הפוסט הנוכחי יעסוק ברעיון של מהלכים ומוצרים פרסונאליים בעידן הנוכחי, ולכן קראתי לו- The Age of Personalization, הרשומה תהיה מורכבת מאחד עשר קייסים חכמים אשר מייצרים קו מחשבה ושֵׂכֶל שיעזור לכוון לכיוונים אלו. לפני שאתחיל לרוץ על מקרי הבוחן אותם בחרתי משמעותי להדגיש שאנחנו חיים בתקופה בה יש פלטפורמה ואפשרות אמיתית לתת לאנשים לקחת חלק- ולהתערבב במוצרים, שירותים ובאופי הדברים אותם הם צורכים על מנת שיוכלו להרגיש חלק אמיתי ובכך לייצר עבורם ערך ובד בבד בידול משמעותי עבור המותג שלכם מסביבת התחרות.
בכוונה בחרתי להנכיח לכם דוגמאות- שחלקן נסבות ממש על טוויקינג בתוך המוצר עצמו ולא רק קמפיינים נקודותיים שיכולים להתפס כגימיק, שכן אני מאמינה שחלק מההשתנות שנראה בשנים הקרובות תתבטא ביכולת שלנו כצרכנים לגעת במהות- במוצר ובשירות אותו אנחנו צורכים ולא רק להיות חשופים למסרים שיווקים משתנים ופרסונאלים. ההערכות על פי אנליסטים ששמעתי בכנס של הביזניס אינסיידר- Ignition מדברות על כך שעד- 2020 חמישים אחוז מכל הפעולות של המותגים אל מול הצרכנים תהינה פרסונאליות, לכן- איו ספק שזה הזמן הנכון לבחון את הנושא, ללמוד אותו ולהבין כיצד אתם משתלבים במגמה הכה חשובה.
מה קורה כשמחברים גרנולה, בינה מלאכותית והעדפות פרסונאליות ? כמובן, מקבלים גרנולה אישית. מדובר באחת הדוגמאות החכמות ביותר שאני מכירה שעונה לרעיון של Data Based Products, חברת מוצרי הצריכה- Bear Naked יצרה שיתוף פעולה נדיר בחוכמתו עם IBM Watson ומאפשרת לצרכנים לאפיין את עצמם באתר יעודי –Link ובאמצעות בינה מלאכותית להגדיר את הטעם היחודי שמתאים להם.
על פי ההערכה שלי, אנו נראה יותר שיתופי פעולה מסוג זה בין חברות טכנולוגיה גדולות אשר מגיעות עם פלטפורמות חכמות לאיפיון צרכים ולבין יצרני מוצרים- ובכך יתעצמו מספר הפרויקטים או המהלכים שמאפשרים לצרכנים לרכוש מוצרים עם איפיון פרסונאלי.
כשמנוע חיפוש עוזר לכם באמת למצוא מה שאתם מחפשים. תחשבו על אתר אליו אתם יכולים להכנס ובמקום שתצטרכו לחפש בתוך כל ה-Inventory והקטלוג את מה שמתאים לכם, הוא יעשה זאת עבורכם- אתם לא צריכים לחשוב ולחלום יותר מדי כי זה כבר קיים ! מותג האופנה- The North Face יצר שיתוף פעולה נפלא עם- IBM Watson יכולת הבינה המלאכותית המתקדמת ביותר בעולם, ופיתח אתר עם מנוע חיפוש שעורך עבורכם query פרסונאלי ושולף את הפריט המדויק ביותר.
למשל, ניסיתי לחפש על פי השאלה הבאה : I Want to Buy a Really Warm Jacket וקיבלתי תוצאה של ארבעה פריטים מתאימים, אתם צריכים להבין שבאתר יש יותר מ-500 פריטים שעונים בדיוק על האיפיון הזה של ג’קט חם, אבל הספסיפיקציה והיכולת לדבר עם האתר ולזמן את התוצאה הטובה ביותר חסכה לי בפועל זמן- Link.
אם היינו יכולים להיות מעצבי נעליים- באיזה צבע היינו בוחרים ? אין ספק ש-Nike עשתה “בית ספר” לעולם של יצרני אופנה כבר מזמן עם תפיסת ה-NikeID שלה- המאפשרת לצרכנים להכנס לאתר יעודי ולעצב לעצמם נעליים בצבעים שהם בוחרים. לטעמי, זו אחת הדוגמאות הנדירות והחכמות ביותר שקיימת שמציגה הלכה למעשה מהו הכוח של הדיגיטל וכיצד הוא בא לידי ביטוי. זו דוגמא שמראה כיצד איקומרס הופף לכלי עוצמתי במעורבות מול הלקוחות של החברה ומשנה לגמרי את חוקי המשחק ואת היכולות של יצרן –Link.
כיצד נראות הפנים שלנו על הקצף של הקפה ? הנה לכם סטארטאפ מדליק אשר מאפשר באמצעות מדפסת תלת מימד להדפיס הלכה למעשה את הפנים שלנו על הקרם של הקפה. נשמע גימיקי ? מניסיון אישי (כי הרי אנחנו מדברים על פרסונליזציה לא ?) אעיד שזה הרבה יותר מגימיק, בעולם בו עוסקים השכם וערב בניסוח החוויה מחדש ויצירת הבידול באמצעותה, אין ספק שלהכניס מימד פרסונאלי בתוך מוצר כללי שמתאים לכולם, יוצר את כל ההבדל –Link.
חשוב להגיד בנקודת זמן זו, שמדובר בחברת הזנק ישראלית- רעיון חכם וגם הברקה ישראלית באותה כוס קפה.
כוס קפה בהתאמה אישית. ואם בקפה עסקינן, הנה לכם עוד מיזם שמחבר בין קפה ומדפסות תלת ממדיות- חברת ליצור קפה אשר מאפשרת ללקוחותיה להכנס לאתר יעודי, לעצב לעצמם את כוס הקפה ולהדפיס אותה באמצעות השירות שהמותג מספק, גם פה- המימד הפרסונאלי משמעותי שכן אנחנו משפיעים על כלי הקיבול שבתוכו נשתה את המשקה החם שלנו –Link.
כשדטה הופכת את הכל לפרסונאלי. עושה רושם שאף אחד מאיתנו כבר לא יכול להתעלם מהשיחה הגוברת על העוזרים הדיגיטליים וירטואליים שצצים בכל מקום, אחד המוצלחים הינו- Google Now, מדובר בפיצ’ר שנמצא בתוך אפליקצית החיפוש של גוגל ומחבר את כל הישומים הגוגליים בהם אנחנו עובדים- התכונה מאפשרת לקבל מידע בפוש על דברים שרלוונטים אלינו.
בכך, ענקית הטכנולוגיה הופכת את הכלים והשירותים שלה לשירות פרסונאלי שמאפשר לשים לב לדברים חשובים בחיבור בין הדטאות, לדוגמא- אם יש לנו ביומן פגישה במקום מסויים, וגוגל הרי מחזיקה גם את Google Maps ויודעת להגיד לנו בעוד מועד כמה זמן יקח לנו להגיע לפגישה- ולאור העובדה שהיא חשופה לעומסים של תנועה בכבישים, היא יכולה לתת לנו התראה על כך שאנחנו עשויים לאחר אם לא נצא בזמן מסויים.
עולם העוזרים הדיגיטליים וירטואלים, והמנועים של הדטה עליהם הם מושתתים יהפכו יותר ויותר את הפתרונות והשירותים שסביבנו לפרסונאלים ובאמצעותם ניתן יהיה לשנות לחלוטין את הנגיעה והחוויה מול בסיס משתמשים מגוון.
קופסת עוגיות פרסונאלית אישית, בשנת 2016, המותג אוראו ערך ניסיון איקומרסי מעניין שמאפשר לצרכנים להכנס לאתר יעודי ולהתאים את הקופסא הפרסונאלית שלהם. כפי שאמרתי היה מדובר ברעיון שכפי הנראה מיצה את עצמו שכן האתר ירד מהאוויר וכבר לא מספק שירות. אבל, עדיין חשוב להתעכב על הקייס וניתן ללמוד ממנו רבות שכן אוראו רצו להשיג מהאֶקְסְפֶּרִימֶנְט הבנה של צרכנים ממש כמו פעילות שתורמת למחקר של החברה.
באמצעותו יכלו המנהלים של החברה להבין את הדרך בה מתנהגים צרכנים- ואת התובנות הללו להכיל על המדפים האיקומרסים של הקמעונאים איתם הם עובדים. לכן, גם ניסיונות שעולים ויורדים יכולים להשיג תוצאות ולהיות חשובים לבית עסק שמנסה לנרמל את השאלה של פעילות דיגיטלית פרסונאלית וכפועל יוצא מהניסיון לקבוע את מפת הדרכים ההמשכית –Link.
צעיף עם אופי. מותג היוקרה Burberry יצא במהלך מעניין ופשוט למדי, ובעיני מדובר בקייס שמציג את ההוכחה לכך שפשטות לפעמים עושה את כל ההבדל. על מנת לעודד קניה באתר האיקומרס שלה החברה מאפשרת לצרכנים להכנס לעצב על גבי הצעיפים שם או טיטל פרסונאלי משלהם.
זו דוגמא לניסיון לעבוד במימד פרסונאלי מבלי להכנס לאופרציות מורכבות מדי, מה שנותן למותג את היכולת לבחון את מידת העניין ברעיון והאפקטיביות העסקית שלו, כמו גם את ההבנה של האופרציה הנדרשת לטובת בניית יכולות המשכיות המבוססות על אותה קונספציה בעתיד –Link.
אובר מדריך מסעדות. ישנה גם דוגמא הפוכה ובה חברה כמו Uber לוקחת דטה פרסונאלית של הרבה מאוד נסיעות מאנשים שונים, ויוצרת מהData כלי המוני. אובר יצרה זאת באמצעות דטה שהיא אוספת מנסיעות של מוניות באזורים שונים.
היא לקחה את הדטה והפכה אותה למדריך למסעדות ב-12 מיקומים שונים בארה”ב, המדריך מכוון למסעדות אליהן הכי הרבה אנשים מגיעים במהלך השבוע, בערב ובסופ”ש- באמצעות הדטה הפרסונאלית של מספר משתמשים גדול ניתן לייצר דפוס, pattern המעיד על מקום חם שכולם רוצים להגיע אליו. זה קייס נהדר שמראה לנו כיצד קולקטיב של פעולות פרסונאליות מחזיר את עצמו בחזרה אל הקהילה ככלי שמשפיע על התנהגויות וקבלת החלטות נבונות –Link.
איקאה בGoogle השפעה על תוצאת החיפוש. והנה לכם דוגמא מעולם תוכן אחר לגמרי, איקאה יצאו לפני כמה שבועות במהלך סופר מעניין שהופך את החיפושים שלנו ל-תוצאה מעצבת הזדמנות, ובאופן טבעי פרסונאלית- שכן היא מתכתבת עם מה שאנחנו ספציפית חיפשנו ברשת. אני קוראת לכך-To Master SEO כיצד אנחנו יכולים להכניס קריאטיב לתוצאת החיפוש עצמה. איקאה חיפשו להבין כיצד אנשים מחפשים בפועל, ואת החיפושים עצמם הם הפכו לשמות של המוצרים שלהם באתר של החברה.
נגיד : אם אנחנו מחפשים ” בעלי נוחר, מה אני יכולה לעשות” ? איקאה שינו את שם המוצר המתאים באתר שלהם- “מיטה נוחה” לאותה כותרת בדיוק, ובכך מיקסמו בין חיפוש לתוצאה בפועל. הדוגמא מנכיחה לכם כיצד מוצר כללי יכול להפוך לפרסונאלי בכך שהוא “מתכתב” עם הדרך בה אנשים מחפשים, חושבים ומתנהגים.
כשתבלינים עוזרים לנו להגדיר את הטעמים האישיים. עוד דוגמא מרהיבה ליכולת של חברה לקחת את הData שלה ולהפוך אותה לכלי עבור צרכנים, הינה הדוגמא של מקורמיקס חברת תבלינים אשר מאפשרת לצרכנים להרשם לכלי, למלא בתוכו את סוג הטעמים שאנחנו אוהבים ועל הבסיס הזה שכולל דטאות וידע של למעלה מ-150 שנות עבודה בתעשייה- Mccormick יודעת לאפיין עבורנו אילו טעמים נוספים מתאימים ספציפית- לנו.
כהמלצה, ממש שווה לכם להתנסות בכלי כי בפועל הוא עוזר לרבד הלכה למעשה את איכות החיים הקולנרית-Link.
מילת סיכום. כולי תקווה שלקחתם מהסקירה הזו מגוון מבטים על הרעיון של עולם שהופך להיות ליותר פרסונאלי, אין לי ספק שזה הולך להוות נושא במיקוד לשנה הנוכחית והלאה בשל חשיבותו הגוברת, ואני מבטיחה לקנקרט את הנושא במידע רבוד, מחקרים, קייסים נוספים ועוד…