תחשבו על השנה האחרונה וכמה האוזן שלנו נהייתה עוד יותר חשובה, כשאנחנו כולנו בתוך המציאות הזו שמייצרת לנו הגבלות בהרבה מאוד תחומים, חוש השמיעה שלנו נהיה מחודד והוא חשוב מאי פעם. לכן, אין זמן טוב מזה לדבר על מה שקרוי: “סוניק ברנדינג”! ומה זה אומר? Sonic Branding מתייחס לדרך שבה שירים, מוזיקה, פסי קול, קולות- מחוברים למותג, מוצר או שירות. הקשר הזה לא נוצר בהכרח באופן טבעי אסוציאטיבי של לקוחות, עוקבים ואנשים. להפך, הוא מפותח על ידי המותג כחלק מהאסטרטגיה הכוללת ועוזר לאנשים לעשות את ההקשרים בין הקול למותג.
בקצרה, Sonic Branding, זה הקול של המותג-או בצורה יותר מדויקת הסאונד של המותג. זה הרינגטון הדיפולטי של מותגים כמו מקדונלס- “I’m Lovin’ It”, אינטל- “Intel Inside”, אקסבוקס- XBox 360. הרעיון של הסאונד של המותג, ה”סוניק ברנדינג” – אמור להגביר את חווית המותג, כשהלקוחות חווים את המותג שלכם כששומעים את פיסת תוכן האודיו, את המוזיקה- הם לומדים לעשות מתוך כך את הקשר אל החברה ולשייך את הקול לאיך שהיא נשמעת.
בשנת 2019 בפסטיבל קאן, הייתה הרצאה מדהימה של מאסטרקארד שהציגו את ה”סוניק ברנדינג” שהם יצרו עבור המותג שלהם! זו הייתה אחת ההרצאות המדהימות ביותר שאני נחשפתי אליהן בקאן (מי שרוצה לראות את ההרצאה, שיכתוב לי ואדאג לשלוח אותה). הרעיון היה שהקול הזה שתוכלו לשמוע בוידיאו שצירפתי לכאן, מגדיר את הלוגו, הזיהוי של מאסטרקארד בתוך כל החומרים הפרסומיים וחומרי המותג שבהם התשתית שבה אנשים נפגשים עם המותג היא-קולית. זה הרי קורה היום בפודקאסטים, ברדיו, בסיום של פרסומות בטלוויזיה ובדיגיטל, זה קורה בכל כך הרבה מאוד מקומות ויש לכך חשיבות גדולה כמו ואולי אפילו יותר מהלוגו של המותג שלכם עצמו.
כשמסתכלים על חברות בעידן הנוכחי, וכיצד הן צומחות, ורואים שהAirpods של אפל מהווה את אחת החברות, הסגמנטים של אפל הצומחים ביותר- מבינים את מה שכתבתי בתחילת הרשומה! את הכוח של האוזן שלנו והמשמעות שלה.
חדש!!! הספר שלי: “המתכון לשינוי” בגרסה דיגיטלית! אם אתם רוצים ללמוד יותר על שינוי, להבין במה זה אומר לנהל תהליכים טרנספורמטיבים בחברה, או מצד שני להבין כיצד תוכלו לטפל בצורה חכמה בטרנספורמציה האישית שלכם. אני ממליצה לכם מאוד לקרוא את הספר שלי שיצא השנה. “המתכון לשינוי”, מדריך אסטרטגי לאתגר של עולם שעובר שינוי על בסיס קבוע.