטכנולוגיות חדשות שמשפיעות על השימושיות וזאת על חשבון שיווק ופרסום.
הדברים הללו, מראים לנו שיחס ההשקעה בפיתוח וקידום העסק השתנה, המיקודים זזו וישנו מעבר משמעותי אל חדשנות, טכנולוגיה, דטה, ובנית מותג בשרשרת המלאה ולא רק בכלי התקשורת וערוצי הפרסום השונים. אני טוענת שכלי התקשורת החדשים הם הנכסים של המותג בהם הוא יכול לבנות את החוויה בצורה חכמה – ולבסס יחסים עם לקוחות לעומק ולרוחב, באופן כזה שמייצר נאמנות וLTV.
מאמר חשוב תודה