אני מאוד אוהבת את המפות ברשומה הזו- אשר מציגות את מחזיקי ובעלי העניין שלכם, ואני רוצה לעשות שירות ולהדגיש בהיילייט כיצד תוכלו להשתמש בכלים הללו בשביל לוודא שכשאתם עובדים בפרויקט הפוקוסים נמצאים במקום הנכון.
נתחיל במפה הראשונה, שלמעשה מנגישה בעיגולים מהמרכז והחוצה את רמת החשיבויות של מחזיקי העניין. זה כלי נהדר שעוזר למקד בצורה ברורה מי קהל היעד המיידי אליו אתם פונים– ממש במרכז, ומה הם המעגלים שסובבים אותו? דרך החלוקה למעגלים את מקבלים ויזואליזציה ברורה של מרכז הכובד, ההקשרים אליו, וההשפעות שנוצרות סביבו ממחזיקי עניין נוספים.
הדרך להשתמש בכלי הינה– לשים באמצע את הקהל עליו אתם רוצים להשפיע הכי הרבה, ולמעשה לשרטט מסביבו את מי שמשפיע עליו וכן הלאה- כך תוכלו לראות את כל התרחישים בין מחזיקי העניין השונים ותוכלו להבין כיצד צריך לגשת אל אתגר שמורכב מהרבה מקבלי החלטות והרבה אנשים שונים שמושפעים ממה שאתם מייצרים.
דרך שנייה להשתמש בכלי– לשים במרכז את מי שמשפיע הכי הרבה על הצלחת הפרויקט שלכם- זה לא בהכרח אומר שזהו קהל היעד אליו אתם מכוונים, ומשם למעשה תנסו לשרטט מי הם הצוותים ומי הם המשפיעים הנוספים שעוזרים לכם להגיע ליעד. שימו לב שאלו שתי גישות שונות- המשפיע והמושפע!
הכלי השני של המיפוי חשוב עוד יותר! כי הוא כולל הסתעפות של מחזיקי עניין שונים בכל פרויקט עם הגדרה מדויקת של העברת ערך. מה אתם צריכים מכל מחזיק עניין? ומה אתם נותנים לו בתמורה?
כשמחלקים את האתגר שלכם בצורה כזו, מביאים בחשבון את כל הגורמים ששותפים (או יכולים להשפיע) ומבטיחים שכל התרחשות עתידית או עכשווית נלקחת בחשבון.
בעולם של ריבוי דיעות, עם גורמים שונים שיכולים והרבה פעמים מביעים את דעתם ומאתגרים את הרצונות שלכם לקדם פרויקט- מפת מחזיקי העניין היא קריטית! בנוסף, בתוך המיפוי מוטמעת היכולת לדייק את מה שאתם צריכים ממחזיק העניין, ומה הוא יקבל בתמורה על מנת שבאמת יהיה מוכן לתת לכם את מה שנדרש- וזו נקודה קריטית!
יהיה נכון עבורכם, לאמץ את הכלי הזה לאתגרים שבשגרה, ולבחון דרך המצפנים הללו מה הם הגורמים המקדמים, ומה הם הגורמים התוקעים- ואיך תוכלו מתוך הסתכלות של Value exchange להבטיח שאין מקלות בגלגלי הפרויקט שלכם.