הכנס של הביזניס אינסיידר אליו נסעתי לפני כמה שבועות IGNITION Business Insider 2015– ממשיך להדהד בתודעה שלי ולייצר לי על בסיס קבוע תובנות ומיקודים חשובים. הרשומה הנוכחית מוקדשת לפאנל אחד משמעותי אליו נחשפתי במעמד האירוע בו התראיין המנכ”ל של ג’נרל אלקטריק החברה הגדולה ביותר בעולם אשר מעסיקה לא פחות ולא יותר 330,000 עובדים ועוסקת בקשת רחבה של תחומים בתעשיות ובורטיקלים שונים.
המנכ”ל של ג’נרל אלקטריק- Jeff Immelt דיבר על דטה ועל תוכנה- והרחיב לא מעט בנושא האינטרנט התעשייתי או כפי שקראתי לכך ברשומה : The Industrial IoT, ג’ף טוען שהאינטרנט התעשייתי יחייה מחדש את התעשייה ואת מיקומן של השחקניות בעולם היצרני-באקלים בו תעשיינים ויצרניות רואים האטה וחוסר יכולת לגדול לצמוח ולהתרחב. ג’ף אומר כי החיבוריות לסנסורים של התעשייה תייצר במיידי- פרודוקטיביות גדולה יותר שהמשמעות שלה היא התפתחות החברות ופיתוח היכולת שלהן לייצר ערך מצרפי גדול עבור לקוחות הקצה.
על מנת להמחיש את הרעיון הסביר Immelt על כך דרך דוגמא של רכבת אשר בנויה עם סנסורים בתוכה, הלקוחות של GE יכולים למעשה לעשות אופטימיזציה של הרכבת והדרך שלה באמצעות הדטה אשר נאספת על ידי הסנסורים וכך ניתן להבין את הפחת, השימוש בדלק, הבעיות בדרך ועוד.
פיתוח מסוג זה גם יכול לעזור לתכנן יותר חכם את מהירות נסיעת הרכבות- רכבת ממוצעת בארה”ב נוסעת במהירות של 22 מיילס בשעה במהלך היום, אבל אם ישנם סנסורים אשר מאפשרים לשלוט על המידע מרחוק ובאמצעות כך מאפשרים להגביר את מהירות הנסיעה ל23 בכל שעה, השינוי הקטן הזה יכול להרוויח בחזרה לחברה מאות מיליוני דולרים ותוספת ל-Revenue. ג’ף מעריך כי עולם הIoT וההשקעות בו יגדלו מאוד ויעמדו על-70 מיליארד דולר עד 2020.
בג’נרל אלקטריק בנו פלטפורמה מבוססת ענן, Predix אשר מסוגלת לאסוף את הדטה ולבצע עליה אנליזה, ומתוך כך לאפשר בניית שירותים מבוססי תוכנה המאפשרים לשימושים שונים ואינסייטים באנליטיקס חכם. החברה כבר עכשיו מרוויחה כחמישה מיליארד דולר בכל שנה מעסקי התוכנה שלה וזאת עבור שירותים שהיא מספקת, שירותים כמו ניטור וטרקינג של דטה שמאפשרת לייצרנים לעשות פרידיקציה חכמה על העסק- להוזיל עלויות ולייצר עסקים חדשים.
אחד מהאתגרים של ג’נרל אלקטריק ברצון להפוך לחברת תוכנה חזקה טמון בתחרות שיש לה מול חברות כמו Google, פייסבוק וApple בגיוס מפתחים וטאלנטים אשר יכולים להוביל את המהלך, ג’ף מודה שעבודה ב-GE זו כנראה לא האופציה הראשונה שמפתחים של תוכנה מפנטזים עליה- אבל זה לא אומר שג’נרל אלקטריק לא יכולה למשוך אליה סוג כזה של טאלנט, הוא טוען שהאנשים אשר באים לעבוד בחברה יכולים באותה מידה לעבוד בעוד חברות אחרות- אבל המטרה שלו היא שג’נרל תהיה אחת מהאופציות שעומדות לנגד עינהם, וככל שהחזון של GE הופך להיות לחדשני יותר- הטאלנטים נמשכים בפועל.
מילת סיכום, אין ספק שהעולם משתנה וכפי שאמר זאת יפה אריק שמידט יו”ר גוגל- בעתיד האינטרנט יעלם כי הוא פשוט יהיה בהכל, הדוגמא של ג’נרל אלקטריק מוכיחה בצורה מדהימה את האמירה הז שכן החברה מנסה בשיטתיות ובחשיבה אסטרטגית להנחיל לתוכה את העולם ההיטקי ולבנות מיזוג בין הלואו אל הטק.